SWAP Lucky Star
- Gorgolesco
- Quad:: Kawasaki LS 650
- Imię: Michał
Re: SWAP Lucky Star
No, no Robert, piękna sprawa z regulacją kątów, mam nadzieje że końcówki wytrzymają bo zazwyczaj regulacja jest na górnym wahaczu a Lucjan swoje waży wiec 3mam kciuki za powodzenie tej przeróbki i czekam na testy w terenie jak sie to sprawdza podczas agresywnej jazdy po wertepach lub skokach
Pytanie jeszcze do Marcina, te amorki od Kata xc525 wchodzą bez potrzeby przeróbki tak???
Pytanie jeszcze do Marcina, te amorki od Kata xc525 wchodzą bez potrzeby przeróbki tak???
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
napewno sie przyda... dobry patent... 40zl to nie 180zl
Brawo ty !!!!
Rame juz pomalowales??
Robi a ten swozen to od czego podpasowales??
Brawo ty !!!!
Rame juz pomalowales??
Robi a ten swozen to od czego podpasowales??
a dlaczego 180?
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
- Daniel z Przasnysz
- Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
- Imię: Daniel
Siema.
Teraz z innej beczki. W okolicach świąt był poruszony temat przyczepki, wiec moje pytanie do posiadaczy tej przyczepy Neptun N-7 236. Czy z perspektywy czasu jesteście zadowoleni z zakupu? Jak się prowadzi za samochodem?Czy jednak może coś typowo pod quada wybrać znalazłem taką niedaleko siebie olx.pl/m/oferta/przyczepka-laweta-pod-quada-firmy-neptun-wa-wa-CID5-IDcVNdf.html?code=ed7bfc1e21. Czy może poszukać czegoś na resorach.
Teraz z innej beczki. W okolicach świąt był poruszony temat przyczepki, wiec moje pytanie do posiadaczy tej przyczepy Neptun N-7 236. Czy z perspektywy czasu jesteście zadowoleni z zakupu? Jak się prowadzi za samochodem?Czy jednak może coś typowo pod quada wybrać znalazłem taką niedaleko siebie olx.pl/m/oferta/przyczepka-laweta-pod-quada-firmy-neptun-wa-wa-CID5-IDcVNdf.html?code=ed7bfc1e21. Czy może poszukać czegoś na resorach.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Ja jestem zadowolony mega bo dałem 1800 zł za nówke sztukę i to jeszcze u siebie w mieście nie musiałem po nia jechać nigdzie jest kiprowana więc fajnie sie na nią wjeżdza quadem ma 129 cm więc lucek nawet na dystansach spokojnie wchodzi jest lekka a mimo wszystko sie dobrze trzyma drogi ostatnio grzałem z nia 150km/h i była stabilna pusta bez załadunku z powrotem wiozłem z załadunkiem to samo polecam Zibi 83 kupił taka samą A najważniejsze że to zawsze przyczepka coś można przewieść a laweta to tylko laweta .Daniel z Przasnysz pisze:Siema.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
No napisales ze 90zl orginalny swozen na jeden wahacz... to na obie strony 180zl....ropa0 pisze:a dlaczego 180?
no tak
- Danger
- Quad:: LS 450+
- Imię: Damian
- Kontakt:
ja kupiłem nowe wahacze po 110 za sztukę - oryginalne access.ropa0 pisze:siema panowie mam dla was małą fotorealizacje z mojej regeneracji dolnego wahacza
zabieg potrwał max godzine
i mozna to zrobic na dwa sposoby
mój sworzeń dolnego wahacza miał juz luz ok centymetra góra/dół
a tak to wyglądało po rozebraniu
i w pierwszej opcji miałem kupic z motomaniaka sworzeń ale po dogłębnym prześledzeniu tematu wydaje mi sie ze jesli wygląda to tak jak na foto ,to i tak to musi tokarz wnękę przetoczyć ,bo cały środek tej główki idzie w stożku
ten sworzeń kosztuje 90 PLN na wahacz ja za gałki dałem 40 zeta i to na dwa wahacze
pierwsza opcja
wymierzyć dokładnie odległość starego sworznia i obcinamy starą główkę wahacza tak zeby po założeniu nowej gałki i skręceniu odległość była ta sama
mowa o tym
i skręcamy to od tyłu nakrętka i gotowe
tylko przy tej opcji ważne jest dobrze wymierzyć odległość bo w innym razie mogą sie pozmieniać kąty
druga opcja to taka która ja zrobiłem ,obciąłem główkę bardo blisko wahacza i zastosować dwie nakrętki ,jedną z przodu ,a drugą z tyłu i skręcamy ,przy tej opcji mamy pole manewru ,mozna wkręcać i wykręcać owa gałkę,a co za tym idzie regulować kat koła
gałki kupiłem po dwie dyszki za szt. ale w komplecie nie było nakrętek wiec trzeba dokupić, ja znalazłem w garażu M14 x1,5 najlepiej jedną cienką a druga samo kontrująca
mam nadzieje ze w jakis sposób pomogłem
pozdr
Jak znajdę namiar to podeślę bo wyprzedają dużo części do lucków w naprawdę dobrych cenach.
Mocowania do plastików kupiłem po 16zł normalnie prawie 50 za sztukę
dan
- Daniel z Przasnysz
- Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
- Imię: Daniel
Dzięki Marcin za odpowiedź. Ja chyba się też na nią zdecyduję i prawdopodobnie kupię ją właśnie u Ciebie w mieście. Jak do Ciebie w połowie lutego Lucka przywiozę na wypożyczonej przyczepie to w drodze powrotnej kupię tą załaduję na pakę i do domu, a jak przyjadę odebrać Lucyfera to już na swojej przyczepce wróci. Po prostu w mojej okolicy najtańsza jest za 2049 więc po co przepłacać. Chyba że wcześniej znajdę w swojej okolicy w takiej cenie jak u Ciebie. Pozdro.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s
tylko tą co marcin i zibi kupili to były w promocji i juz tej oferty nie ma za tą kwotę