KYMCO MXU 500 IRS od fabrycznego do przeprawowego

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Kymco
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wacoQ
Quad:: Przerwa techniczna :)
Imię: waco

Re: KYMCO MXU 500 IRS od fabrycznego do przeprawowego

Post autor: wacoQ » pt 19 paź, 2012

No to rewelacja, ja z Janka wziąłem przykład co do wysokości :D Coś czuje że to będzie piękne zakończenie sezonu (roku)2012 :D pogodowo jak i modernizacyjnie...remont TRX-a, Kinga, Kymco, Rincona nowy G-niedźwiedź na bogato :D :D :D

Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy :ok:

●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●

freeco
Imię: Przemek

Post autor: freeco » ndz 21 paź, 2012

wacoQ pisze:Witam
wszystkich zainteresowanych ( których jak widzę przybywa) czas na mały skrót z postępów:

Tak więc GM POWERSPORTS postanowiło iż w takim projekcie nie może jednak zabraknąć akcentu firmy i ze wstępnych ustaleń nastąpiła zmiana która powoduje kolejne przesunięcie w czasie. A zmiana ta tyczy się osłony chłodnicy umoszczonej na przednim bagażniku, pierwotnie miała być specjalnie przygotowana blaszka z otworami, teraz znajdzie się tam logo serwisu :D które będzie za razem reklamą GM :D

Na szczęście chłodzenie w 90% przygotowane teraz trwają zaawansowane prace przy snorklach...

..jest jeszcze kilka modernizacja w toku które idą równo ze snorklami ale zostawię nutkę tajemnicy :D :D :D
Witam

Projekt jest dość trudny. Nie mamy wzorów wszystko trzeba robić od zera co powoduje spore opóźnienia (niestety).
Ogólnie ja jestem bardzo zadowolony z tego co wychodzi i mam nadzieję, że "WacoQ" też w efekcie końcowym będzie zadowolony.
Właściwie są to prototypy ;) . Trzy projekty w jednym snorkle, przeróbka chłodnicy i podniesienie zawieszenia. Kymco nie jest łatwe w takich przeróbka w porównaniu z YG700, czy KQ nie ma do niego gotowych zestawów.
Pozdrawiam
=> Przemek <=

freeco

Post autor: freeco » ndz 21 paź, 2012

Progress pisze: Wiem że Janek tez już rozkminia jak tu wybebeszyć chłodnicę na wierzch w swoim Rinconie.
Rincon ma dodatkowo chłodnice oleju więc w zasadzie to trzeba dwie "wybebeszyć" ;)
Pozdrawiam
=> Przemek <=

Awatar użytkownika
wacoQ

Post autor: wacoQ » pn 22 paź, 2012

freeco pisze:Projekt jest dość trudny. Nie mamy wzorów wszystko trzeba robić od zera co powoduje spore opóźnienia (niestety).
... he he PRZEMO no niestety tak to jest, jednak ja jestem cierpliwy i uparty :D
Zgadza się projekt jest trudny jednak sukces podkreśla profesjonalizm serwisu G-M POWERSPORTS :) Już jestem zadowolony a jeszcze nie było testów terenowych ... ech zostawmy szczegóły do wyczerpującego podsumowania projektu na forum i miejmy nadzieję artykułu :chatownik:

Awatar użytkownika
Redzi-Marcin
Quad:: G 700
Imię: Marcin

Post autor: Redzi-Marcin » czw 25 paź, 2012

Wacek gdzie zdjecia gada po robocie?? :twisted:
www.trans-squad-team.pl
www.t-s-t.pl

freeco

Post autor: freeco » czw 25 paź, 2012

Jeszcze stoi u nas na warsztacie :oops: Mamy nadal opóźnienia. Dostawcy części też nawalają. Robimy co możemy żeby wyjechał w piątek.
Pozdrawiam
=> Przemek <=

Awatar użytkownika
wacoQ

Post autor: wacoQ » czw 25 paź, 2012

Redzi-Marcin pisze:Wacek gdzie zdjecia gada po robocie?? :twisted:
Przemo się stresuje i staje z Mietkiem na głowie żeby w piątek strzała wyjechała na testy :D
No ale sprawy wyglądają tak że nie będzie wszystkich modyfikacji tak jak planowaliśmy przez tzw "opóźnienia" :D

Maszyna po niedzielnych testach wraca na warsztat ale szczegóły w niedziele :D
Aktualizacja fotek i relacji w przyszłym tygodniu po wstępnych testach :D

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Adam Wieczorek » pn 29 paź, 2012

wacoQ tak prześledziłem twój temat i widzę że idziesz w podobnym kierunku co ja z przeróbkami Kymco. Snorkle jak wiesz zrobiłem sam, z elektryką walczę nadal i chyba wreszcie skorzystam z pomocy GM żeby zrobili ją od początku jak należy. O chłodnicy myślę już od roku i tak się zastanawiam czy przez zimę nie ruszyć z temat kompleksowej modernizacji mojego Kymco. Podwyższenie i poszerzenie też by mu się przydało. Nie będę oszukiwał że chcę przerobić mojego quada jak najbardziej ekstremalnie w stosunku do możliwości finansowych. Ale powoli jakoś się ogarnie, więc może dorzucę panom z GM trochę pracy od siebie, jeśli mają na to ochotę, tym bardziej że jestem z twojej okolicy.
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

Awatar użytkownika
wacoQ

Post autor: wacoQ » pn 29 paź, 2012

Polecam GM testowałem w weekend i wszystko sprawdziło się w 100% ale szczegóły w relacji właśnie przygotowywanej :D Pierwszy etap jeszcze nie zakończony wiec będzie co czytać :I love KYMCO:

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Adam Wieczorek » wt 30 paź, 2012

Dobrze widzę na awatarze że masz 4 snorkle :?: rozmawiałem z GM i jeśli chodzi o elektrykę to już sam ogarnę. Chłodnice wyrzuciłem na bagażnik oryginalną czy coś dobierałeś, bo moja to już nie wiem czy będzie się jeszcze nadawała.
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kymco”