Raptor zjada opone...
Raptor zjada opone...
witam, od niedawna jestem na tym forum i posiadam własny sprzęt, jest to yamaha Raptor 660 ze swapem silnika na BMW 650 z GS-a, po konkretnym przeglądzie i ustawieniu zbieżności quad zaczął się prowadzić, dodam że są założone opony szosowe i na szosie chcę go używać, pojawił sie jednak problem, quad zjada jedna oponę-prawą tylną, nie perzychodzi mi nic innego do głowy jak to że ma to związek z umiejscowieniem zębatki napędowej. Jeśli macie jakieś doswiadczenia lub pomysły to bardzo proszę o pomoc,
Re: Raptor zjada opone...
Ile wiatru mamy ? Nie lubisz latać bokiem po rondzie przypadkiem ?
Ozo Drapers Squad
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
A nic gada nie sciaga? Napisz cos wiecej albo wstaw fortke opony... czy znika srodek bierznika czy boki... czy tez tylko jeden z bokow? Czy quad prowadzi sie rowno?
bokiem nie latam, jeszcze, prowadzi sie prosto, przy naciaganiu łańcucha sprawdziłem czy ośka jest ustawiona prostopadle do wachacza z dokładnościa sumiarki, faktycznie na poczatku była duża różnica w ciśnieniu bo w tej zjedzonej oponie było dużo wyższe ciśnienie, teraz jest po równo, zjadło środek opony, fotkę wstawię póżniej, tak naprawde to z ciśnieniami eksperymentowałem, łącznie z ustawieniem zbieżności, wyszło na to że cisnienie w tych oponach jest zdecydowanie niższe niż w samochodzie np i ma to przełożenie na komfort czy samo prowadzenie przy wyższych prędkościach, spróbuje jeszcze zamienic tylne opony miejscami teraz kiedy juz ciśnienie jest prawidłowe, chyba prawidłowe bo ustaliłem je na 0,8 bara i zobaczymy co bedzie sie działo.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Co to za opony?
Max 0,6 powinno być wg mnie
Max 0,6 powinno być wg mnie
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
te z tyłu to sun-f takie jak te
http://olx.pl/oferta/opony-do-quada-20- ... a0a944770b
http://olx.pl/oferta/opony-do-quada-20- ... a0a944770b
Wina była ciśnienia na 100 %. Mam z tyłu małą dziurkę w jednym laczku - zawsze go przed wyjazdem mocniej dopompowywałem - teraz mam 1mm różnicy w bieżniku
Ozo Drapers Squad
myśle nad tym i innego wytłumaczenia nie widze, teraz bede tego pilnował i zobacze co sie bedzie działo, dzieki za podpowiedzi
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Napompuj takie samo ciśnienie w obu oponach i weź taśme i zmierz obwód jednej i drugiej opony na 100% ta która sie zdziera ma wiekszy obwód a quad nie ma mechanizmu różnicowego na ośce wiec targa jedna opone ja tak miałem na Wandach gwarantuje ze powodem jest właśnie rozbieznosć w obwodzie owych opon ta wieksza bedzie sie zdzierać do momentu jak staną sie obie równe i wtedy beda dopiero zużywały się jednolicie tak to jest z chińskimi oponami mogą być z róznej partii.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .