Kolejny ZAJECHANY SILNIK CF 800
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
- Imię: Marcin
Re: Kolejny ZAJECHANY SILNIK CF 800
Znajdż na forum DKFan i on ci pomorze
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Pozbawiony. A grzanie to wina brudnej chłodnicy a nie "wada"
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
Czyli wszystko poprawione tylko zostaje dbać o chłodnice? Bez przerubek do jakiej wysokości można wjeżdżać do wody żeby było bezpiecznie?
- oolsztyniak
- Moderator
Do fotela chociaż pewnie woda wleje się do cvt
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Z ta chłodnica to nadal feler Ale myślę że.tego nigdy nie poprawia bo chińscy spece od quadow nie przewidują wyjazdów w błoto. Problem polega na tym że montowana chłodnica ma za małe przerwy między lamelkami a dodatkowo jest zasłonięta chłodnica oleju. Gdyby lamelki były bardziej rozstawione łatwiej byłoby umyć chłodnice bez jej wynajmowania, inne umiejscowienie chłodnicy oleju te by pomogło bo nie zaslaniala by światła chłodnicy wody.
Co do topnienia to niby można ale trzeba zamknąć dren wlotu powietrza do cvt bo jest wysokości może 30cm nad ziemią i przy dluzszym pobycie w wodzie zaciąga ja do cvt, wykonać spust wody z cvt bo jest w tragicznym miejscu i wajcha od nożnego przeszkadza w.jego odkreceniu. Do tego może się zdarzyć ze strzelą w wyniku różnic temperatur wkręcone w kolektor wydechowy sondy lambda.
Co do topnienia to niby można ale trzeba zamknąć dren wlotu powietrza do cvt bo jest wysokości może 30cm nad ziemią i przy dluzszym pobycie w wodzie zaciąga ja do cvt, wykonać spust wody z cvt bo jest w tragicznym miejscu i wajcha od nożnego przeszkadza w.jego odkreceniu. Do tego może się zdarzyć ze strzelą w wyniku różnic temperatur wkręcone w kolektor wydechowy sondy lambda.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
A nikt nie próbował rozsunac tych chłodnic od siebie? Chociaż może to trochę by pomogło.Znacie sklep który ma sporo części do x8 potrzebuje sworznia.
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Ja rozsunąłem na amenkrzysiek16 pisze:A nikt nie próbował rozsunac tych chłodnic od siebie? Chociaż może to trochę by pomogło.Znacie sklep który ma sporo części do x8 potrzebuje sworznia.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Ja rozsunąłem dodając dodatkowe półcentymetrowe tulejki, oraz 25mm miedzy siatką ochronną a lamelkami (notabene uważam że to ta siatka robi największe bydło) ...niestety niedługo później sprzedałem CF800 i nie wiem jak si to sprawdziłokrzysiek16 pisze:A nikt nie próbował rozsunac tych chłodnic od siebie? Chociaż może to trochę by pomogło.Znacie sklep który ma sporo części do x8 potrzebuje sworznia.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
Moim zdaniem na niewiele zda się odsunięcie chłodnic.
Albo kit albo przenieść chłodnice oleju gdzies. Tylko gdzie ?
Albo kit albo przenieść chłodnice oleju gdzies. Tylko gdzie ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son