Stopień sprężania w lucynie

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: Stopień sprężania w lucynie

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 14 wrz, 2015

Ja sie na temat silników Lsa nie wypowiadam ale znać ich nie chcę ;) to że Costiganowi sie nie spier**** to chyba naprawdę go oszczędza i nie pałuje za mocno, albo ma taki fart :D Tak jak powiedział Gate Way 3 silniki w ciągu 1 tygodnia z urwanymi zaworami to chyba o czymś świadczy, dodam że dwa były po remoncie i zawory były wymienione na nowe . Jeśli chodzi o inne rzeczy które go trapią to jest ich kilka.

- pękający wahacz na spawach w tylnej części w młodych rocznikach już nie widziałem by sie tak działo ale wystarczy to wzmocnić i dobrze poprawić spawy i po sprawie ;)

- tylna Oś bywało że sie złamała wtedy wymiana na nową od 450cc i po problemie

- sztyca kierownicy ułamywała sie zaraz pod licznikiem ja u siebie ja zespawałem a w środek wbiłem grubościenną rurkę o ciut mniejszej średnicy latam na ośce dość agresywnie i nic sie nie dzieje ;)

- w pierwszych egzemplarzach pękała rama przy mocowaniu górnym przednich amorków później już była tam wspawana fabrycznie nakładka wzmacniająca. To tyle z newralgicznych punktów tego quada .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

lucek1234
Quad:: ACCESS 300
Imię: kuba

Post autor: lucek1234 » wt 15 wrz, 2015

Szczerze mówiąc trochę na ogladałem się filmików na temat tej przeróbki na 500 i muszę przyznać ze jest to bardzo odważny pomysł. Ale to zapewne z czasem jak będzie już za mało wrażeń. Co do malowania zastanowię się nad odlew ami z plastików i wtedy na podmianke gdyż będę dużo jeździł po utwardzonych drogach i lubię estetykę

Awatar użytkownika
Znyszu
Quad:: Ls 500 Power
Imię: Patryk

Post autor: Znyszu » wt 15 wrz, 2015

lucek1234 pisze:Szczerze mówiąc trochę na ogladałem się filmików na temat tej przeróbki na 500 i muszę przyznać ze jest to bardzo odważny pomysł. Ale to zapewne z czasem jak będzie już za mało wrażeń. Co do malowania zastanowię się nad odlew ami z plastików i wtedy na podmianke gdyż będę dużo jeździł po utwardzonych drogach i lubię estetykę

No po czasie nawet w moto brakuje mocy. Ale nie ma co porownywac 500 do nawet 300/400 lucka....

lucek1234

Nawet widziałem ze został zrobiony taki swap dla kogoś z Wolomina szkoda ze nie wiem kto to to bym zaraz zobaczył jak to chodzi:D

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 15 wrz, 2015

Jezeli dopiero zaczynasz zabawe z quadami to lucky star jest naprawde fajnym sprzetem na poczatek... bardzo dobrze sie prowadzi i dla poczatkujacego ridera wybacza sporo bledow... a super sprawa jest to ze jezeli zabraknie ci juz mocy to mozesz swapnac lucka... tak jak wiekszosc tu obecnych ;)
Jezeli mowa o orginalnych silnikach ... to fakt jest taki ... jak dbasz tak masz... chociaz zdaza sie i tak ze sie rozdupczaja... tak jak pisal Marcin ze u jednego goscia w ciagu tygodnia padly 3 piecyki (w tym byl jeden moj) pech.... ??? Trudno powiedziec... w moim quadzie chodzil... i nigdy nie mialem jako takiego problemu z silnikiem... wiekszos usterek ktore byly to osprzet z nim zwiazany.. cewka... modul... regulator... magneto... a ze u goscia w 3ech silnikach urwal sie zawor... to naprawde jakies fatum ;)
Tak czy inaczej polecam... a wiadomo ze to hobby pochlania troche kasy i wolnego czasu spedzonego w garazu... zawsze znajdzie sie cos co mozna poprawic... ale w rozsadnych pieniadzach ;)

;)

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 15 wrz, 2015

lucek1234 pisze:Nawet widziałem ze został zrobiony taki swap dla kogoś z Wolomina szkoda ze nie wiem kto to to bym zaraz zobaczył jak to chodzi:D
Jak byś chciał Kontakt do Pawła z Wołomina to żaden problem ja mam kontakt prawie z każdym komu robiłem quada ale czy on by ci sie dał przejechać swoim to juz inna sprawa :D

lucek1234

A to może za jakiś czas jak już będę miał lucynke bo na razie nie mam po co (z czym do ludzi):p

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 15 wrz, 2015

lucek1234 pisze:A to może za jakiś czas jak już będę miał lucynke bo na razie nie mam po co (z czym do ludzi):p
To po co ci w opisie Access 300 ???? ;) jak jeszcze nie wiesz co kupisz?

lucek1234

Na 100% będzie access 300;) złapałem juz bakcyla na niego rok temu jak wypożyczyłem nad morzem w Mielnie:D. Po prostu jak na razie jakie kolwiek przeróbki pozostawię na dalszy plan;)

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 16 wrz, 2015

ci z Mielna kilka razy brali ode mnie klamoty do Ls :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”