problem z hamulcami w x8

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
anddob
Quad:: 8xcamo
Imię: Andrzej

Re: problem z hamulcami w x8

Post autor: anddob » wt 28 paź, 2014

co do przyczyn odmowy - Rozmowa telefoniczna z serwisem :
Quad nie jest jeszcze gotowy -czekamy na uszczelniacze i trochę to jeszcze potrwa , bo centrala nie uznała reklamacji . Na moje pytanie dlaczego i na wyrażone zdziwienia - odpowiedź serwisanta - sam jestem zdziwiony - mówili ,że powinien Pan sprawdzić klocki hamulcowe ?! ( do cholery 100 kilometrów wcześniej quad był na przeglądzie!!!- a awarii uległ przy przebiegu 200 km )
Może faktycznie firma CF Moto powinna wysyłać każdego nabywcę na roczny kurs serwisowy ich sprzętu ( np. płatny drugie tyle co sam pojazd ) . Na dzień dzisiejszy nie muszę i nie chcę się znać na naprawach i obsłudze serwisowej - bo wydaje mi się ,że właśnie za to zapłaciłem przy zakupie i przeglądzie Firmie!!
Oczywiście zadzwoniłem do przedstawiciela CF od spraw serwisowych .
Niestety nie pamiętał dlaczego odmówiono naprawy gwarancyjnej , a że aktualnie jest na L4 wobec teko kazał się skontaktować w czwartek lub piątek - jak wróci do pracy to sprawdzi.
Dam znać !

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » wt 28 paź, 2014

Ja nie widzę podstaw do odmowy gwarancji jeśli takie jest wytłumaczenie - zarządaj odpowiedzi na piśmie masz do tego pełne prawo z podaniem przyczyny odmowy wykonania naprawy gwarancyjnej!
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Wojtek_Szczecin
Quad:: był chinol a teraz szukam....
Imię: Wojtek

Post autor: Wojtek_Szczecin » pt 31 paź, 2014

Widać, że podejście Łodzi jest do wszystkich jednakowe. BANKOWO odpowiedź będzie taka, że Centrala w osobie Pana Andrzeja odpowie, że "Widocznie Serwis coś skopał" i generalnie możesz się przygotować, że wszelakie uszkodzenia (eksploatacyjne) będą w ten sposób załatwiać niezależnie od tego ,czy to faktycznie coś się wyeksploatowało , czy na wskutek wadliwej części ,która pociągnęła resztę za sobą, czy na wskutek błędnego serwisowanie przez A.S.O. We wszystkich 3 przypadkach winny jesteś Ty. :) Teraz już śmieje z tego bo dawno nie widziałem takiej "jazdy" u producenta/ importera. Oczywiście, jeśli masz czas i chęci to możesz sprawę pociągnąć z prawnikiem bo wygrasz i kibicuję Ci gorąco bo ja sam w podobnej sytuacji odpuściłem jak i pewnie gro użytkowników, które spotkało to samo. Mogę gdybać ale przypuszczam, że przy przeglądzie 100km powiedziałeś chłopakom , że hamulec jest kiepski i chłopaki podciągnęli trzpień na pompce co niestety jest najgorszym z możliwych działań w tej sytuacji.

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500

Post autor: DIABLO_W » pt 31 paź, 2014

Kolego Wojtek_Szczecin tak delikatnie powiem odczep się od osoby Pana Andrzeja ok ;) po co się na jakikolwiek temat wywodzić jak się nie zna sprawy tej czy innej , każdy co jest nie zadowolony z czynności wykonanych w jego pojeździe wywala swoją wersję na forum a inni no tak ma racje itp: itd: .
Na temat tych ham. nie wypowiem się jeszcze w 100% bo nie pamietam dokładnie co i jak ;) lecz wystarczy przeczytać to co kolega anddob coś się zadziało że ham. są sztywne i gorące itp. ostudził i jechał dalej i znowu ostudził jechał dalej itd. itd. i to co pamietam to efektem tych uczynków klocki zjechane wraz z ich blachami oraz tłoczkami i dlatego w końcu pompa puściła i przestała działać :( !!!!!!! kurna no pewnie że tak jak się już płyn wylał tłoczkami .
I taki mój przykład jedziesz autem z autem się po jakimś czasie coś dzieje :
np: zagrzałeś je dobra ostudziłeś jedziesz, znowu się gotuje i znowu i znowu i potem się okazuje że trzeba motorek zrobić lub choć samą głowicę i moje pytanie czyja jest wina w tym ???????????
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

