KYMCO MXU 500 IRS od fabrycznego do przeprawowego
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Re: KYMCO MXU 500 IRS od fabrycznego do przeprawowego
No to rewelacja, ja z Janka wziąłem przykład co do wysokości Coś czuje że to będzie piękne zakończenie sezonu (roku)2012 pogodowo jak i modernizacyjnie...remont TRX-a, Kinga, Kymco, Rincona nowy G-niedźwiedź na bogato
Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy
●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
WitamwacoQ pisze:Witam
wszystkich zainteresowanych ( których jak widzę przybywa) czas na mały skrót z postępów:
Tak więc GM POWERSPORTS postanowiło iż w takim projekcie nie może jednak zabraknąć akcentu firmy i ze wstępnych ustaleń nastąpiła zmiana która powoduje kolejne przesunięcie w czasie. A zmiana ta tyczy się osłony chłodnicy umoszczonej na przednim bagażniku, pierwotnie miała być specjalnie przygotowana blaszka z otworami, teraz znajdzie się tam logo serwisu które będzie za razem reklamą GM
Na szczęście chłodzenie w 90% przygotowane teraz trwają zaawansowane prace przy snorklach...
..jest jeszcze kilka modernizacja w toku które idą równo ze snorklami ale zostawię nutkę tajemnicy
Projekt jest dość trudny. Nie mamy wzorów wszystko trzeba robić od zera co powoduje spore opóźnienia (niestety).
Ogólnie ja jestem bardzo zadowolony z tego co wychodzi i mam nadzieję, że "WacoQ" też w efekcie końcowym będzie zadowolony.
Właściwie są to prototypy . Trzy projekty w jednym snorkle, przeróbka chłodnicy i podniesienie zawieszenia. Kymco nie jest łatwe w takich przeróbka w porównaniu z YG700, czy KQ nie ma do niego gotowych zestawów.
Pozdrawiam
=> Przemek <=
=> Przemek <=
Rincon ma dodatkowo chłodnice oleju więc w zasadzie to trzeba dwie "wybebeszyć"Progress pisze: Wiem że Janek tez już rozkminia jak tu wybebeszyć chłodnicę na wierzch w swoim Rinconie.
Pozdrawiam
=> Przemek <=
=> Przemek <=
- wacoQ
... he he PRZEMO no niestety tak to jest, jednak ja jestem cierpliwy i upartyfreeco pisze:Projekt jest dość trudny. Nie mamy wzorów wszystko trzeba robić od zera co powoduje spore opóźnienia (niestety).
Zgadza się projekt jest trudny jednak sukces podkreśla profesjonalizm serwisu G-M POWERSPORTS Już jestem zadowolony a jeszcze nie było testów terenowych ... ech zostawmy szczegóły do wyczerpującego podsumowania projektu na forum i miejmy nadzieję artykułu
- Redzi-Marcin
- Quad:: G 700
- Imię: Marcin
Wacek gdzie zdjecia gada po robocie??
www.trans-squad-team.pl
www.t-s-t.pl
www.t-s-t.pl
Jeszcze stoi u nas na warsztacie Mamy nadal opóźnienia. Dostawcy części też nawalają. Robimy co możemy żeby wyjechał w piątek.
Pozdrawiam
=> Przemek <=
=> Przemek <=
- wacoQ
Przemo się stresuje i staje z Mietkiem na głowie żeby w piątek strzała wyjechała na testyRedzi-Marcin pisze:Wacek gdzie zdjecia gada po robocie??
No ale sprawy wyglądają tak że nie będzie wszystkich modyfikacji tak jak planowaliśmy przez tzw "opóźnienia"
Maszyna po niedzielnych testach wraca na warsztat ale szczegóły w niedziele
Aktualizacja fotek i relacji w przyszłym tygodniu po wstępnych testach
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
wacoQ tak prześledziłem twój temat i widzę że idziesz w podobnym kierunku co ja z przeróbkami Kymco. Snorkle jak wiesz zrobiłem sam, z elektryką walczę nadal i chyba wreszcie skorzystam z pomocy GM żeby zrobili ją od początku jak należy. O chłodnicy myślę już od roku i tak się zastanawiam czy przez zimę nie ruszyć z temat kompleksowej modernizacji mojego Kymco. Podwyższenie i poszerzenie też by mu się przydało. Nie będę oszukiwał że chcę przerobić mojego quada jak najbardziej ekstremalnie w stosunku do możliwości finansowych. Ale powoli jakoś się ogarnie, więc może dorzucę panom z GM trochę pracy od siebie, jeśli mają na to ochotę, tym bardziej że jestem z twojej okolicy.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- wacoQ
Polecam GM testowałem w weekend i wszystko sprawdziło się w 100% ale szczegóły w relacji właśnie przygotowywanej Pierwszy etap jeszcze nie zakończony wiec będzie co czytać
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Dobrze widzę na awatarze że masz 4 snorkle rozmawiałem z GM i jeśli chodzi o elektrykę to już sam ogarnę. Chłodnice wyrzuciłem na bagażnik oryginalną czy coś dobierałeś, bo moja to już nie wiem czy będzie się jeszcze nadawała.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź