SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: ropa0 » wt 23 cze, 2015

tak to pojazd mojego kolegi ,kopiliśmy go za mniej niz kosztuje swap, wyglądał opłakanie połamane plastiki brak hamulca,no i luzy a i nie praowal równo silnik

po przyjechaniu do garażu okazało sie ze luzy to tylko dokrecenie piast hamulce to brak klocków a silnik to podmianka gaznika z mojaj byłej 3-tki no i jakas godzinka roboty i gadzina jeździła ja ta lala szok !!! zero wkładu finansowego

a wyglądało to tak

Obrazek

kupel miał sie nacieszyc maszyna i jezdzicaz do swojego terminu za ze wyszły szopki z tymi silnikami i urwanymi zaworami to dobiliśmy targu z Marcinem wziął nasz silnik ,a za kase kupił plastiki ,no i przy okazji wypiaskował rame i felgi i pomalował proszkowo

Obrazek

Obrazek

za całosc dał 200 zeta no i wstępnie tak to wygląda bez pieca

Obrazek

znajomy ma juz wizje na tego quada i powiem wam ze bez nerf barów wyjdzie go jakies 8,5/ ,max 9 kloca ze swapem hamulcami i dystansami \

wiec ci co szukają perełek za 7/8 tysi to nie warto kupować taką baze jaki tak wszystko sie robi

ja wiem to po swoim quadzie ile dałem a ile wsadziłem ,dla nas przy kupnie kryteria były dwa,nie spawana ,prosta rama i dokumenty
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
Danger
Quad:: LS 450+
Imię: Damian
Kontakt:

Post autor: Danger » śr 24 cze, 2015

gdzie on tą ramę piaskował ?
gdzieś w okolicy częstochowy ?
jak tam numery vin po piaskowaniu i gwinty ?
dan

Awatar użytkownika
ropa0

Post autor: ropa0 » śr 24 cze, 2015

Damian nie w okolicach czenstochowy tylko u nas a dkoladnie w Tarnowskich górach, ma takiego znajomego co pamiętam pracuje przy tym , a jesli chodzi o vin to nie musi piaskowac w tym miejscu.a sam papierem sobie depikatnie przeszlifujesz , a zas jeśli chodzi o gwinty to masz dwie opcje zostawisz wszystkie śruby w otworach i dodajesz do malowania , albo po malowaniu gwinty poprawiasz gwintownikiem i wsjo
Opcja druga jest najlepsza bo jesli zostawisz śruby i na to przyjdzie proszek to podczas usuwania tych śrub powloka lubi pekac .i moga ci odejsc większe kawalki a co za tym idzie w tym miejscu u może się pojawić korozja

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » śr 24 cze, 2015

Hmmm miodzio ;) zaj.ebi.scie wyglada ;) bardzo mi sie to podoba... a jaki kolor plastikow do tego bedzie??
Co do malowania proszkowego to tylko i wylacznie malowanie bez srub i tak jak Robert mowi ... gwintownik i po sprawie
To na kiedy w kolejce jest te cudenko?? Bo ciekaw jestem na efekt koncowy...

Awatar użytkownika
ropa0

Post autor: ropa0 » śr 24 cze, 2015

bedzie biały a bedzie zrobiony identycznie tylko inny kolor ramy ;)

termin hhhhmmmmmm widzisz sam jak tam u marcina wygląda na warsztacie :(

bynajmniej spokojnie mozna na urlop pojechać i mysle po urlopie bedzie juz bliżej terminu ale to bardziej w okolicach sierpnia

kolega juz ma koncepcje na niego i nawet na te plastikowe nerf bary :) bo stwierdził ze alu NB to tylko argument wizualny i nic po za tym ,jak pojeździł chwile na moim po lekkim terenie to w butach miał staw
ale nie zdradzę żadnych szczegółów

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Robert ale rama ma juz nowe mocowania pod piecyk zrobine przed malowaniem??

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » śr 24 cze, 2015

Chłopaki macie może gdzieś pod reka wymiary akumulatora do lucka? Chcialem sie dzisiaj przejechac przed robota a tu d*** ledwo kreci. Podlaczylem do ladowania ojciec chcial po poludniu odpalic i mowi to samo. Otowrzyl aku a on wyschniety totalnie. Ja jestem w trasie i nie mam jak zmierzyc a bym sobie zamowil przez neta to akurat jak wroce bd mial ;)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Tam tyle miejsca jest ze kazdy jeden motocyklowy ci wejdzie... ;)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 24 cze, 2015

trauma pisze:Chłopaki macie może gdzieś pod reka wymiary akumulatora do lucka? Chcialem sie dzisiaj przejechac przed robota a tu d*** ledwo kreci. Podlaczylem do ladowania ojciec chcial po poludniu odpalic i mowi to samo. Otowrzyl aku a on wyschniety totalnie. Ja jestem w trasie i nie mam jak zmierzyc a bym sobie zamowil przez neta to akurat jak wroce bd mial ;)
zamów aku po prostu do cb 500 ja taki mam z katalogu 12v 8A i nawet jest mniejszy jak ten lucka znaczy sie n niższy ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » śr 24 cze, 2015

A okej mi się wydawało, że mój jakoś ciasno siedział jak tak to zamawiam od cb dzięki ;).

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”