Który najlepszy?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
maciek98224
Imię: Maciek

Który najlepszy?

Post autor: maciek98224 » śr 27 lip, 2011

mam pytanie, który z tych quadów jest najlepszy? :?: proszę was o uzasadnienie swoich odpowiedzi, dlaczego akurat tego quada wybraliście i jakie są ich wady i zalety

honda trx450r
kawasaki kfx450r
can-am ds 450
polaris 525 irs
suzuki r450
yamaha yfz450r
ktm 505sx

dzięki za odpowiedzi

Alvaro88
Quad:: Eglmotor Lyda 203E-1

Re: Który najlepszy?

Post autor: Alvaro88 » czw 22 wrz, 2011

Może zapytam inaczej: jaki budżet na zakup quada posiadasz? To przecież w sumie najważniejsze. Ze swojej strony polecam Eglmotor LYDA 203E-9 A, mam quada tej firmy i wszystko jest w porządku,do tego nie ma problemu z dostępem do części.

EGLmotor

Post autor: EGLmotor » ndz 25 wrz, 2011

Ja wybrałem akurat swojego z racji dużej mocy oraz dostępności części. Bardzo ważne jest też to,aby zwrócić uwagę na serwis gwarancyjny,jaki okres czasu obejmuje itd. Cena również jest istotne. Może coś z Eglmotor? Patrzyłeś na nasze quady?

maciek98224

Post autor: maciek98224 » sob 15 paź, 2011

zadałem to pytanie ponieważ chciałem się dowiedzieć który quad sportowy jest najlepszy, ma najwięcej mocy, najlepiej się prowadzi. żadnego z tych quadów jeszcze na własne oczy nie widziałem ale bardzo chciałbym kupić najlepszego z nich ponieważ dla mnie kupownie czegoś co nie jest najlepsze pod każdym względem to wyrzucanie pieniedzy w błoto więc nie chodzi tutaj o cenę ani o nic innego tylko o samą maszynę

maciek98224

Post autor: maciek98224 » sob 15 paź, 2011

byłbym zapomniał, dziękuję za odpowiedzi i proszę kolejne

Awatar użytkownika
palig1
Quad:: KTM 525 i Honda
Imię: Wojtek

Post autor: palig1 » pt 21 paź, 2011

Po co kupować najlepszego skoro i tak się nie wykorzysta nawet w 10% jego możliwości?
To jest dopiero bezsens.

Po prostu na tak mocnych quadach jakie podałeś nie wyrobisz sobie pewnych nawyków koniecznych do szybkiej jazdy, oraz nie będziesz mógł nauczyć się wielu rzeczy niezbędnych do dobrej jazdy. Na początek proponuje w zależności od wieku 250 lub 350/400.

A co do tamtych quadów to ciężko powiedzieć, wszystkie z nich są dobre. Który najlepszy to już kwestia gustu. Ja dodam, że KTM prowadzi się bajecznie, i 505 jest najmocniejszy.
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl

maciek98224

Post autor: maciek98224 » ndz 23 paź, 2011

Więc którego quada polecilibyście do nauki jazdy, ale takiego na którym możnaby też pożądnie zaszaleć i żeby był w miarę bezawaryjny

Awatar użytkownika
palig1
Quad:: KTM 525 i Honda
Imię: Wojtek

Post autor: palig1 » ndz 23 paź, 2011

Honda TRX 400
Suzuki LTZ 400
Yamaha Raptor 350

Możesz powiedzieć co to taka 400, ale gwarantuje Ci, że jeśli wcześniej nie jeździłeś to moc będzie oszałamiająca. ;)
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl

Awatar użytkownika
Progress
TranS-Squad Team
Quad:: Honda TRX 450r Sportrax
Imię: Adrian

Post autor: Progress » ndz 23 paź, 2011

maciek98224 pisze:Więc którego quada polecilibyście do nauki jazdy, ale takiego na którym możnaby też pożądnie zaszaleć i żeby był w miarę bezawaryjny
Na awaryjniosc mojego sprzetu takze nie moge narzekac a poszalec zapewnim cie ze nim mozna.

W naszym Teamie jest tez Lucky Star 250 i to co ten quad przechodzi i jedzie dalej to sie w glowie nie miesci.

Jest takze yfz450se - zadnych specjalnych awarii nie odnotowalem a szalenstwo rowniez z pierwszej polki

Powyzsze sprzety smigaja prawie co tydzien i robimy nimi albo 300 km jednego dnia trasy szutr+piach+bloto+woda po świece lub tez krotsze jazdy po 150 km ale ostrych katów w piachu i lekkiej wodzie.

Gdzies na forum opisywalem dokladniej wrazenia z jazdy trx450r wiec jak poszukasz to pewnie znajdziesz.

Powodzonka.

Kazdy sprzet sie zuzywa, wazne jest tez to w jakim stanie kupisz swoj bo zakladam ze bedzie to uzywka. Wiec to co napisalem powyzej mozesz uznac po jakims czasie uzytkowania quadzika ktory kupisz za bzdury jezeli dostaniesz zmeczona jednostke
TranS-Squad Team

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”