Problem z raptorem 660 przerywa po dodaniu gazu!!
Problem z raptorem 660 przerywa po dodaniu gazu!!
Witam! w moim raptorze po dodaniu gazu przerywa i strzela z tłumika. Nie pomogła nowa swieca, nie ma luzow na zaworach, sprawny induktor, sprawna cewka. Przepatrzyłem dosłownie wszystko. Czy ktos moze wiec o co tu chodzi??? Podobno to znany problem w yamaha-ch. Napisał mi to pan u ktorego chcialem kupic nowy moduł zapłonowy. Mial to samo w warriorze naprawil mu to dopiero 3 mechanik, niestety nie chcial powiedziec jak. powiedzial tez, ze nie jest to problem z modułem zaplonowym. PROSZE O POMOC. BARTEK
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Re: Problem z raptorem 660 przerywa po dodaniu gazu!!
A czy przypadkiem nie zapala Ci się dodatkowo kontrolka biegu wstecznego mimo jazdy do przodu?
Jeżeli tak, to sprawdź czujnik biegu wstecznego - przeczyść, sprawdź kabelki...
Jeżeli tak, to sprawdź czujnik biegu wstecznego - przeczyść, sprawdź kabelki...
Póki co quadowa emeryturka :)
Nie świeci się.
a powinny być!!!!"bartez88"
nie ma luzow na zaworach
dolot 0,10~0,15
wydech 0,15~0,20
sprawdź dobrze jeszcze raz!!
-
- Quad:: Yamaha Raptor 660
- Imię: Łukasz
bartez88 pisze:Witam! w moim raptorze po dodaniu gazu przerywa i strzela z tłumika. Nie pomogła nowa swieca, nie ma luzow na zaworach, sprawny induktor, sprawna cewka. Przepatrzyłem dosłownie wszystko. Czy ktos moze wiec o co tu chodzi??? Podobno to znany problem w yamaha-ch. Napisał mi to pan u ktorego chcialem kupic nowy moduł zapłonowy. Mial to samo w warriorze naprawil mu to dopiero 3 mechanik, niestety nie chcial powiedziec jak. powiedzial tez, ze nie jest to problem z modułem zaplonowym. PROSZE O POMOC. BARTEK
Witam dołączam sie do tematu mi właśnie się świeci i nie można jechać normalnie wiem właśnie że trzeba jakieś wtyki przeczyścić ale gdzie one są? przy manetce? prosze o małą podpowieć...z góry dzięki
witam w moim raptorze 660 mam to samo na wolnych obrotach chodzi idealnie a jak dodam gazu to przerywa i strzela z rury nikt nie wie co to moze byc? nowa swieca czysty filtr wyczyszczony gaznik jeżdzę normalnie raptem cos mu odbije i nie mogę jechac zero mocy i strzela postał dwa dni i problem znikł na parę dni a tu zowu ta sama sytuacjia
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Może elektryka?
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
- MaxWroclaw
- Quad:: Yamaha Raptor 350R
- Imię: Maks
siemanko, mialem taki sam problem.
przerzuc na rezerwe zobacz, czy chodzi juz normalnie.
moze byc tak ze wydaje Ci sie ze masz paliwo a jednak jest na tyle malo ze nie zasysa przy wyzszych obrotach tyle ile potrzebuje, dlatego ma malo mocy.
mam nadzieje ze pomoglem
przerzuc na rezerwe zobacz, czy chodzi juz normalnie.
moze byc tak ze wydaje Ci sie ze masz paliwo a jednak jest na tyle malo ze nie zasysa przy wyzszych obrotach tyle ile potrzebuje, dlatego ma malo mocy.
mam nadzieje ze pomoglem
nie ma co zwlekać!
mam tak samo , udało sie Wam usunąć usterkę ?
Również tak mialem.
Przewertowalem pół quada, jak się okazało przy klamce sprzegła nie stykał czujnik od hamulca , linka była za słabo naciągnięta od klamki i ta nie stykała z czujnikiem..
Przewertowalem pół quada, jak się okazało przy klamce sprzegła nie stykał czujnik od hamulca , linka była za słabo naciągnięta od klamki i ta nie stykała z czujnikiem..