Cf moto x8 co się dzieje. Silnik umarł?
Re: Cf moto x8 co się dzieje. Silnik umarł?
Panowie tak to wygląda, poprzeglądałem, posprawdzałem. Pompy wody nie sprawdzałem ale pod gadem jest suchutko. Przekaźnika nie sprawdzałem ale co mnie zdziwiło płynu znów nie ma, wczoraj wieczorem jak go dolałem było pół stanu a dziś znów tyle ile było pierwotnie czyli praktycznie 0. Opaski niektóre faktycznie były luźne - już dokręciłem. Korek od chłodnicy cały. Olej w dobrym stanie. No i zapomniałem dopisać że wczoraj po dolaniu płynu oczywiście wszystko według sztuki jak należy temperatura rosła a wiatrak dalej nie dawał znaku życia. Podczas chwili jazdy gadzina wydawała dziwny dźwięk z prawej przedniej strony. Takie spostrzeżenia jak narazie. Jutro w jak się rozjaśni to wezmę go rozbiore z przodu i posprawdzam resztę bo po ciemku to już ciężka sprawa. No i ogólnie dzięki za zainteresowanie sprawą.! Pozdrtawiam
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Czasami po rozgrzaniu płyn zaczyna dopiero lecieć . I sprawdź pod pompą wody czy sucho jest. Temperatura jak ma trzy krechy to wentyl powinien chodzić i trzeba sprawdzić czy waż do chłodnicy gorący .
Wiem że przy 3 już powinien działać ale przy 5 nawet nie ruszył. Wczoraj miałem nalane pełny zbiorniczek, pod kreske max. Po jakiś 30 min ubyło jakies 2/10 stanu. Teraz jak widać na zdjęciach nie ma nic. Pod pompą wody sprawdzę jutro bo już nie mam siły do tego gada. Dbam o niego a cały czas coś go boli.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Olej sprawdzałeś po rozgrzaniu?
Pompa wody jak puszcza to płyn może zostawać na centralnej osłonie i możesz tego nie widzieć.
Odkrec lewą osłonę i zobacz czy w miejscu pompy sucho.
Sprawdź bezpieczniki i przekaźnik czy na miejscu.
Zobacz wentylator na krótko czy rusza.
Chłodnica czysta? Nie poci się gdzieś?
Może gdzieś ma dziurę?
Płynu ubyło sporo jeśli mówisz że było pod max, mniej więcej szklanka gdzieś poszł. Z tego co widzę olej ok.
Pompa wody jak puszcza to płyn może zostawać na centralnej osłonie i możesz tego nie widzieć.
Odkrec lewą osłonę i zobacz czy w miejscu pompy sucho.
Sprawdź bezpieczniki i przekaźnik czy na miejscu.
Zobacz wentylator na krótko czy rusza.
Chłodnica czysta? Nie poci się gdzieś?
Może gdzieś ma dziurę?
Płynu ubyło sporo jeśli mówisz że było pod max, mniej więcej szklanka gdzieś poszł. Z tego co widzę olej ok.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Olej sprawdzałem tak jak wyczytałem w którymś poście na forum. Parę min pracy silnika i dopiero wtenczas. Chłodnica jest cała bo to sprawdzałem w pierwszej kolejności. No jak mówiłem jutro będę walczył dalej. Zdjęcia tez będę wrzucał na bieżąco. I nie wiem czy ma to znaczenie a może mieć. Jak wyjezdzalem jeszcze nieświadomy usterki gadzina jak zaraz po odpaleniu chwile pochodziła. Wiadomo w tym czasie kask bla bla bla i jak by mocy nie miała. Taka zdlawiona i słychać było dziwna prace silnika jak by na jeden gar nie palil. Po dosłownie 100m problem ustał. Nie wiem czy to było w związku z temperatura silnika bo gadzina stała w garażu przez kilka dni czy po prostu tez się coś złego podziało. Nic już dziś nie wydumam. Spokojnej nocy wac panowie
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Co tu dużo myśleć - ja bym nic nie kombinował, masz gwarancję dawaj do ASO niech się głowią
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Wiesz jak jest z ASO, jak nie pokażesz palcem albo sam czego nie znajdziesz to nic Ci nie zrobią.
A jak już zaczną rozbierać to poskładają na silikon jak to najlepiej potrafią.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
rivq pisze:Olej sprawdzałem tak jak wyczytałem w którymś poście na forum. Parę min pracy silnika i dopiero wtenczas. Chłodnica jest cała bo to sprawdzałem w pierwszej kolejności. No jak mówiłem jutro będę walczył dalej. Zdjęcia tez będę wrzucał na bieżąco. I nie wiem czy ma to znaczenie a może mieć. Jak wyjezdzalem jeszcze nieświadomy usterki gadzina jak zaraz po odpaleniu chwile pochodziła. Wiadomo w tym czasie kask bla bla bla i jak by mocy nie miała. Taka zdlawiona i słychać było dziwna prace silnika jak by na jeden gar nie palil. Po dosłownie 100m problem ustał. Nie wiem czy to było w związku z temperatura silnika bo gadzina stała w garażu przez kilka dni czy po prostu tez się coś złego podziało. Nic już dziś nie wydumam. Spokojnej nocy wac panowie
Najlepiej bedzie jak juz wiecej nie bedziesz testowal tylko oddasz do serwisu, bo ci nie daj Boze wine przypisza:)
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
to inna sprawaoolsztyniak pisze:Wiesz jak jest z ASO, jak nie pokażesz palcem albo sam czego nie znajdziesz to nic Ci nie zrobią.
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
A niektóre miski w autach też są fabrycznie na silikon .Masz gwarancje to oddaj i tyle niech serwis myśli.