problem z hamulcami w x8
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: problem z hamulcami w x8
Nic nie słychać.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- RAFALMARSZELEWSK
- Quad:: CForce 550
- Imię: Rafał
Po wymianie pompy hamulcowej w serwisie , mam kolejny problem
Grzeją mi się tylne klocki hamulcowe aż dym leci
Najfajniejsze jest to ze gdy stanę włączę luz i popcham quada to klocki nie blokują czyli tłoczek oddaje. Dotknąłem tylny most , przeguby, wał, wszystko gorące jak cholera... Sprawdziłem olej w dyferencjale (moście ) olej jest ... W czym szukać przyczyny ? Nie ma żadnych niepokojących hałasów ...

-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Na początek wyreguluj dobrze hamulec nożny . Jak klocki się grzeją to znaczy że obcierają tarczę.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Dokładnie to co napisał Wojtek - poluzuj - prze-reguluj nacisk na trzpieniu pompy, możliwe że ktoś za bardzo ją docisnął
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

www.sqgp.pl

- RAFALMARSZELEWSK
- Quad:: CForce 550
- Imię: Rafał
Tak , powodem grzania się tarczy hamulcowej i mostu tylnego była pompa hamulcowa , sworzeń w pompie nie cofał się do końca , przez co płyn hamulcowy nie miał powrotu z tłoczków
Banalne 

Witam !
Od końca sierpnia jestem posiadaczem cf x8 camo.
Pierwszy przegląd po 100 km w drugiej połowie września.
Od 4 października praktycznie bez quada- 4.10. w sobote - wyjazd (po drogach utwardzonych , powoli i spokojnie (DOCIERANIE) - kilkanaście km od domu po rozgrzaniu quada zacisnęły się hamulce (klamka lewa i stopa - twarda, cały czas świecą się światła stop, nie da się w żaden sposób zmienić biegu - zablokowane ) zatrzymałem się i czekam - po godzinie chłodzenia - wszystko wraca do normy klamka jak trzeba , stopa też hamulce są . Wracam do domu , po kilku kilometrach powtórka- zanim jeszcze da się zmienić biegi - zatrzymuję się i godzina chłodzenia - wszystko wraca do normy - i tak jeszcze 2 x .
Po kolejnej godzinie ruszam znowu - wszystko gra , hamulec działa światła stop nie świecą , biegi wchodzą swobodnie ( quad wychłodzony ) - nagle po przejechaniu około 500 klamka się zapada, stopa również i już jestem całkiem bez hamulców (tylnego) Przedni jest cały czas ok.
Quad ma 200 km przebiegu telefon do serwisu i termin przyjęcia na 15. października.
Środa 15 października quad w serwisie.
Dzisiaj (28.10. 2014 ) dalej jestem bez sprzętu i bez informacji .
Dzwonię do Serwisu i tu NIESPODZIAKA!!!- nie uznano naprawy gwarancyjnej
Mam zapłacić za : pompę , klocki , tarczę , uszczelniacze i cholera wie co jeszcze.
Szlag mnie trafia - bo chyba wcale nie powinienem jeździć - bo jak widać użytkowanie sprawia ,że nie obejmuje go gwarancja !!!! (200 -dwieście kilometrów przebiegu!!! ) Doliczając przegląd, oraz teraz ponad 3 tygodnie - miesiąc nie mogę użytkować sprzętu na 10 tygodni posiadania !!!
Konsultacja z prawnikiem - firma cf będzie musiała sobie go zabrać na zasadach rękojmi.
LUDZIE PRZESTRZEGAM PRZED ZAKUPEM - SZKODA NERWÓW !!!
OCZYWIŚCIE NAPISZĘ JAK SPRAWA SIĘ SKOŃCZY.
Od końca sierpnia jestem posiadaczem cf x8 camo.
Pierwszy przegląd po 100 km w drugiej połowie września.
Od 4 października praktycznie bez quada- 4.10. w sobote - wyjazd (po drogach utwardzonych , powoli i spokojnie (DOCIERANIE) - kilkanaście km od domu po rozgrzaniu quada zacisnęły się hamulce (klamka lewa i stopa - twarda, cały czas świecą się światła stop, nie da się w żaden sposób zmienić biegu - zablokowane ) zatrzymałem się i czekam - po godzinie chłodzenia - wszystko wraca do normy klamka jak trzeba , stopa też hamulce są . Wracam do domu , po kilku kilometrach powtórka- zanim jeszcze da się zmienić biegi - zatrzymuję się i godzina chłodzenia - wszystko wraca do normy - i tak jeszcze 2 x .
Po kolejnej godzinie ruszam znowu - wszystko gra , hamulec działa światła stop nie świecą , biegi wchodzą swobodnie ( quad wychłodzony ) - nagle po przejechaniu około 500 klamka się zapada, stopa również i już jestem całkiem bez hamulców (tylnego) Przedni jest cały czas ok.
Quad ma 200 km przebiegu telefon do serwisu i termin przyjęcia na 15. października.
Środa 15 października quad w serwisie.
Dzisiaj (28.10. 2014 ) dalej jestem bez sprzętu i bez informacji .
Dzwonię do Serwisu i tu NIESPODZIAKA!!!- nie uznano naprawy gwarancyjnej
Mam zapłacić za : pompę , klocki , tarczę , uszczelniacze i cholera wie co jeszcze.
Szlag mnie trafia - bo chyba wcale nie powinienem jeździć - bo jak widać użytkowanie sprawia ,że nie obejmuje go gwarancja !!!! (200 -dwieście kilometrów przebiegu!!! ) Doliczając przegląd, oraz teraz ponad 3 tygodnie - miesiąc nie mogę użytkować sprzętu na 10 tygodni posiadania !!!
Konsultacja z prawnikiem - firma cf będzie musiała sobie go zabrać na zasadach rękojmi.
LUDZIE PRZESTRZEGAM PRZED ZAKUPEM - SZKODA NERWÓW !!!
OCZYWIŚCIE NAPISZĘ JAK SPRAWA SIĘ SKOŃCZY.
- oolsztyniak
- Moderator
I bardzo dobrze, walcz o swoje ! Nie dość, że serwisy robią sobie jaja to jeszcze importer robi dokładnie to samo.
Ciekawe niby jaka była Twoja wina w tym, że pompa hamulcowa wysiadła?
Generalnie porażka to co się dzieje .... Tylko sprzedać, wziąć kasę a nic w zamian ...
Ciekawe niby jaka była Twoja wina w tym, że pompa hamulcowa wysiadła?
Generalnie porażka to co się dzieje .... Tylko sprzedać, wziąć kasę a nic w zamian ...
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800

