zmiana biegów
zmiana biegów
witam
Mógłby mi ktoś dobrze po kolei wytłumaczyć jak się zmienia biegi w quadach i na jakiej zasadzie gdzie jest bieg niszy a wyszy???????z góry dzięki
Mógłby mi ktoś dobrze po kolei wytłumaczyć jak się zmienia biegi w quadach i na jakiej zasadzie gdzie jest bieg niszy a wyszy???????z góry dzięki
- BadAmstaff
- Kontakt:
tak ogolnie to najczęsciej w quadach jest bezstopniowa przekładnia co znaczy ze nie masz biegów tak naprawde. Masz wsteczny, luz, do przodu no i możesz miec tez reduktor. Wszystkie te biegi zmienia sie ręką podczas postoju. Sa równiez quady z biegami o których pisałeś, sa to głównie sportowe modele i Hondy:-) wtedy to juz jest tak jak koledzy piszą, równiez zalezy to od modelu ale najczęsciej zmiana w nodze.
Witam!
Jeśli można podepnę się pod temat.
Mam pytanko bo ostatnio tak kombinowałem ze zmianą biegów w moim blasterze i zauważyłem, że biegi wchodzą bez sprzęgłą tzn. 1+ sprzęgło (dla kolegi Bimpera na samym dole ) 2 + sprzęgło (jeden w górę ) ale reszta bez (oczywiście nie jeździłem tak ciągle tylko albo aż 2razy ).
I teraz pytanie czy jest to szkodliwe dla skrzyni
Jeśli można podepnę się pod temat.
Mam pytanko bo ostatnio tak kombinowałem ze zmianą biegów w moim blasterze i zauważyłem, że biegi wchodzą bez sprzęgłą tzn. 1+ sprzęgło (dla kolegi Bimpera na samym dole ) 2 + sprzęgło (jeden w górę ) ale reszta bez (oczywiście nie jeździłem tak ciągle tylko albo aż 2razy ).
I teraz pytanie czy jest to szkodliwe dla skrzyni
| | | V V TEN NIŻEJ STAWIA PIWO V V | | |
Wiem, że robił tak mój znajomy tylko na ścigaczu i też chciałem spróbować. Niepokoił mnie tylko taki głośny- jak by to przedstawić ? "tykkk" (przepraszam za słabą jakość nagrania ) którego nie było przy przełączaniu biegów ze sprzęgłem.
Dlatego chciałem się upewnić. aha i jeszcze jak chcę włączyć 2 bez sprzęgła to najpierw wchodzi luz a dopiero potem 2.
Dzięki za odp. ITAL!
Dlatego chciałem się upewnić. aha i jeszcze jak chcę włączyć 2 bez sprzęgła to najpierw wchodzi luz a dopiero potem 2.
Dzięki za odp. ITAL!
| | | V V TEN NIŻEJ STAWIA PIWO V V | | |
- BadAmstaff
- Kontakt: