Quadzik od 10,000 do 20,000zł
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Re: Trudny wybór na początek.
Suzuki ltz 400 to swietna maszynka , jesli bedziesz potrafił jezdzic to bedziesz mial mnustwo zabawy. U nas jezdzil kolega, ktory sporo ponad 100 kg wazył
Lucek to niestety inna bajka I nawet nowy moze sprawiac problemy.
Lucek to niestety inna bajka I nawet nowy moze sprawiac problemy.
Sporo czytałem o tych dwóch maszynkach i jak najbardziej wolałbym ltz400, natomiast jak pisałem wyżej. Bardzo mocno biorę pod uwagę możliwość swapa przy Lucku i dlatego mam ten dylemat. Taki swap oprócz dodania mocy dość mocno ogranicza koszty eksploatacyjne, więc dlatego mam taki mętliczek.
-
A jakie masz koszty eksploatacyjne w ltz, paliwo ,oleje , I jakies pier********, a jak do slabej ramy wstawisz mocny silnik to dopiero beda koszty.
Takich kosztów się nie boję. Bardziej chodzi o remonty silnika, które jednak trafiają się co kilka tysięcy km. 4-5 tyś kilometrów zamierzam robić w rok.
Inna sprawa, że od 2 tygodni przeglądam serwisy w poszukiwaniu ltz i jest posucha na rynku. Jak coś już się znajdzie, to bez papierów, a na rejestracji mi akurat zależy. A jak już ma papiery to jest szrotem już na pierwszy rzut oka.
Inna sprawa, że od 2 tygodni przeglądam serwisy w poszukiwaniu ltz i jest posucha na rynku. Jak coś już się znajdzie, to bez papierów, a na rejestracji mi akurat zależy. A jak już ma papiery to jest szrotem już na pierwszy rzut oka.
-
Jak bedziesz dbal o olej, filtr powietrza I nie jezdzil caly czas na maxa , to troche wiecej bedzie miedzy remontem silnika w suzi.
coldzik, silnik LTZ to stara sprawdzona konstrukcja z Suzuki DRZ w okrojonej 40 konnej wersji - czyli S-ka.
Wg mnie jedyna niewiadoma to co za sztukę kupisz? Znaczy na ile zdrową. Ten silnik w normalnej eksploatacji spokojnie robi po 40-50kkm w turystyce w moto.
Co nie znaczy że robi tyle w LTZ ale spokojnie kilometrów ponawijasz.
W wersji E w DRZ ma 50 koni min dzięki innemu wałkowy, gaźnikowi keihina (40-tka ma mmikuni) a i tak jeździ i jeździ. Nie ma takich reżimów serwisowych jak LTR czy inne bardziej wykręcone 450-tki.
Ja będziesz ostro go upalał to wiadomo zmęczysz szybciej ale to i tak dobry, i twardy piec.
Jest prosty, pancerny, materiałowo dobrze obliczony. To stary dobry off-roadowy "old shool"
Jak trafisz zadbaną to będziesz tylko lał i jeździł. Nie słuchaj bajek.
Swap lucka jak widać na forum jest ciekawa propozycją ale jednak wolałbym ramę LTZ-ta i wsteczny w terenie.
Wg mnie jedyna niewiadoma to co za sztukę kupisz? Znaczy na ile zdrową. Ten silnik w normalnej eksploatacji spokojnie robi po 40-50kkm w turystyce w moto.
Co nie znaczy że robi tyle w LTZ ale spokojnie kilometrów ponawijasz.
W wersji E w DRZ ma 50 koni min dzięki innemu wałkowy, gaźnikowi keihina (40-tka ma mmikuni) a i tak jeździ i jeździ. Nie ma takich reżimów serwisowych jak LTR czy inne bardziej wykręcone 450-tki.
Ja będziesz ostro go upalał to wiadomo zmęczysz szybciej ale to i tak dobry, i twardy piec.
Jest prosty, pancerny, materiałowo dobrze obliczony. To stary dobry off-roadowy "old shool"
Jak trafisz zadbaną to będziesz tylko lał i jeździł. Nie słuchaj bajek.
Swap lucka jak widać na forum jest ciekawa propozycją ale jednak wolałbym ramę LTZ-ta i wsteczny w terenie.
V2.....sound of madness
Re: Quadzik od 10,000 do 20,000zł
mam jeszcze dylemat nad Can am renegade 800 X - 2008 rok czy ma to sens cena trochę ponad budżet co tym sądzicie na co zwrócić uwagę.
czy lepiej coś takiego
Honde oglądałem ale wydaje mi się jak by miała lekko krzywą kierownice ale takie może dziwne odczucie.
Kod: Zaznacz cały
http://olx.pl/oferta/can-am-renegade-800-x-CID5-IDgqtWx.html#373bd2a5f6
Kod: Zaznacz cały
http://olx.pl/oferta/quad-honda-rincon-camo-680-cm3-CID5-IDfUMoX.html#48a99afba9
Ostatnio zmieniony śr 06 lip, 2016 przez holekns, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Rocznik , mozesz sie wtopic ostro . Jesli chcesz, to jechac z kims, kto sie zna na canamach I bedzie w stanie go przeswietlic
Ja balbym sie tak starego sprzetu tej marki, gdyz ewentualne koszty naprawy moga byc spore.
Ja balbym sie tak starego sprzetu tej marki, gdyz ewentualne koszty naprawy moga byc spore.
Masz racje, jak dla mnie Canamy również są niepewne choć moga kusic to prześwietl sprzęt jak najlepiej będzie to możliwe ! http://herrero.pl
OK
a jest ktoś z okolic Nowego Sącza aby coś doradzić przy zakupie ??? na co zwrócić uwagę ponoć na wał z tego co na forum znalazłem, czy silnik dymi czy chodzi równo.
a jest ktoś z okolic Nowego Sącza aby coś doradzić przy zakupie ??? na co zwrócić uwagę ponoć na wał z tego co na forum znalazłem, czy silnik dymi czy chodzi równo.