problem z hamulcami w x8

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
Imię: Andrzej

Re: problem z hamulcami w x8

Post autor: DIABLO_W » ndz 02 lis, 2014

Powiem tak iż może naciągane ;) ale mozliwe bo sam tego doświadczyłem jeżdżąc w butach motocross :) assistance ok jez możliwe jak to sobie wykupił polie ;)
Panowie i Panie wszem i wobec powiem tak aby rozwiać jakie kolwiek myśli itp:
ja ja jako osoba ANDRZEKJ jak bym chciał to bym zaszkodził wielu osobą i to w konkretnych sprawach ;) ale to moje moja wyłączna sprawa trzymam sie wytycznych co mi wytyczyli i to tyle ;):)
Że jestem jednym na całą Polskę to trudno musicie to przeboleć ;) :)
Lecz może nie długo :?: może będziecie mieli lepiej lub gorzej ;) z tymi gwarancjami :) :)
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » ndz 02 lis, 2014

Andrzej...broń bosze żebyś odbierał to personalnie - tak się składa że nie dość że jesteś "prekursorem" CFki oraz uczestnikiem tego forum to jeszcze pracownikiem ATV Sweden w Polsce...wiec kierujemy do ciebie wątpliwości bo liczymy na to że przynajmniej po koleżeńsku wyjaśnisz.

Jak to mówią na wytyczne nie ma rady ale jak możesz zauważyć raczej jesteśmy osobami promującymi markę CF i jeśli sprawa jest oczywista (tak jak topiony quad z wodą w filtrze i nie tylko a w konsekwencji zatarty) to nikt (a na pewno ja) nie ma zamiaru sprawy rozważać.

Przypadek jednak tych hamulców już nie jest dla mnie taki oczywisty tym bardziej że Quadzik jest nowy.
Niezaleznie od wszystkiego dzięki za dyskusję :)
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500

Post autor: DIABLO_W » pn 03 lis, 2014

W tym przypadku nie stwierdzono wady fabrycznej :( usterka mogła powstać tak jak pisałem że trzymany był pedał ham. nie opacznie i dalej już poszło wiadomo co , lub serwis podregulował za mocno owy trzpień lecz to powinno wyjść juz przy odbiorze pojazdu z serwisu ;) i jeżeli cos takiego nastapi lub inna usterka powinno się zaprzestać dalszej jazdy lub dzwonić w takich przypadkach do serwisu lub do mnie co zrobić itp: .
Owy trzpień powinien mieć lekki luz i ja osobiście doradzam serwisom ( nie wszyscy słuchają uwag i rad nie wiem czemu nie chcą czy uważają że nie bedą słuchać kogoś tam nie wiem i tego się nie dowiem nigdy chyba ) i użytkownikom aby montowali sobie dodatkową sprężynę aby pedał był odciągany do końca w 100% .
Ja miałem tak zrobione w tym skradzinym i teraz w tym i nie miałem i nie mam problemów z hamulcami :) .
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pn 03 lis, 2014

DIABLO_W pisze: ja osobiście doradzam serwisom ( nie wszyscy słuchają uwag i rad nie wiem czemu nie chcą czy uważają że nie bedą słuchać kogoś tam nie wiem i tego się nie dowiem nigdy chyba ) i użytkownikom aby montowali sobie dodatkową sprężynę aby pedał był odciągany do końca w 100% .
Ja miałem tak zrobione w tym skradzinym i teraz w tym i nie miałem i nie mam problemów z hamulcami :) .
hmmm...i to jest dobry pomysł - dzięki
Zmora
www.sqgp.pl

anddob
Quad:: 8xcamo

Post autor: anddob » pn 03 lis, 2014

WITAM !
OBIECAŁEM ŻE NAPISZĘ - TO PISZĘ .
ZGADZAM SIĘ Z ARGUMENTACJĄ P. ANDRZEJA Z CF MOTO.
POWINIENEM ZATRZYMAĆ POZJAZD , ZAŁADOWAC NA LAWETĘ I ODSTAWIĆ DO SERWISU. KONIEC KROPKA . MOJA WINA ,ŻE UWAŻAŁEM IZ PO WYSTUDZENIU -HAMULCE DZIAŁAJĄ JAK NALEŻY ( JAK OPISAŁEM WYŻEJ) I WRACAŁEM DO DOMU . ZATEM POCZUWAM SIĘ DO POKRYCIA KOSZTÓW WYMIANY KLOCKÓW ,ZACISKU I TARCZY CO JUZ DAWNO USTALIŁEM Z SERWISANTEM .
NATOMIAST NADAL TAJEMNICĄ POZOSTAJE DLA MNIE BEZPOŚREDNIA PRZYCZYNA AWARII. ZAŚ SUGEROWANIE ,ŻE TO WINA UZYTKOWNIKA JEŻDŻĄCEGO NA NACIŚNIĘTYM HAMULCU - KOMENTARZ SOBIE DARUJĘ Z LITOŚCI .
ZATEM CAŁKIEM DOBREGO QUADA ZNISZCZYŁ CAŁKIEM NIEDOBRY UŻYTKOWNIK I WG CF MOTO KONIEC TEMATU.\
ALE POJAZD STOI JUŻ 3 TYGODNIE NA SERWISIE I SERWIS ( TU PODKREŚLAM - NIE MAM ŻADNYCH UWAG DO SERWISU ) TŁUMACZY ,ŻE PO PROSTU CZEKA NA ZAMÓWIONE W CENTRALI CZĘŚCI A TYCH CENTRALA NIE POSIADA NA STANIE .
MAŁO TEGO SUGERUJĄ ,ŻE NIE WYKLUCZONE ,ŻE TO JEST PRAWDZIWA PRZYCZYNA ODMOWY NAPRAWY GWARANCYJNEJ!!!
TAK CZY OWAK DLA ZASADY NIE ODPUSZCZĘ USTALENIA PRZYCZYNY AWARII.
POZDRAWIAM !

POZOSTAJE JESZCZE JEDEN FAKT -

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ

Post autor: DIABLO_W » pn 03 lis, 2014

Panie Andrzeju proszę jutro do mnie zadzwonić i na spokojnie pogadamy jeszcze ok ;) :)
Mam pewną propozycję :)
Na marginesie to zacisku nie trzeba wymieniać jest ok tylko go trzeba naprawić co jest możliwe , tarczę osobiście bym też próbował ratować bo z wymianą zawsze się zdąży :)

anddob
Quad:: 8xcamo

Post autor: anddob » pn 03 lis, 2014

OK!
ZADZWONIĘ JUTRO OKOŁO 10:OO
POZRAWIAM!

Awatar użytkownika
maciekwik
Quad:: szukam...

Post autor: maciekwik » pn 03 lis, 2014

forum jednak działa , pan Andrzej zmienił zdanie

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pn 03 lis, 2014

dajcie spokój :) nie musi pisać...wiec doceńmy to :)
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
maciekwik
Quad:: szukam...

Post autor: maciekwik » pn 03 lis, 2014

jak by co to pompa hamulcowa do x8 u mnie gdzieś leży w garażu

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”