XTP 1000 . Wymiana sprzęgła na sportowe!?

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Bombardier / Can-am
matek55
Imię: Mateusz

Re: XTP 1000 . Wymiana sprzęgła na sportowe!?

Post autor: matek55 » sob 10 gru, 2016

Tłumnik - myśle na Yoshimura :)
jezeli to będzie wszystko dobrze wystrojone jakich przyrostów moge sie spodziewać i czy różnica będzie znaczna i czy ja poczuje ?

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » sob 10 gru, 2016

Około 10 max 15%
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » sob 10 gru, 2016

Ale nie z tłumika tylko z całego układu.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Post autor: Paulus71 » ndz 11 gru, 2016

kupiłeś i założyłeś cvt od mavericka ?
i jaką większą obudowę założyłeś?

powercommander z modułem autotune sam się dostosuje do nowego wydechu
tylko warto kupić cały system a nie slipon

podwójny wydech z pcv i at to koszt jakieś 5-6k
mods in progress :-)

matek55
Imię: Mateusz

Post autor: matek55 » ndz 11 gru, 2016

Tak wszystkie zabiegi robiłem w Szamocinie chłopaki dobrze ogarniają i polecili mi własnie to sprzęgło plus pasek i obudowa. obudowa jest większa bo do standardowej te sprzegło nie wchodzi

Paulus71 wiesz moze czy Yoshimura ma pełny układ ( u nich na stronie nie widze tylko jest slipon ) i czy jeździłeś quadem który ma załozony PC+ autotune jest spora róznica, odczuwalana ?

I jak to jest ze Maverick Turbo ma 131 km a silnik jest taki sam jak w XTP 1000 czy turbo daje az około 40 km ? Czy jest tez inna mapa , podwójny wydech ?

ma-wi
Quad:: Był LS-250,jest KFX 700
Imię: Maciek

Post autor: ma-wi » ndz 11 gru, 2016

Kolego matek55 ,czy spadła Ci V max? Chcę założyć epi do renegade, tylko po takim zabiegu w kfx700 Vmax spadła mi o 15 km.a tego w reni bym nie chciał.

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » ndz 11 gru, 2016

matek55 pisze:Tak wszystkie zabiegi robiłem w Szamocinie chłopaki dobrze ogarniają i polecili mi własnie to sprzęgło plus pasek i obudowa. obudowa jest większa bo do standardowej te sprzegło nie wchodzi
Ciekawe co ci założyli, CVTecha? czy VForce Johna?
matek55 pisze: I jak to jest ze Maverick Turbo ma 131 km a silnik jest taki sam jak w XTP 1000 czy turbo daje az około 40 km ? Czy jest tez inna mapa , podwójny wydech ?
Tak, z turbo wyciskasz te 40KM, inna mapa i wydech są po to by to obsłużyć bo na zwykłym wydechu byś nie przepchnął takiej ilości spalin
ma-wi pisze:Kolego matek55 ,czy spadła Ci V max? Chcę założyć epi do renegade, tylko po takim zabiegu w kfx700 Vmax spadła mi o 15 km.a tego w reni bym nie chciał.
On nie ma takiego sprzęgła o jakim ty myślisz. EPI takich sprzęgieł nie produkuje. Ty myślisz o sprężynach ewentualnie o ciężarkach podczas gdy on ma całkowicie zmieniony cały wariator.

Odpowiadając na twoje pytanie. Tak spadnie ci Vmax, nie podałeś niestety co chcesz zmieniać więc trudno powiedzieć jak bardzo.
Generalnie najmniejszy spadek Vmax to:
1 danie na tył mocniejszej sprężyny a pod przednią małego dystansu o grubości powiedzmy 2mm. Poprawia się odejście, niewiele maleje Vmax
2 dwie spreżyny na tyl i na przód poprawia się reakcja maleje vmax.
3 kombinacje z cięzarkami tutaj też jest wiele możliwości

Jakie masz renegade, generacja, silnik, model?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Post autor: Paulus71 » pn 12 gru, 2016

jeśli system to albo muzzy albo rjwc i najlepiej podwójny
pcv i najlepiej dwa moduły at po jednym na gar

sprzęgło jeśli chcesz rozsądne to cvtech lub qst są to odciążone sprzegła o zmienionej geometrii talerzy (o sprezynach i ciężarkach nie wspominając)

miałem kawę z pcv i wydechem muzzy i różnica była duża ( szła 80mph i stawała na koło przy 20mph)
mods in progress :-)

ma-wi
Quad:: Był LS-250,jest KFX 700
Imię: Maciek

Post autor: ma-wi » pn 12 gru, 2016

Renia 800xxc,rocznik 2015. Kończą się seryjne opony,chcę założyć teraz zilla 26 i tu właśnie myślę o zmianie sprzęgła,żeby nie pogorszyć dotychczasowych osiągów renii. No chyba,że jest jakieś prostsze rozwiązanie?

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » wt 13 gru, 2016

Szkoda roboty Zilla jest o 0,5 cala od oryginału a cały komplet jest cięższy o 7kg. Nie będzie dużej różnicy. Gdybyś koniecznie chciał coś zmieniać to ciezarkow nie ruszaj, trudno znaleźć lepiej dobrane niż w xxc, możesz kombinować że sprężyną z tyłu ale trochę vmax stracisz. Pojeździj na Zillach, zobaczysz że jest całkiem dobrze. Ja mam na xxc 27 i nie ma tragedii za to prześwit wiele wynagradza.
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bombardier / Can-am”