Team Father&Son
-
- Quad:: CF Moto X8 Terralander
Przykry przykład jak klijenta traktuje się niczym barana. Kiedy się w końcu nauczą...
- oolsztyniak
- Moderator
Jak wyrwiesz od nich kasę albo ktoś jeszcze.
Generalnie jakiś pozew zbiorowy za sprzedaż towaru niepełnowartościowego i pewnie by coś ugrał
Generalnie jakiś pozew zbiorowy za sprzedaż towaru niepełnowartościowego i pewnie by coś ugrał

jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800

Team Father&Son
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
ja jednak nie widzę w tym opisie podstawowej informacji - PRZYCZYNA!? widzę co się zepsuło ale powinno być wyjaśnienie dlaczego i dlaczego nie uznają gwarancji - czy byłbyś taki dobry i się z nami podzielił informacją?anddob pisze:Dzwonię do Serwisu i tu NIESPODZIAKA!!!- nie uznano naprawy gwarancyjnej
Szlag mnie trafia - bo chyba wcale nie powinienem jeździć - bo jak widać użytkowanie sprawia ,że nie obejmuje go gwarancja !!!! (200 -dwieście kilometrów przebiegu!!! )
Oczywiście jestem ostatni który chciałby bronić serwis ale przedstawiony problem jest nie wyjaśniony do końca a padły mocne słowa na zakończenie
Zmora
www.sqgp.pl

www.sqgp.pl