SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Gorgolesco
Quad:: Kawasaki LS 650
Imię: Michał

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Gorgolesco » sob 09 sty, 2016

No, no Robert, piękna sprawa z regulacją kątów, mam nadzieje że końcówki wytrzymają bo zazwyczaj regulacja jest na górnym wahaczu a Lucjan swoje waży wiec 3mam kciuki za powodzenie tej przeróbki i czekam na testy w terenie jak sie to sprawdza podczas agresywnej jazdy po wertepach lub skokach :)

Pytanie jeszcze do Marcina, te amorki od Kata xc525 wchodzą bez potrzeby przeróbki tak???

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » sob 09 sty, 2016

:) napewno sie przyda... dobry patent... 40zl to nie 180zl :)
Brawo ty :) !!!!
Rame juz pomalowales??
Robi a ten swozen to od czego podpasowales??

;)

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » sob 09 sty, 2016

a dlaczego 180?
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
Daniel z Przasnysz
Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
Imię: Daniel

Post autor: Daniel z Przasnysz » sob 09 sty, 2016

Siema.
Teraz z innej beczki. W okolicach świąt był poruszony temat przyczepki, wiec moje pytanie do posiadaczy tej przyczepy Neptun N-7 236. Czy z perspektywy czasu jesteście zadowoleni z zakupu? Jak się prowadzi za samochodem?Czy jednak może coś typowo pod quada wybrać znalazłem taką niedaleko siebie olx.pl/m/oferta/przyczepka-laweta-pod-quada-firmy-neptun-wa-wa-CID5-IDcVNdf.html?code=ed7bfc1e21. Czy może poszukać czegoś na resorach.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 09 sty, 2016

Daniel z Przasnysz pisze:Siema.
Teraz z innej beczki. W okolicach świąt był poruszony temat przyczepki, wiec moje pytanie do posiadaczy tej przyczepy Neptun N-7 236. Czy z perspektywy czasu jesteście zadowoleni z zakupu? Jak się prowadzi za samochodem?Czy jednak może coś typowo pod quada wybrać znalazłem taką niedaleko siebie olx.pl/m/oferta/przyczepka-laweta-pod-quada-firmy-neptun-wa-wa-CID5-IDcVNdf.html?code=ed7bfc1e21. Czy może poszukać czegoś na resorach.
Ja jestem zadowolony mega bo dałem 1800 zł za nówke sztukę i to jeszcze u siebie w mieście nie musiałem po nia jechać nigdzie ;) jest kiprowana więc fajnie sie na nią wjeżdza quadem ma 129 cm więc lucek nawet na dystansach spokojnie wchodzi jest lekka a mimo wszystko sie dobrze trzyma drogi ostatnio grzałem z nia 150km/h i była stabilna pusta bez załadunku z powrotem wiozłem z załadunkiem to samo polecam :) Zibi 83 kupił taka samą ;) A najważniejsze że to zawsze przyczepka coś można przewieść a laweta to tylko laweta .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » ndz 10 sty, 2016

ropa0 pisze:a dlaczego 180?
No napisales ze 90zl orginalny swozen na jeden wahacz... to na obie strony 180zl....

;)

Awatar użytkownika
ropa0

Post autor: ropa0 » ndz 10 sty, 2016

no tak

Awatar użytkownika
Danger
Quad:: LS 450+
Imię: Damian
Kontakt:

Post autor: Danger » ndz 10 sty, 2016

ropa0 pisze:siema panowie mam dla was małą fotorealizacje z mojej regeneracji dolnego wahacza

zabieg potrwał max godzine

i mozna to zrobic na dwa sposoby

mój sworzeń dolnego wahacza miał juz luz ok centymetra góra/dół

a tak to wyglądało po rozebraniu

Obrazek

Obrazek

i w pierwszej opcji miałem kupic z motomaniaka sworzeń ale po dogłębnym prześledzeniu tematu wydaje mi sie ze jesli wygląda to tak jak na foto ,to i tak to musi tokarz wnękę przetoczyć ,bo cały środek tej główki idzie w stożku

ten sworzeń kosztuje 90 PLN na wahacz ja za gałki dałem 40 zeta i to na dwa wahacze

pierwsza opcja

wymierzyć dokładnie odległość starego sworznia i obcinamy starą główkę wahacza tak zeby po założeniu nowej gałki i skręceniu odległość była ta sama

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mowa o tym

Obrazek

Obrazek

i skręcamy to od tyłu nakrętka i gotowe

tylko przy tej opcji ważne jest dobrze wymierzyć odległość bo w innym razie mogą sie pozmieniać kąty

druga opcja to taka która ja zrobiłem ,obciąłem główkę bardo blisko wahacza i zastosować dwie nakrętki ,jedną z przodu ,a drugą z tyłu i skręcamy ,przy tej opcji mamy pole manewru ,mozna wkręcać i wykręcać owa gałkę,a co za tym idzie regulować kat koła

Obrazek

Obrazek

gałki kupiłem po dwie dyszki za szt. ale w komplecie nie było nakrętek wiec trzeba dokupić, ja znalazłem w garażu M14 x1,5 najlepiej jedną cienką a druga samo kontrująca

mam nadzieje ze w jakis sposób pomogłem

pozdr
ja kupiłem nowe wahacze po 110 za sztukę - oryginalne access.

Jak znajdę namiar to podeślę bo wyprzedają dużo części do lucków w naprawdę dobrych cenach.

Mocowania do plastików kupiłem po 16zł normalnie prawie 50 za sztukę
dan

Awatar użytkownika
Daniel z Przasnysz
Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
Imię: Daniel

Post autor: Daniel z Przasnysz » ndz 10 sty, 2016

Dzięki Marcin za odpowiedź. Ja chyba się też na nią zdecyduję i prawdopodobnie kupię ją właśnie u Ciebie w mieście. Jak do Ciebie w połowie lutego Lucka przywiozę na wypożyczonej przyczepie to w drodze powrotnej kupię tą załaduję na pakę i do domu, a jak przyjadę odebrać Lucyfera to już na swojej przyczepce wróci. Po prostu w mojej okolicy najtańsza jest za 2049 więc po co przepłacać. Chyba że wcześniej znajdę w swojej okolicy w takiej cenie jak u Ciebie. Pozdro.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s

Awatar użytkownika
ropa0

Post autor: ropa0 » ndz 10 sty, 2016

tylko tą co marcin i zibi kupili to były w promocji i juz tej oferty nie ma za tą kwotę

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”