Wojtek_Szczecin

Post autor: Wojtek_Szczecin » sob 01 lis, 2014

Kolego Diablo_W

Cieszę się, że w ten sposób udało mi się jednak sprowokować Cię do dyskusji ;). Widzisz.... czasem warto coś powiedzieć bo w takim momencie po części MUSZĘ przyznać Ci rację, aczkolwiek w całym tym bałaganie problem jest taki, że Ty widzisz jedną stronę medalu. Gdybym w 100% nie przerebiał podobnego przypadku zamknąłbym się ale go przerobiłem. Zgadzam się, że w takim wypadku należałoby wezwać np assistance i wrócić pojazdem na lawecie, aby nie pogorszyć obecnego stanu, tylko jak to zrobić jeśłi stoji sie w ciemnym lesie?, bądź w terenie trudno dostępnym a umówmy się, że quad właśnie po to jest, aby raczej omijać drogi asfaltowe a przecież nie wypchniesz go nawet kilku kilometrów lasem do drogi ,gdzie przyjedzie laweta i chciał nie chciał wracamy do punktu wyjścia.

Awatar użytkownika
maciekwik
Quad:: szukam...

Post autor: maciekwik » sob 01 lis, 2014

Brawo :oklaski: :oklaski: :oklaski: Wojtek

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » sob 01 lis, 2014

Nie chcę robić zamieszania..ale dla mnie nie jest wyjasnieniem że nowy quad, po przeglądzie gotuje hamulce... sorry może mamy tu taki klimat a może jestem durny ale nadal nie widzę w tym winy użytkownika i braku uznania gwarancji
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500

Post autor: DIABLO_W » sob 01 lis, 2014

A może użytkownik nie świadom tego przyciskał lekko pedał ham. ?????????
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

Wojtek_Szczecin

Post autor: Wojtek_Szczecin » sob 01 lis, 2014

Wiesz... Idąc tym tropem to generalnie można uwalać wszystkie gwarancje. Na zatarty silnik można powiedzieć, że użytkownik nie będąc świadom co to za płyn np. spuścił sobie olej. Zdaję sobie sprawę , że przykład ,który podaje jest absurdalny ale jechanie z nogą na hamulcu jest równie absurdalne. Andrzej ja sobie zdaję sprawę , że są różni klienci i różni użytkownicy i zdarzyła się wiele razy próba naciągania usterki pod gwarancję przy oczywistej winie użytkownika, ale mierzenie wszystkich jedną miarą jest delikatnie mówiąc krzywdzące i myślę, że przed podejmowaniem jakichkolwiek decyzji należałoby jednak dokładniej przyglądać się sprawie. Czy nie mogło być tak jak mówiłem wcześniej? Serwis przy przeglądzie na 100km np. chciał dobrze wykonać swoją pracę i w czasie jazdy próbnej stwierdził , że tylny hamulec jest do d....... i postanowił go podciągnąć na trzpieniu? Mogło i w tym wypadku to już nie jest wina użytkownika i dostaje pod d....... za nic.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » ndz 02 lis, 2014

DIABLO_W pisze:A może użytkownik nie świadom tego przyciskał lekko pedał ham. ?????????
Andrzej - moim zdaniem twoja wersja jest mocno naciągana (możesz się oczywiście nie zgodzić). Rozumiałbym takie wyjaśnienie gdyby to było np. Kymco w którym masz blokadę na klamce i faktycznie jak zapomnisz możesz jeździć na "parkingu". Ale nie w CFce, tu ewidentnie źle wyregulowano hamulce, lub zablokowała się pompa - oczywiście można powiedzieć jak ktoś czuł spaleniznę klocków to nie powinien jechać. Jednak mogły się docierać (co przez krótki czas jest możliwe.
Jeśli po stwierdzeniu takiego problemu o którym piszecie użytkownik miałby nie jeździć, to proponuje wprowadźcie w gwarancji assistance bo nie za bardzo wiem jak wyjazdu w teren miałbym niby sobie dojechać Quadem do drogi nie jadąc nim....
Zmora
www.sqgp.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”