POLSON !!!!

Serwisy, mechanicy oraz akcesoria godne polecenia... Czyli wasze złe lub dobre doświadczenia...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pn 18 cze, 2007

panowie to że quad jest na gwarancji nie znaczy że serwis ma uznać wszystkie uszkodzenia,chyba sie ze mna zgodzicie :wink:

serwis nie powinien zaczynac naprawy gwarancyjnej bez potwierdzenia uznania gwarancji przez gwaranta (w tym przypadku importera),w przeciwnym przypadku po kilku takich nie uznanych "gwarancjach"moze wysłać swoich pracowników do uzrzedu pracy.

na obrone swoich pracowników powiem tylko że co do naprawy którą wykonali,wykonali ja bez zarzutu,chyba nie ma co do tego zadnych watpliwości........ :wink:
pojazd stał u nas i owszem ale w komisie do sprzedania a nie w serwisie a mechanicy nie mieli polecenia oceny stanu pojazdu.
stan pojazdu przy sprzedazy został oceniony na podstawie informacji o przeglądzie wykonanej przez inny serwis i ocene handlowca.co nie znaczy ze pojazd był w stanie idealnym miał przebieg i np.brak hamulców.

martwi mnie jedynie (jeżeli jest prawdziwa) ocena firmy POLSON jako "naciągaczy"przez serwis prowadzący obecnie naprawe tego quada ...życze żeby naprawa silnika została uznana na gwarancji gdyz w przeciwnym przypadku sami staną sie naciagaczami :wink:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
domin11
Lucky ATV Team
Quad:: 800 HO
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: domin11 » pn 18 cze, 2007

A co to znaczyło że na gwarancji naprawa bedzie się ciągła a jak zapłaci to bedzie szybciej????? Co to ma za znaczenie?????, jest jeszcze coś takiego jak rękojma. Z tego co wyczytałem to sprzęt kosztował 23000 więc bardzo dużo pieniędzy.Kupujący ma prawo go oddać jeżeli wyszły takie poważne awarie, a sprzedający skoro komisuje taki sprzęt to powinien się na nim znać i o tych awariach wiedzieć. Zgodzę się z tym że jak się kupuje coś tak drogiego to trzeba to sprawdzić i niewierzyć sprzedawcą. Nowik tera znając życie i tak bedziesz musiał sam zapłacić za wszystkie naprawy I ludzie oglądajcie używane sprzęty bo samemu można sobie narobić kłopotu !!!! I jeszcze poprzedni właściciel mógł jeździć bez oleju i była by wten czas to jego wina więc nici z gwarancji i rękojmi wina użytkownika i serwis nie musi uznać gwarancji
... inne hobby to tylko wymówka :)

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pn 18 cze, 2007

.........pojazd po naprawie nie wykazywał żadnych problemów z silnikiem.........serce miał jak dzwon :wink: co powinien potwierdzić również poprzedni właściciel :lol:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Reid
Kontakt:

Re: POLSON !!!!

Post autor: Reid » wt 19 cze, 2007

Oj zagrzmialo... A ja dopisze swoja opinie po odbiorze Hondy od Michala z serwisu, wedle obietnicy juz dzisiaj - wtorek:))))
Reid (Radek)
"NOTEAM" ;)

Awatar użytkownika
Marcolife

Post autor: Marcolife » wt 19 cze, 2007

pojazd z całości akurat silnik miał w najlepszym stanie, nie wiem dlaczego się uszkodził, może zwyczajny pech, szczęśliwie pojazd był na gwarancji do 17 maja i naprawy podlegały procedurze reklamacji, wówczas rękojmia raczej nie działa

co do firmy Polson to uważam ją za jedną z najlepszych i najsolidniejszych w kraju (dam przykład: klient płaci za wymianę oleju w silniku i napędach, następnie zagląda do napędów a tam rzeczywiście świeży olej jest :mrgreen: Wbrew pozorom, to nie jest takie oczywiste i wielu z nas mocno by się wkurzyło gdyby zajrzało wgłąb swoich maszyn po wyjeździe z serwisu)

Polson działa
1. Piorunująco szybko
2. Wożą sprzęt
3. Nie oszukują
4. Nie kradną (np. benzyny)
5. Mają atrakcyjne ceny
6. Są grupą pasjonatów
7. Prowadzą działalność klubową i edukacyjną

i ogólna rada dla wszystkich: nie kupować pojazdów używanych i modeli testowych, lepiej kupić sprzęt z niższej półki nowy i od dilera, :wink: jak widać gwarancja może się przydać
Już niedługo zwoduję delfina, założę pianę i fiu...na Ostrołękę!

chris

Post autor: chris » wt 19 cze, 2007

kupując uzywany sprzet chyba kazdy liczy sie z tym, ze moze cos byc nie tak!!!!!!!!!!!
domin11 pomysl jak by działały komisy samochodowe jak by musieli sie martwic o kazdego sprzedanego trupa - chłopie zastanów sie nad tym co piszesz!!!!!!!!!!!!!!!!
Polsony są ok - starają sie chłopaki.

Kawabahama
Kontakt:

Post autor: Kawabahama » wt 19 cze, 2007

to jest takie proste :
nowy = święty spokój ( na jakiś czas )
używany = loteria , bo chyba każdy wie jak użytkuje się quady i wiadomo że są katowane , mają wiele razy wode w silniku itd itp
więc rozmowa o rękojmi to ha ha ha....
Najlepsze są te pretensje i zdziwienia :shock: że ktoś kupił i sie potem dowiedział że ten czy tamten quad był jeżdzony w terenie , a sprzedawca mu o tym nie powiedział :mrgreen:

Pozdrawiam wszystkich autostradowych quadowców :mrgreen:
Kawa KVF 650 Praire
Jak sie włącza drugi bieg ???!!!

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Post autor: KoKoS » wt 19 cze, 2007

Mimo że nie miałem za dużo do czynienia z POLSONEM, to też mam pozytywne odczucia, miła i szybka obsługa, konkurencyjne ceny i przedewszystkim jest to grupa pasjonatów :)

P.S. Prezzi dzwonił ktoś od Ciebie do mnie, miał mi wysłać meila ale go nie mam :shock:
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » wt 19 cze, 2007

Obydwa quady kupowane przeze mnie były używane,
ale sprzedawcą był znajomy mojego znajomego :mrgreen:
W tym przypadku dostałem w pełni sprawne pojazdy
(serwis to potwierdził) :D
Pozdrawiam Mikołaj

NOWIK

Post autor: NOWIK » wt 19 cze, 2007

tak jak napisalem koniec tematu, MY wiemy jak bylo. zycze POLSONOWI duzo jazdy niestety niektórzy moga sobie tylko o tym pomarzyc. aha,planowany odbiór za 5 tygodni

ODPOWIEDZ

Wróć do „Godne lub niegodne polecenia”