Który najlepszy?
-
- Imię: Maciek
Który najlepszy?
mam pytanie, który z tych quadów jest najlepszy? proszę was o uzasadnienie swoich odpowiedzi, dlaczego akurat tego quada wybraliście i jakie są ich wady i zalety
honda trx450r
kawasaki kfx450r
can-am ds 450
polaris 525 irs
suzuki r450
yamaha yfz450r
ktm 505sx
dzięki za odpowiedzi
honda trx450r
kawasaki kfx450r
can-am ds 450
polaris 525 irs
suzuki r450
yamaha yfz450r
ktm 505sx
dzięki za odpowiedzi
Re: Który najlepszy?
Może zapytam inaczej: jaki budżet na zakup quada posiadasz? To przecież w sumie najważniejsze. Ze swojej strony polecam Eglmotor LYDA 203E-9 A, mam quada tej firmy i wszystko jest w porządku,do tego nie ma problemu z dostępem do części.
Ja wybrałem akurat swojego z racji dużej mocy oraz dostępności części. Bardzo ważne jest też to,aby zwrócić uwagę na serwis gwarancyjny,jaki okres czasu obejmuje itd. Cena również jest istotne. Może coś z Eglmotor? Patrzyłeś na nasze quady?
-
zadałem to pytanie ponieważ chciałem się dowiedzieć który quad sportowy jest najlepszy, ma najwięcej mocy, najlepiej się prowadzi. żadnego z tych quadów jeszcze na własne oczy nie widziałem ale bardzo chciałbym kupić najlepszego z nich ponieważ dla mnie kupownie czegoś co nie jest najlepsze pod każdym względem to wyrzucanie pieniedzy w błoto więc nie chodzi tutaj o cenę ani o nic innego tylko o samą maszynę
-
byłbym zapomniał, dziękuję za odpowiedzi i proszę kolejne
- palig1
- Quad:: KTM 525 i Honda
- Imię: Wojtek
Po co kupować najlepszego skoro i tak się nie wykorzysta nawet w 10% jego możliwości?
To jest dopiero bezsens.
Po prostu na tak mocnych quadach jakie podałeś nie wyrobisz sobie pewnych nawyków koniecznych do szybkiej jazdy, oraz nie będziesz mógł nauczyć się wielu rzeczy niezbędnych do dobrej jazdy. Na początek proponuje w zależności od wieku 250 lub 350/400.
A co do tamtych quadów to ciężko powiedzieć, wszystkie z nich są dobre. Który najlepszy to już kwestia gustu. Ja dodam, że KTM prowadzi się bajecznie, i 505 jest najmocniejszy.
To jest dopiero bezsens.
Po prostu na tak mocnych quadach jakie podałeś nie wyrobisz sobie pewnych nawyków koniecznych do szybkiej jazdy, oraz nie będziesz mógł nauczyć się wielu rzeczy niezbędnych do dobrej jazdy. Na początek proponuje w zależności od wieku 250 lub 350/400.
A co do tamtych quadów to ciężko powiedzieć, wszystkie z nich są dobre. Który najlepszy to już kwestia gustu. Ja dodam, że KTM prowadzi się bajecznie, i 505 jest najmocniejszy.
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl
-
Więc którego quada polecilibyście do nauki jazdy, ale takiego na którym możnaby też pożądnie zaszaleć i żeby był w miarę bezawaryjny
- palig1
- Quad:: KTM 525 i Honda
- Imię: Wojtek
Honda TRX 400
Suzuki LTZ 400
Yamaha Raptor 350
Możesz powiedzieć co to taka 400, ale gwarantuje Ci, że jeśli wcześniej nie jeździłeś to moc będzie oszałamiająca.
Suzuki LTZ 400
Yamaha Raptor 350
Możesz powiedzieć co to taka 400, ale gwarantuje Ci, że jeśli wcześniej nie jeździłeś to moc będzie oszałamiająca.
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
- Progress
- TranS-Squad Team
- Quad:: Honda TRX 450r Sportrax
- Imię: Adrian
Na awaryjniosc mojego sprzetu takze nie moge narzekac a poszalec zapewnim cie ze nim mozna.maciek98224 pisze:Więc którego quada polecilibyście do nauki jazdy, ale takiego na którym możnaby też pożądnie zaszaleć i żeby był w miarę bezawaryjny
W naszym Teamie jest tez Lucky Star 250 i to co ten quad przechodzi i jedzie dalej to sie w glowie nie miesci.
Jest takze yfz450se - zadnych specjalnych awarii nie odnotowalem a szalenstwo rowniez z pierwszej polki
Powyzsze sprzety smigaja prawie co tydzien i robimy nimi albo 300 km jednego dnia trasy szutr+piach+bloto+woda po świece lub tez krotsze jazdy po 150 km ale ostrych katów w piachu i lekkiej wodzie.
Gdzies na forum opisywalem dokladniej wrazenia z jazdy trx450r wiec jak poszukasz to pewnie znajdziesz.
Powodzonka.
Kazdy sprzet sie zuzywa, wazne jest tez to w jakim stanie kupisz swoj bo zakladam ze bedzie to uzywka. Wiec to co napisalem powyzej mozesz uznac po jakims czasie uzytkowania quadzika ktory kupisz za bzdury jezeli dostaniesz zmeczona jednostke
TranS-Squad Team