Quadzik od 10,000 do 20,000zł
Quadzik od 10,000 do 20,000zł
Witajcie,
Zaczynam przygodę z quadem tj mam taki zamiar jak tylko uda mi się przekonać żonę.
Budżet około 20tys quad ma być raczej przeprawowy. W koło mam mnóstwo lasów, pól i bezdroży nawet bajorka się znajdą, jest gdzie jeździć. Musi być też zarejestrowany ponieważ planuję dołączyć do którejś z grup i zwiedzać co zacniejsze miejsca. Po wielu godzinach lektury skłaniam się w stronę Yamaha Grizzly 700.
Quad będzie używany cały rok - zima jako pług do odśnieżania no i fun na polach lasach. Przyda się na pokładzie od razu wyciągarka. Na wiosne będzie tyrał na działce i zwoził ziemię oraz narzędzia w terenie gdzie samochodem już nie podjadę. Do tej pory robiłem przeręb maczetą/kosą i taczkami zwoziłem wszystko ... dwa dni
Nie wiem czy to dobry wybór dla mnie - wymiary raczej przeciętne 176cm / 80kg siedziałem już na grizzlym wydaje się być gabarytowo ok. Fajnie żeby się nie psuł ale to już loteria raczej. Części i serwis Kraków/okolice
Chętnie rozważę inne alternatywy
Zaczynam przygodę z quadem tj mam taki zamiar jak tylko uda mi się przekonać żonę.
Budżet około 20tys quad ma być raczej przeprawowy. W koło mam mnóstwo lasów, pól i bezdroży nawet bajorka się znajdą, jest gdzie jeździć. Musi być też zarejestrowany ponieważ planuję dołączyć do którejś z grup i zwiedzać co zacniejsze miejsca. Po wielu godzinach lektury skłaniam się w stronę Yamaha Grizzly 700.
Quad będzie używany cały rok - zima jako pług do odśnieżania no i fun na polach lasach. Przyda się na pokładzie od razu wyciągarka. Na wiosne będzie tyrał na działce i zwoził ziemię oraz narzędzia w terenie gdzie samochodem już nie podjadę. Do tej pory robiłem przeręb maczetą/kosą i taczkami zwoziłem wszystko ... dwa dni
Nie wiem czy to dobry wybór dla mnie - wymiary raczej przeciętne 176cm / 80kg siedziałem już na grizzlym wydaje się być gabarytowo ok. Fajnie żeby się nie psuł ale to już loteria raczej. Części i serwis Kraków/okolice
Chętnie rozważę inne alternatywy
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Quadzik do 20,000zł
Grizzly 700 za 20 tyś będzie albo dojechany albo stary i dojechany.
W tym budżecie nie kupisz nic ciekawego jeśli chodzi o ten konkretny model quada.
W tym budżecie nie kupisz nic ciekawego jeśli chodzi o ten konkretny model quada.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Podjedź do Dulowej ale obawiam się że Łukasz ma rację
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Właśnie tego się obawiałem bo to dolna granica cenowa za tego quada. W takim razie co polecacie? fajnie aby miało trochę mocy coś pociągnąć albo wyjść z błota.
Dzisiaj byłem z ciekawości jednego obejrzeć to wygląd jak nowy ale zacząłem nim trząść np. za koła wszystko stuka, to samo amory źle pracują odbijają bardzo szybko i sztywno, właściciel też jakiś nawiedzony bo nie pozwolił przejechać się na quadzie.
zwróciłem uwagę też na ten
http://allegro.pl/yamaha-grizzly-700-xt ... 39657.html
w dulowej widzę -
http://sklep.motomaster.pl/ProduktSzcze ... warId=1105
no i blisko mnie
Albo skupić się na Honda Foreman jakoś więcej tego w sprzedaży
Nie chcę się napalać także trochę was jeszcze pomęczę wolę jeździć niż ciągle naprawiać.
Dzisiaj byłem z ciekawości jednego obejrzeć to wygląd jak nowy ale zacząłem nim trząść np. za koła wszystko stuka, to samo amory źle pracują odbijają bardzo szybko i sztywno, właściciel też jakiś nawiedzony bo nie pozwolił przejechać się na quadzie.
zwróciłem uwagę też na ten
http://allegro.pl/yamaha-grizzly-700-xt ... 39657.html
w dulowej widzę -
no i blisko mnie
Albo skupić się na Honda Foreman jakoś więcej tego w sprzedaży
Nie chcę się napalać także trochę was jeszcze pomęczę wolę jeździć niż ciągle naprawiać.
Ostatnio zmieniony pt 22 sie, 2014 przez atomboy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Z pewnością jest ciężko u nas na rynku znaleźć coś dobrego, jednak nie jest to nie możliwe. Jak śledzicie mój temat o G7 to wiecie że ponad 2 lata temu kupiłem misia z 18tys zarejestrowanego a obecny przebieg to 11tys. Trzeba pamiętać żeby tylko nie kupować co w ręce wpadnie, poszukać na spokojnie a na pewno coś się trafi inie przejmować się przebiegami rzędu 10tys +. Trzeba mieć jednak pojęcie o mszynie żeby nie dać się wrobić.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
Dulową warto odwiedzić i pogadać z gostkiem bo się zna na rzeczy. Ja akurat nie miałem do niego szczęścia bo nie umiał się dogadać co do ceny i kupiłem co innego i gdzie indziej ale może ty będziesz miał więcej szczęściaatomboy pisze: w dulowej widzę -
no i blisko mnie
Jak masz blisko do Dulowej to jak już kupisz będziesz miał blisko do mnie i teamu zapraszam
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Chyba tak zrobię, coraz bardziej wątpię że kupię w dobrym stanie używkę. Co chwilę opinie że po allegro to już krążą mocno wytyrane sztuki i trzeba się znać a ja jako totalny absolutny amator mam małe szanse zostać potraktowany uczciwie heh. Wasz team już przejrzałem wcześniej ale najpierw muszę mieć na czym jeździć i trochę się podszkolić cobyście nie mieli zbyt dużego ubawu ze mnie. Widzę, że latacie na CF moto cenowo jest dla mnie osiągalny jak to się sprawuje w użyciu? awaryjny? duża różnica między 500 a 800 ? w dodatku można kupić w krakowie rocznik 2013 może nawet nie używany
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
przestań... nie zjedliśmy rozumów i każdy kiedyś zaczynał - nie jesteśmy narwańcami więc nie ma problemu - zapraszam.atomboy pisze: ale najpierw muszę mieć na czym jeździć i trochę się podszkolić cobyście nie mieli zbyt dużego ubawu ze mnie.
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
Kolego za 20 kupisz nówkę CF 500 - wg mnie i kolegów, bardzo mało awaryjny sprzęt. prosty jak budowa cepa, jednak jak nie musisz jeździć z pasażerem sugeruje wersję krótką bo długa jest bez sensu. Czy jest różnica między 500 - 800? Kurcze ..co ma napisać...KOLOSALNA ale też w cenie no i jednak 800 ma swoje problemy.. choć akurat ja nie mogę narzekać...
Możemy się umowić to się przejedziesz na mojej 800 i na 500 sam się przekonasz
Nie spiesz się z decyzjami
Możemy się umowić to się przejedziesz na mojej 800 i na 500 sam się przekonasz
Nie spiesz się z decyzjami
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
800 to dużo większy, mocniejszy i lepszy quad, dlatego i cena jest o 10tys większa, wspomniałeś o budżecie 18tys, więc jeśli nie chcesz ryzykować używanego japońca to za tą sumę kupisz nowe CF 500 i tu poprę zdanie że w tej cenie odradzam Kymco i bardziej polecam CF. Porównywać tych quadów nie ma co, bo jest to przepaść w klasie pojazdu.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź