![Smile :)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
Pytanie jeszcze do Marcina, te amorki od Kata xc525 wchodzą bez potrzeby przeróbki tak???
Ja jestem zadowolony mega bo dałem 1800 zł za nówke sztukę i to jeszcze u siebie w mieście nie musiałem po nia jechać nigdzieDaniel z Przasnysz pisze:Siema.
Teraz z innej beczki. W okolicach świąt był poruszony temat przyczepki, wiec moje pytanie do posiadaczy tej przyczepy Neptun N-7 236. Czy z perspektywy czasu jesteście zadowoleni z zakupu? Jak się prowadzi za samochodem?Czy jednak może coś typowo pod quada wybrać znalazłem taką niedaleko siebie olx.pl/m/oferta/przyczepka-laweta-pod-quada-firmy-neptun-wa-wa-CID5-IDcVNdf.html?code=ed7bfc1e21. Czy może poszukać czegoś na resorach.
No napisales ze 90zl orginalny swozen na jeden wahacz... to na obie strony 180zl....ropa0 pisze:a dlaczego 180?
ja kupiłem nowe wahacze po 110 za sztukę - oryginalne access.ropa0 pisze:siema panowie mam dla was małą fotorealizacje z mojej regeneracji dolnego wahacza
zabieg potrwał max godzine
i mozna to zrobic na dwa sposoby
mój sworzeń dolnego wahacza miał juz luz ok centymetra góra/dół
a tak to wyglądało po rozebraniu
![]()
i w pierwszej opcji miałem kupic z motomaniaka sworzeń ale po dogłębnym prześledzeniu tematu wydaje mi sie ze jesli wygląda to tak jak na foto ,to i tak to musi tokarz wnękę przetoczyć ,bo cały środek tej główki idzie w stożku
ten sworzeń kosztuje 90 PLN na wahacz ja za gałki dałem 40 zeta i to na dwa wahacze
pierwsza opcja
wymierzyć dokładnie odległość starego sworznia i obcinamy starą główkę wahacza tak zeby po założeniu nowej gałki i skręceniu odległość była ta sama
mowa o tym
i skręcamy to od tyłu nakrętka i gotowe
tylko przy tej opcji ważne jest dobrze wymierzyć odległość bo w innym razie mogą sie pozmieniać kąty
druga opcja to taka która ja zrobiłem ,obciąłem główkę bardo blisko wahacza i zastosować dwie nakrętki ,jedną z przodu ,a drugą z tyłu i skręcamy ,przy tej opcji mamy pole manewru ,mozna wkręcać i wykręcać owa gałkę,a co za tym idzie regulować kat koła
gałki kupiłem po dwie dyszki za szt. ale w komplecie nie było nakrętek wiec trzeba dokupić, ja znalazłem w garażu M14 x1,5 najlepiej jedną cienką a druga samo kontrująca
mam nadzieje ze w jakis sposób pomogłem
pozdr