SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
tak to pojazd mojego kolegi ,kopiliśmy go za mniej niz kosztuje swap, wyglądał opłakanie połamane plastiki brak hamulca,no i luzy a i nie praowal równo silnik
po przyjechaniu do garażu okazało sie ze luzy to tylko dokrecenie piast hamulce to brak klocków a silnik to podmianka gaznika z mojaj byłej 3-tki no i jakas godzinka roboty i gadzina jeździła ja ta lala szok !!! zero wkładu finansowego
a wyglądało to tak
kupel miał sie nacieszyc maszyna i jezdzicaz do swojego terminu za ze wyszły szopki z tymi silnikami i urwanymi zaworami to dobiliśmy targu z Marcinem wziął nasz silnik ,a za kase kupił plastiki ,no i przy okazji wypiaskował rame i felgi i pomalował proszkowo
za całosc dał 200 zeta no i wstępnie tak to wygląda bez pieca
znajomy ma juz wizje na tego quada i powiem wam ze bez nerf barów wyjdzie go jakies 8,5/ ,max 9 kloca ze swapem hamulcami i dystansami \
wiec ci co szukają perełek za 7/8 tysi to nie warto kupować taką baze jaki tak wszystko sie robi
ja wiem to po swoim quadzie ile dałem a ile wsadziłem ,dla nas przy kupnie kryteria były dwa,nie spawana ,prosta rama i dokumenty
po przyjechaniu do garażu okazało sie ze luzy to tylko dokrecenie piast hamulce to brak klocków a silnik to podmianka gaznika z mojaj byłej 3-tki no i jakas godzinka roboty i gadzina jeździła ja ta lala szok !!! zero wkładu finansowego
a wyglądało to tak
kupel miał sie nacieszyc maszyna i jezdzicaz do swojego terminu za ze wyszły szopki z tymi silnikami i urwanymi zaworami to dobiliśmy targu z Marcinem wziął nasz silnik ,a za kase kupił plastiki ,no i przy okazji wypiaskował rame i felgi i pomalował proszkowo
za całosc dał 200 zeta no i wstępnie tak to wygląda bez pieca
znajomy ma juz wizje na tego quada i powiem wam ze bez nerf barów wyjdzie go jakies 8,5/ ,max 9 kloca ze swapem hamulcami i dystansami \
wiec ci co szukają perełek za 7/8 tysi to nie warto kupować taką baze jaki tak wszystko sie robi
ja wiem to po swoim quadzie ile dałem a ile wsadziłem ,dla nas przy kupnie kryteria były dwa,nie spawana ,prosta rama i dokumenty
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
- Danger
- Quad:: LS 450+
- Imię: Damian
- Kontakt:
gdzie on tą ramę piaskował ?
gdzieś w okolicy częstochowy ?
jak tam numery vin po piaskowaniu i gwinty ?
gdzieś w okolicy częstochowy ?
jak tam numery vin po piaskowaniu i gwinty ?
dan
Damian nie w okolicach czenstochowy tylko u nas a dkoladnie w Tarnowskich górach, ma takiego znajomego co pamiętam pracuje przy tym , a jesli chodzi o vin to nie musi piaskowac w tym miejscu.a sam papierem sobie depikatnie przeszlifujesz , a zas jeśli chodzi o gwinty to masz dwie opcje zostawisz wszystkie śruby w otworach i dodajesz do malowania , albo po malowaniu gwinty poprawiasz gwintownikiem i wsjo
Opcja druga jest najlepsza bo jesli zostawisz śruby i na to przyjdzie proszek to podczas usuwania tych śrub powloka lubi pekac .i moga ci odejsc większe kawalki a co za tym idzie w tym miejscu u może się pojawić korozja
Opcja druga jest najlepsza bo jesli zostawisz śruby i na to przyjdzie proszek to podczas usuwania tych śrub powloka lubi pekac .i moga ci odejsc większe kawalki a co za tym idzie w tym miejscu u może się pojawić korozja
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Hmmm miodzio zaj.ebi.scie wyglada bardzo mi sie to podoba... a jaki kolor plastikow do tego bedzie??
Co do malowania proszkowego to tylko i wylacznie malowanie bez srub i tak jak Robert mowi ... gwintownik i po sprawie
To na kiedy w kolejce jest te cudenko?? Bo ciekaw jestem na efekt koncowy...
Co do malowania proszkowego to tylko i wylacznie malowanie bez srub i tak jak Robert mowi ... gwintownik i po sprawie
To na kiedy w kolejce jest te cudenko?? Bo ciekaw jestem na efekt koncowy...
bedzie biały a bedzie zrobiony identycznie tylko inny kolor ramy
termin hhhhmmmmmm widzisz sam jak tam u marcina wygląda na warsztacie
bynajmniej spokojnie mozna na urlop pojechać i mysle po urlopie bedzie juz bliżej terminu ale to bardziej w okolicach sierpnia
kolega juz ma koncepcje na niego i nawet na te plastikowe nerf bary bo stwierdził ze alu NB to tylko argument wizualny i nic po za tym ,jak pojeździł chwile na moim po lekkim terenie to w butach miał staw
ale nie zdradzę żadnych szczegółów
termin hhhhmmmmmm widzisz sam jak tam u marcina wygląda na warsztacie
bynajmniej spokojnie mozna na urlop pojechać i mysle po urlopie bedzie juz bliżej terminu ale to bardziej w okolicach sierpnia
kolega juz ma koncepcje na niego i nawet na te plastikowe nerf bary bo stwierdził ze alu NB to tylko argument wizualny i nic po za tym ,jak pojeździł chwile na moim po lekkim terenie to w butach miał staw
ale nie zdradzę żadnych szczegółów
- Tomek_LS500cb
Robert ale rama ma juz nowe mocowania pod piecyk zrobine przed malowaniem??
Chłopaki macie może gdzieś pod reka wymiary akumulatora do lucka? Chcialem sie dzisiaj przejechac przed robota a tu d*** ledwo kreci. Podlaczylem do ladowania ojciec chcial po poludniu odpalic i mowi to samo. Otowrzyl aku a on wyschniety totalnie. Ja jestem w trasie i nie mam jak zmierzyc a bym sobie zamowil przez neta to akurat jak wroce bd mial
- Tomek_LS500cb
Tam tyle miejsca jest ze kazdy jeden motocyklowy ci wejdzie...
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
zamów aku po prostu do cb 500 ja taki mam z katalogu 12v 8A i nawet jest mniejszy jak ten lucka znaczy sie n niższytrauma pisze:Chłopaki macie może gdzieś pod reka wymiary akumulatora do lucka? Chcialem sie dzisiaj przejechac przed robota a tu d*** ledwo kreci. Podlaczylem do ladowania ojciec chcial po poludniu odpalic i mowi to samo. Otowrzyl aku a on wyschniety totalnie. Ja jestem w trasie i nie mam jak zmierzyc a bym sobie zamowil przez neta to akurat jak wroce bd mial
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
A okej mi się wydawało, że mój jakoś ciasno siedział jak tak to zamawiam od cb dzięki .