Przewijarka do itinerera (roadbookholder)

Wszystkie informacje przydatne do jazdy w terenie, czyli niezbędnik quadowego przeprawowca...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » wt 25 mar, 2008

P.S
przeniesienie wszystkch elementów do nowego pudełka nawet metalowego to kwestia 15 minut

brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » wt 25 mar, 2008

motyf gratulacje za produkcje jednak zastanwaiam sie jakie jesty wyjście jak padnie elektryka czy jest ręczne przewijanie które zwalnione jest z oporu elektroniki bez prądu
tzn, musi być wypinane z zębatek.

Jestem pełen podziwu gratulacje jeszcze raz.
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » wt 25 mar, 2008

Jesłi nie ma pokrętel do przewijarka lepiej żeby była ręczna niestety jestem przykładem jak mi elektronika padła w przewijarce i musiałem tęcznei przewijakć podczas rajdu. Inaczej nie jesteś w stanie jchać dalej w nocy na rolce której w ręku nie utrzymasz i kratki ci sie będą myliły.
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

shelton

Post autor: shelton » śr 26 mar, 2008

podświetlenie wydaje się być za mocne, zobaczymy jak spisze się reszta. Swoją drogą ciekawe dlaczego nikt nie zrobił roadbooka w postaci LCD ze skanerem i podręczną pamięcią...
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » śr 26 mar, 2008

Amerykanie też głowili się w NASA jak rozwiązać problem pisania w kosmosie. Najtęższe głowy myślały i myślały co zrobić bowiem ani długopis , ani mazak nie funguje bowiem w kosmosie brak grawitacji, tak że problem do rozwiązania nielichy i głowiliby się tak pewnie jeszcze długo , gdyby nie podpatrzyli Rosjan , którzy od dawna problem mieli rozwiązany bowiem pisali w kosmosie... ołówkiem :)

Morał : najprostrze rozwiązania są najskuteczniejsze !
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » śr 26 mar, 2008

ręcznego przewijania oczywiscie nie ma bo nie ma jak tego zrobic we własnym zakresie. Co do oświetlenia to wydaje mi sie ze w dwóch minutach powinienem sie wyrobic z odcięciem jednego modułu led lub z zaklejeniem co drugiej diody taśma izolacyjną:-)
Kolejna rzecz jest taka ze ja nie jade na Paryż-Dakar w pojedynke a jedynie na Dzicz i to jeszcze w bezciśnieniowym Teamie. To nie będzie jedyny Roadbook w zespole, chodzi po prostu o wspomaganie sie nawzajem i nauczenie sie jak sprawnie posługiwać sie nawigacją. Musze tylko jakiś sprytne pocowanie na kierownice przewidzieć, jakiś obejmy i pręt (drut) powinien rozwiązać sytuacje. Kurcze, ale mało czasu...

shelton

Post autor: shelton » śr 26 mar, 2008

Mocowanie tanie z naściennych mocowań do anten tv osadzonych lub rur do elewacji 2-5pln sztuka.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

morec92

Post autor: morec92 » śr 26 mar, 2008

Motyf a może zrobił byś takie cudo dla kolegi z forum?? :haha: :prosi: :?: :?:

Awatar użytkownika
maciejpawel
Kontakt:

Post autor: maciejpawel » śr 26 mar, 2008

to może dla dwóch?;']

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » śr 26 mar, 2008

:no no no: motyf studiuje :bezradny: nie ma czasu całego quadzika obsłużyć :idea:
.:GALEON:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poradnik terenowy”