Honda Rincon - Opinie użytkowników
Re: Honda Rincon 680 TRX KUPIĘ
Nie ważne gdzie ważne, że żona widzi jaki zadowolony przyjeżdżam hehe i po moim ślęczeniu nad quadem widać efekty
Moim zdaniem plaka lub sonaxa po prostu coś tłustego i małe ciśnienie w kercherze...
Moim zdaniem plaka lub sonaxa po prostu coś tłustego i małe ciśnienie w kercherze...
Było ich trochę Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Tak jak piszecie tony plaku ratują życie camo choć bez przetarć się i tak nie obejdzie
Roczniki 2008-2009 z tego co wiem w usa miały wymienione plastiki na gwarancji.
Rafał przy tak małym przebiegu i tym roczniku kontroluj stan łożysk i sworzni. Stanie w bezruchu im nie służyło. Do sworzni wstrzyknąłbym smar pod gumkę.
Co do Zygo - temat znany, czasem sprzedaje na elementy, czasem nie Czasem woła wygórowaną cene. Dziwne. Zygo robi spód kompletny nie ma środka i podstopni tylko całość.
Co do Ricosheta - nie wiem czy robią osłony z podstopniami. Raczej nie. Przyznam jednak, że to inne aluminium i w mojej ocenie jest o niebo lepsze.
W Twoje tereny myślę, że przydały by się
Rafał przy tak małym przebiegu i tym roczniku kontroluj stan łożysk i sworzni. Stanie w bezruchu im nie służyło. Do sworzni wstrzyknąłbym smar pod gumkę.
Co do Zygo - temat znany, czasem sprzedaje na elementy, czasem nie Czasem woła wygórowaną cene. Dziwne. Zygo robi spód kompletny nie ma środka i podstopni tylko całość.
Co do Ricosheta - nie wiem czy robią osłony z podstopniami. Raczej nie. Przyznam jednak, że to inne aluminium i w mojej ocenie jest o niebo lepsze.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
No o camo trzeba będzie szczególnie dbać lepiej niż czerwonego...Pingwin Legnica pisze:Tak jak piszecie tony plaku ratują życie camo choć bez przetarć się i tak nie obejdzie
O zawias nie muszę się martwić już, bo wspólnie z Norbertem podjęliśmy decyzję, że wywalamy całe i robimy nowe z uwagi na to, że długo stał jak i ma swoje latka mimo małego przebiegu.
Odnośnie samych podstopni Zygo ma, ale powiedział 750 zł Zgadza się w terenie muszę mieć..Chyba, że masz Daniel jakieś inne rozwiązanie...Bo nie dam mu zarobić i nie chodzi tu o kwestie finansową z mojej strony, bardziej o sam fakt czucia się jako monopolista na rynku ... Masz jakieś wolny egzemplarz samego środka z podstopniami, żeby odwzorować wymiary czy przesłać na wzór
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Rafał zobaczę co da się zrobić Mam jeden przykręcony ale bardzo zmasakrowany. Wolałbym go nie odkręcać bo boję się że juz nie przykręcę z powrotem. Jak przyjdzie śnieg - postawię osiołka na tylnych łapach do montaż pługa - może uda się odrysować.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Danielu Będę Twoim dłużnikiem, ale mam nadzieje, że rozumiesz choć w jednym calu moje postępowanie... Trzeba zarabiać taka jest kolej rzeczy, ale 100-200 % to już zdzierstwo a ja tego nie będę tolerował ...Pingwin Legnica pisze:Rafał zobaczę co da się zrobić Mam jeden przykręcony ale bardzo zmasakrowany. Wolałbym go nie odkręcać bo boję się że juz nie przykręcę z powrotem. Jak przyjdzie śnieg - postawię osiołka na tylnych łapach do montaż pługa - może uda się odrysować.
Będę bardzo wdzięczny i nie ukrywam, chłopaki podzielę się konstrukcją i wymiarami oraz wykonaniem, jak otrzymam od Daniela środkową osłoną z podstopniami
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Kurde tak piszesz Daniel o stanie łożysk i sworzni aż zaczynam się bać co będzie u mnie po tułaczce przez ocean , a co do osłon to właśnie zauważyłem ,że są różnego typu jedne występują w całości z podstopniami a drugie bez, ale pomyślałem sobie pewnie do tych drugich trzeba dokupić a tu taki klops, gdzieś kiedyś przeglądałem fora jankeskie i wiem ,ze robią też z jakiegoś mocnego tworzywa typu kewlar ale nie wiem dokładnie z jakiego i na pewno to nie były do Rincona cena była wysoka ,ale za to dużo lżejsze.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Jarek spokojnie każdy rincon przebył ocean, Ty będziesz miał młodszy rocznik niż my więc raczej Ci nic nie grozi
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Jerek
Jak będziesz miał na miejscu to radość posiadania ( wreszcie ) przyćmi nie które wydatki, w końcu robimy dla siebie...Nie ma co się martwić na zaś ... po drugie zrobienie całego zawieszenia to nie jest znów taki duży koszt dlatego zrobiłem i mam spokój... a w hondach zazwyczaj najczęściej robi się zawieszenie niż pozostałe podzespoły
Jak będziesz miał na miejscu to radość posiadania ( wreszcie ) przyćmi nie które wydatki, w końcu robimy dla siebie...Nie ma co się martwić na zaś ... po drugie zrobienie całego zawieszenia to nie jest znów taki duży koszt dlatego zrobiłem i mam spokój... a w hondach zazwyczaj najczęściej robi się zawieszenie niż pozostałe podzespoły
Acha gdyby ktoś widział i miał dostęp do poszerzeń montowanych na plastikach tylnych dajcie proszę znać ... bo plecki sobie pobrudzę
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Podnosicie mnie na duchu , kumpel mój już przerobił zawieszenie u tokarza tylko jeszcze nie mam od niego info jak to wyszło, ogólnie dużo musiał robić w swoim sprzęcie ale podołał wyzwaniu i maszyna lata aż miło, robił pompę wody(przeróbka z motoru) do tego coś miał z wałem przód bo woda i błoto wyrobiły frezy i nie było napędu też zrobił teraz mówi ,że się zabierze za zgrzyt przy wstecznym i pewnie też ogarnie bo wie w czym jest problem- ogólnie kupił bardzo tanio i zarejestrowanego a że jest samoukiem i pasjonatom to wiedział czy ogarnie temat i jak na razie dobrze mu idzie. Co do robienia dla siebie to słuszna racja nic tak nie cieszy jak quadzik w garażu z nowymi gadżetami . Szkoda tylko ,że będę miał mało czasu na jazdę bo w przyszłym roku mamy kupę poligonów Rafał ty to czyścioszek jesteś , zamontuj sobie taką kabinkę aby się nie pobrudzić