23-25.02.2007 Mamry Challenge - Kietlice

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » wt 30 sty, 2007

Z tymi temperaturami to w drugiej połowie lutego ma podobno konkretnie przymrozić, ale czy to wystarczy na 40 cm warstwę lodu do bezpiecznego przemierzania jeziora Mamry - zobaczymy.

Pamiętam taką sytuację z poprzedniego roku, jak chcieliśmy sobie skrócić dojazd do drugiej części trasy (lądem było kilkanaście kilometrów dalej), a więc wybraliśmy z Jarkiem trasę po zamarzniętych Mamrach. Oczywiście nikt tamtędy nie jeździł, bo trasa była w drugą stronę. I tak jechaliśmy sobie na skróty kilka kilometrów i w pewnym momencie natrafiliśmy na spiętrzenie lodowe, które ciągnęło się w poprzek naszej drogi przez całe Jezioro Mamry. Lód miał wtedy grubość około 60 cm, spiętrzenie było na wysokość co najmniej 1 m - pamiętam, że widok który tam zastaliśmy konkretnie nas przeraził i nie odważyliśmy się przeprawić przez to spiętrzenie lodowe, więc zamiast nadrobić dołożyliśmy kilkanaście kilometrów :).
Ostatnio zmieniony pn 12 lut, 2007 przez Grzegorz Głowienka, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
esox

Post autor: esox » wt 30 sty, 2007

Maciuś, nie "miętkiej" gry. Nikt nie mówił, że będzie łatwo. :D

Awatar użytkownika
esox

Post autor: esox » wt 30 sty, 2007

Ups, chciałem powiedzieć:
nie ma "miętkiej" gry.

MaciekP

Post autor: MaciekP » wt 30 sty, 2007

Twardnieję :mrgreen:
Czas w końcu pojechac na jakiś rajd Bombą, bo ich chyba kilka będzię na rajdzie...choćby grupa sisota.
Na śniegu Bomba radzi sobie bardzo dobrze (nawet niektórzy używają ich do torowania drogi :-) ).
Mam jednak wrażenie, że ciągłe włączanie i wyłączanie się Visco-lok'a na śniegu spowodowało odkręcenie się u mnie wałka atakującego z przodu. Blokada się jednak świetnie sprawdza w bagiennych rewirach.
mały off-topic.

4swiaty.com

Post autor: 4swiaty.com » czw 01 lut, 2007

Przypominamy o konkursie!!! Zakończenie już 15 lutego.
Do dnia dzisiejszego udział wzięło 30 osób.

MaciekP

Post autor: MaciekP » pt 02 lut, 2007

niestety....
Okazalo się, o czym zapomniałem, że 24 lutergo bede w drodze na rodzinne wakacje w górach....
Gdybym nawet nie jechał, to dyfer jest w totalnym rozkładzie i pewnie nie uda się tego naprawic do tego czasu (chodzi o czas ściagnięcia częsci: szybko=ponad 200USD :x )

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » sob 03 lut, 2007

:? zaczynam mieć chęć na jakiś rajdzik :? ale na tą imreze chyba nie zdążę ze sprzętem :oops: psia krew :cry:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » ndz 04 lut, 2007

prezziguzzi X2:
:? zaczynam mieć chęć na jakiś rajdzik :? ale na tą imreze chyba nie zdążę ze sprzętem :oops: psia krew :cry:
Nie ściemniaj, tylko przyjeżdżaj, to jedyna okazja, żeby zagrać w filmie z tej imprezy :)
A co ty chcesz w quadzie przygotowywać? Chyba że przygotowujesz jakiegoś nowego sprzęta?
Ostatnio zmieniony pn 12 lut, 2007 przez Grzegorz Głowienka, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » ndz 04 lut, 2007

:lol: no właśnie :mrgreen: nie wiem czy dojedzie :mrgreen:
po okolicy można pośmigać na jakimś zastepstwie ale na rajd to trzeba mięć WÓZ :twisted:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » ndz 04 lut, 2007

prezziguzzi X2, po tym co widziałem nad Wisłą , nie musisz się niczego obawiać , a wręcz przeciwnie - inni powinni się bać ...
3fun - bo quady są naszą pasją

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”