problem z hamulcami w x8

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: problem z hamulcami w x8

Post autor: oolsztyniak » pn 09 cze, 2014

Nic nie słychać.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
RAFALMARSZELEWSK
Quad:: CForce 550
Imię: Rafał

Post autor: RAFALMARSZELEWSK » czw 31 lip, 2014

Po wymianie pompy hamulcowej w serwisie , mam kolejny problem :) Grzeją mi się tylne klocki hamulcowe aż dym leci :) Najfajniejsze jest to ze gdy stanę włączę luz i popcham quada to klocki nie blokują czyli tłoczek oddaje. Dotknąłem tylny most , przeguby, wał, wszystko gorące jak cholera... Sprawdziłem olej w dyferencjale (moście ) olej jest ... W czym szukać przyczyny ? Nie ma żadnych niepokojących hałasów ...

Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
Imię: Wojtek

Post autor: Wojtekski » pt 01 sie, 2014

Na początek wyreguluj dobrze hamulec nożny . Jak klocki się grzeją to znaczy że obcierają tarczę.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pt 01 sie, 2014

Dokładnie to co napisał Wojtek - poluzuj - prze-reguluj nacisk na trzpieniu pompy, możliwe że ktoś za bardzo ją docisnął
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
RAFALMARSZELEWSK
Quad:: CForce 550
Imię: Rafał

Post autor: RAFALMARSZELEWSK » sob 18 paź, 2014

Tak , powodem grzania się tarczy hamulcowej i mostu tylnego była pompa hamulcowa , sworzeń w pompie nie cofał się do końca , przez co płyn hamulcowy nie miał powrotu z tłoczków :) Banalne :)

anddob
Quad:: 8xcamo
Imię: Andrzej

Post autor: anddob » wt 28 paź, 2014

Witam !
Od końca sierpnia jestem posiadaczem cf x8 camo.
Pierwszy przegląd po 100 km w drugiej połowie września.
Od 4 października praktycznie bez quada- 4.10. w sobote - wyjazd (po drogach utwardzonych , powoli i spokojnie (DOCIERANIE) - kilkanaście km od domu po rozgrzaniu quada zacisnęły się hamulce (klamka lewa i stopa - twarda, cały czas świecą się światła stop, nie da się w żaden sposób zmienić biegu - zablokowane ) zatrzymałem się i czekam - po godzinie chłodzenia - wszystko wraca do normy klamka jak trzeba , stopa też hamulce są . Wracam do domu , po kilku kilometrach powtórka- zanim jeszcze da się zmienić biegi - zatrzymuję się i godzina chłodzenia - wszystko wraca do normy - i tak jeszcze 2 x .
Po kolejnej godzinie ruszam znowu - wszystko gra , hamulec działa światła stop nie świecą , biegi wchodzą swobodnie ( quad wychłodzony ) - nagle po przejechaniu około 500 klamka się zapada, stopa również i już jestem całkiem bez hamulców (tylnego) Przedni jest cały czas ok.
Quad ma 200 km przebiegu telefon do serwisu i termin przyjęcia na 15. października.
Środa 15 października quad w serwisie.
Dzisiaj (28.10. 2014 ) dalej jestem bez sprzętu i bez informacji .
Dzwonię do Serwisu i tu NIESPODZIAKA!!!- nie uznano naprawy gwarancyjnej
Mam zapłacić za : pompę , klocki , tarczę , uszczelniacze i cholera wie co jeszcze.
Szlag mnie trafia - bo chyba wcale nie powinienem jeździć - bo jak widać użytkowanie sprawia ,że nie obejmuje go gwarancja !!!! (200 -dwieście kilometrów przebiegu!!! ) Doliczając przegląd, oraz teraz ponad 3 tygodnie - miesiąc nie mogę użytkować sprzętu na 10 tygodni posiadania !!!
Konsultacja z prawnikiem - firma cf będzie musiała sobie go zabrać na zasadach rękojmi.
LUDZIE PRZESTRZEGAM PRZED ZAKUPEM - SZKODA NERWÓW !!!
OCZYWIŚCIE NAPISZĘ JAK SPRAWA SIĘ SKOŃCZY.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » wt 28 paź, 2014

I bardzo dobrze, walcz o swoje ! Nie dość, że serwisy robią sobie jaja to jeszcze importer robi dokładnie to samo.
Ciekawe niby jaka była Twoja wina w tym, że pompa hamulcowa wysiadła?
Generalnie porażka to co się dzieje .... Tylko sprzedać, wziąć kasę a nic w zamian ...
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

xdauser
Quad:: CF Moto X8 Terralander

Post autor: xdauser » wt 28 paź, 2014

Przykry przykład jak klijenta traktuje się niczym barana. Kiedy się w końcu nauczą...

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » wt 28 paź, 2014

Jak wyrwiesz od nich kasę albo ktoś jeszcze.
Generalnie jakiś pozew zbiorowy za sprzedaż towaru niepełnowartościowego i pewnie by coś ugrał :-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » wt 28 paź, 2014

anddob pisze:Dzwonię do Serwisu i tu NIESPODZIAKA!!!- nie uznano naprawy gwarancyjnej
Mam zapłacić za : pompę , klocki , tarczę , uszczelniacze i cholera wie co jeszcze.
Szlag mnie trafia - bo chyba wcale nie powinienem jeździć - bo jak widać użytkowanie sprawia ,że nie obejmuje go gwarancja !!!! (200 -dwieście kilometrów przebiegu!!! )
ja jednak nie widzę w tym opisie podstawowej informacji - PRZYCZYNA!? widzę co się zepsuło ale powinno być wyjaśnienie dlaczego i dlaczego nie uznają gwarancji - czy byłbyś taki dobry i się z nami podzielił informacją?
Oczywiście jestem ostatni który chciałby bronić serwis ale przedstawiony problem jest nie wyjaśniony do końca a padły mocne słowa na zakończenie
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”