4x4 do 30tyś.

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pt 19 paź, 2007

tak może było kiedyś :wink: teraz polaris ma dużo lepsze ceny i się nie psuje :mrgreen:

mógłbym przytaczać opinie ludzi z kawsaki którzy twierdzą że nie mają serwisu że części są drogie.....i że czują się osamotnieni w kłopotach :roll:

a ludzie na grizlich którzy pojeździli z nami wachają sie nad kupnem polarisa :P

coś w tym musi być :D
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Blink!

Post autor: Blink! » pt 19 paź, 2007

Części to mój chleb powszedni ... i powiem Wam że jest sporo desperatów którzy do nas dzwonią (dealer Polarisa!) i pytają czy będę miał części do Kawasaki ... i wciąż nie wiem dlaczego do Yamahy Raptor ... odpowiedź brzmi przykro mi nie mam nie załatwię ...

Do Polarki wszystko jest i ceny też się zmieniają na lepsze ( nie mówiąc o czasach dostaw!)

Zapominając już o wszystkim - jeździe , sprawności , mocy itp - dla mnie Polaris będzie miał zawsze w sobie jakąś taką magię . :)
Blink lubi Quady!

Awatar użytkownika
Grzesiek G

Post autor: Grzesiek G » pt 19 paź, 2007

Blink!:
i wciąż nie wiem dlaczego do Yamahy Raptor ... odpowiedź brzmi przykro mi nie mam nie załatwię ...
Niee no , panowie troszkę obiektywizmu i skończcie ludziom ciemnotę wciskać !!! Akurat do Raptora jest dostępna każda śrubka - jak nie w 3dni , to w tydzień-dwa , niech będzie w skrajnych przypadkach miesiąc , ale nie ma , że "nie ma" . No chyba , że sie szuka na giełdzie staroci , czy innym pchlim targu ... :?
Ostatnio zmieniony pt 19 paź, 2007 przez Grzesiek G, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Blink!

Post autor: Blink! » pt 19 paź, 2007

Wiesz ja Ci nie wciskam ciemnoty :)

Naprawdę często do mnie dzwonią - w tym miesiącu już ze trzy razy , może wynika to z tego że dużo tych maszyn jest albo tego że jest niedużo i się często psują :D
Blink lubi Quady!

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Post autor: KoKoS » pt 19 paź, 2007

Ja tylko pisze to iż Polarisy sa równie dobre, a w niektórych przypadkach może nawet lepsze niż Japońce, wiele osób dalej postrzega te sprzety jako niewiele lepsze niż chinole, i to troszke boli - chociaż z drugiej strony ważne że ja jestem zadowolony, a na opinie innych kłade "laske" :)

Gwoli Ścisłości, ja nikomu nie odradzam G700, ponieważ to według mnie niezły sprzet, i nie ukrywam że miałbym duży dylemat przy zmianie quada na 4x4 co wziąść, czy Outlandera 800, SP800 czy G700 :shock:
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...

Awatar użytkownika
Grzesiek G

Post autor: Grzesiek G » pt 19 paź, 2007

Blink! napisał: Naprawdę często do mnie dzwonią - w tym miesiącu już ze trzy razy , może wynika to z tego że dużo tych maszyn jest albo tego że jest niedużo i się często psują
Czy mógłbyś podać przykład jednej fabrycznej części do Raptora , która nie jest dostępna w Yamasze ? Również tej , która tak często się psuje i o którą tak ludzie pytają ?
Czy się psują ? Może i tak , ja za wszystkie ręczyć nie mogę . Mój jak na razie ma za sobą dwa lata intensywnej i bezawaryjnej jazdy (nie licząc spalonego sprzęgła z mojej winy) , może też zalezy dużo od tego w jakim stanie rozkładu sprzęt się znajduje . Jak będzie bardzo wymęczony , to i kazdy się psuł będzie . W najbliższym czasie planuję jednak zmianę quada i na pewno nie będę patrzył , czy będzię "miał napisane" Yamaha , honda , polaris , suzuki itp. Wezmę ten , który spełni moje oczekiwania i najbardziej mi przypasi . Nie jestem fanatykiem żadej marki , ale razi mnie jak ktoś brednie wypisuje .
Ostatnio zmieniony pt 19 paź, 2007 przez Grzesiek G, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

spokojnie panowie :) każdy ma swoją rację :wink:

z częściami wszyscy mają większe albo mniejsze problemy... ważne jest to czy ktoś idzie do przodu a nie stoi w miejscu.....

my zdecydowanie z polarisem biegniemy do przodu :mrgreen: i może gonimy jeszcze części, serwis ......ale idziemy ogniem i mamy argumenty :mrgreen: więc ......drżyj konkurencjo :twisted:

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Post autor: KoKoS » pt 19 paź, 2007

prezziguzzi:
z częściami wszyscy mają większe albo mniejsze problemy... ważne jest to czy ktoś idzie do przodu a nie stoi w miejscu.....

my zdecydowanie z polarisem biegniemy do przodu i może gonimy jeszcze części, serwis ......ale idziemy ogniem i mamy argumenty więc ......drżyj konkurencjo
To akurat prawda, jest poprawa i terminowa i cenowa.

Poza tym tak jak Prezes napisał liczy sie poprawa/przyrost a nie to że ktoś jest ciągle dobry. To podobnie jak z szkołą :lol: ( wybaczcie to porównanie ) lepsza jest szkoła do której uczniowie przychodzą z 2 i wychodzą z 4/5 czy lepsza jest taka do której przyjmuja uczniów tylko z 5 i wychodza oni tam też z 5. Trudniej jest zrobić z wagarowicza dobrego ucznia, niż dobrego ucznia utrzymac na dobrym poziomie.
Yamaha jest na dobrym poziomie z dobrze rozwiniętą logistyką, dealerami oraz dostępem do części, poza tym ma bardzo dobrą renome ( słusznie ), wiele osób ceni ten sprzęt, i nie ma chyba Polaka który nie znał by marki Yamaha, i na wsi i w metropolii będą wiedzieli co to jest Yamaha, z Polarisem już jest o wiele gorzej. Widać poprawe ale to nadal nie to, jak znajomy dwa lata temu sprzedawał Predatora przez allegro to większośc ludzi pytała co to, i pytała czy to nie chinol :shock: Polaris to taki łobuz który robi powoli duże kroki 8)
Ostatnio zmieniony sob 20 paź, 2007 przez KoKoS, łącznie zmieniany 1 raz.
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

:D dodaj że na naszym rynku :wink: bo na świecie jest inaczej....

panowie dwadzieścia modeli quadów :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » sob 20 paź, 2007

chyba sie przesiądę na Polarisa.... tylko ściągnę go z USA bo cena w kraju mi mocno nie odpowiada 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”