Przygoda z MXU 500 2016 - dziennik po(quad)owy/blog
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Re: Przygoda z MXU 500 2016 - dziennik po(quad)owy/blog
W tym dyfrze to nie woda jest.
Jak olej zmienia tak kolor przez opiłki to musi być widać że to coś metalicznego w tym pływa.
Ja przy każdej wymianie lubie zamieszać w spuszczonym oleju, zebrać paluchem z dna, rozetrzeć na palcu, spojrzeć pod światło czy coś się nie błyszczy/mieni, zobaczyć co na magnesie na korku spustowym jest.
Jak się patrzy dokładnie co zlatuje zwłaszcza gdy zmienia się kolor-co dodatkowo nakazuje analize dokładną to zauważy się czy to coś się szlifuje czy to kawa od wody.
Moim skromnym zdaniem.
Ja przy każdej wymianie lubie zamieszać w spuszczonym oleju, zebrać paluchem z dna, rozetrzeć na palcu, spojrzeć pod światło czy coś się nie błyszczy/mieni, zobaczyć co na magnesie na korku spustowym jest.
Jak się patrzy dokładnie co zlatuje zwłaszcza gdy zmienia się kolor-co dodatkowo nakazuje analize dokładną to zauważy się czy to coś się szlifuje czy to kawa od wody.
Moim skromnym zdaniem.
V2.....sound of madness
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Normalnie zboczuch,
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Sprzęt dostaje obecnie dolidne lanie w Szarejkach a po powrocie przeprowadzę głębszą analizę. Również sposobem a'la Robsson
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Drugą rękę wtedy mam na widoku znaczy "nad kołderką"....robertmuszka pisze:Normalnie zboczuch,
V2.....sound of madness
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Sprzęt ostatnio zaliczył coroczny już wypad do Szarejek. Tym razem więcej jeździł mój Junior ale obaj wrócili w jednym kawałku. Przy okazji Abuzzy nawet fajnie się sprawują. Co ciekawe wyjechały same z nami dwoma na pokładzie z mocno namoczonego błota/torfu. Po wjechaniu szlam był prawie po tylny bagażnik. Może brakuje im nieco bocznego trzymania ale jak ten moment nie mogę powiedzieć złego słowa.
Młody miał też okazję polatać na lokalnym Maxxerze 450i. Nieduży ale bardzo stabilny i fajnie się prowadzący sprzęt.
Mnie wczoraj naszło na jeżdżenie więc wybrałem się na swoje trasy ale większość skrótów jest niestety mocno zalanych. Samemu trochę strach się było pakować w takie miejsca więc polatane po piachu.
Skromny i lajtowy wynik
Przyszła też ostatnio przesyłka z przetestowanymi w ekipie i całkiem fajnymi grzanymi nakładkami na manetki. Lada dzień montaż.
I to na tyle. Budżetowy sprzęt nadal jeździ i nic się nie zepsuło. Czas powoli myśleć o zmianie na przyszły rok. Wszak czterdzieste urodziny ma się raz w życiu i zobowiązują do zmian
Młody miał też okazję polatać na lokalnym Maxxerze 450i. Nieduży ale bardzo stabilny i fajnie się prowadzący sprzęt.
Mnie wczoraj naszło na jeżdżenie więc wybrałem się na swoje trasy ale większość skrótów jest niestety mocno zalanych. Samemu trochę strach się było pakować w takie miejsca więc polatane po piachu.
Skromny i lajtowy wynik
Przyszła też ostatnio przesyłka z przetestowanymi w ekipie i całkiem fajnymi grzanymi nakładkami na manetki. Lada dzień montaż.
I to na tyle. Budżetowy sprzęt nadal jeździ i nic się nie zepsuło. Czas powoli myśleć o zmianie na przyszły rok. Wszak czterdzieste urodziny ma się raz w życiu i zobowiązują do zmian
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Te nakładki są fajne jak ma się fotel dla pasażera z rączkami, na manetki jednak założyłbym manetki a nie nakładki. Niestety nakładka będzie dość gruba - no chyba, że komuś to nie przeszkadza. Mi przeszkadzają nawet grube rękawiczki
ps. na co zmiana?
ps. na co zmiana?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
No właśnie mi akurat pasuje grubsza manetka ale to już kwesta gustu.
Zmiana pewnie na Stels Guepard 850 ....
....taki żarcik
Jeszcze nie wiem ale myślę o Grizzly lub Brute Force. Co będzie to tak naprawdę okaże się w przyszłym roku.
Zmiana pewnie na Stels Guepard 850 ....
....taki żarcik
Jeszcze nie wiem ale myślę o Grizzly lub Brute Force. Co będzie to tak naprawdę okaże się w przyszłym roku.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Słyszałem, że silniki Rotax tam montują ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Oryżinal. Ja słyszałem, że to ulepszone X8 czyli jeszcze lepsza wersja Can-Ama