Honda Rincon - Opinie użytkowników

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Honda
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
demonic
Quad:: Out XXC

Re: Honda Rincon 680 TRX KUPIĘ

Post autor: demonic » wt 23 gru, 2014

Nie ważne gdzie ważne, że żona widzi jaki zadowolony przyjeżdżam hehe i po moim ślęczeniu nad quadem widać efekty ;-)
Moim zdaniem plaka lub sonaxa po prostu coś tłustego i małe ciśnienie w kercherze...
Było ich trochę ;-) Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » wt 23 gru, 2014

Tak jak piszecie tony plaku ratują życie camo choć bez przetarć się i tak nie obejdzie :(

Roczniki 2008-2009 z tego co wiem w usa miały wymienione plastiki na gwarancji.

Rafał przy tak małym przebiegu i tym roczniku kontroluj stan łożysk i sworzni. Stanie w bezruchu im nie służyło. Do sworzni wstrzyknąłbym smar pod gumkę.

Co do Zygo - temat znany, czasem sprzedaje na elementy, czasem nie :( Czasem woła wygórowaną cene. Dziwne. Zygo robi spód kompletny nie ma środka i podstopni tylko całość.

Co do Ricosheta - nie wiem czy robią osłony z podstopniami. Raczej nie. Przyznam jednak, że to inne aluminium i w mojej ocenie jest o niebo lepsze.

W Twoje tereny myślę, że przydały by się :(
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
demonic

Pingwin Legnica pisze:Tak jak piszecie tony plaku ratują życie camo choć bez przetarć się i tak nie obejdzie :(

Roczniki 2008-2009 z tego co wiem w usa miały wymienione plastiki na gwarancji.

Rafał przy tak małym przebiegu i tym roczniku kontroluj stan łożysk i sworzni. Stanie w bezruchu im nie służyło. Do sworzni wstrzyknąłbym smar pod gumkę.

Co do Zygo - temat znany, czasem sprzedaje na elementy, czasem nie :( Czasem woła wygórowaną cene. Dziwne. Zygo robi spód kompletny nie ma środka i podstopni tylko całość.

Co do Ricosheta - nie wiem czy robią osłony z podstopniami. Raczej nie. Przyznam jednak, że to inne aluminium i w mojej ocenie jest o niebo lepsze.

W Twoje tereny myślę, że przydały by się :(
No o camo trzeba będzie szczególnie dbać lepiej niż czerwonego...
O zawias nie muszę się martwić już, bo wspólnie z Norbertem podjęliśmy decyzję, że wywalamy całe i robimy nowe z uwagi na to, że długo stał jak i ma swoje latka mimo małego przebiegu.
Odnośnie samych podstopni Zygo ma, ale powiedział 750 zł :bezradny: Zgadza się w terenie muszę mieć..Chyba, że masz Daniel jakieś inne rozwiązanie...Bo nie dam mu zarobić i nie chodzi tu o kwestie finansową z mojej strony, bardziej o sam fakt czucia się jako monopolista na rynku ... Masz jakieś wolny egzemplarz samego środka z podstopniami, żeby odwzorować wymiary czy przesłać na wzór ;-)

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Rafał zobaczę co da się zrobić :) Mam jeden przykręcony ale bardzo zmasakrowany. Wolałbym go nie odkręcać bo boję się że juz nie przykręcę z powrotem. Jak przyjdzie śnieg - postawię osiołka na tylnych łapach do montaż pługa - może uda się odrysować.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

Awatar użytkownika
demonic

Pingwin Legnica pisze:Rafał zobaczę co da się zrobić :) Mam jeden przykręcony ale bardzo zmasakrowany. Wolałbym go nie odkręcać bo boję się że juz nie przykręcę z powrotem. Jak przyjdzie śnieg - postawię osiołka na tylnych łapach do montaż pługa - może uda się odrysować.
Danielu Będę Twoim dłużnikiem, ale mam nadzieje, że rozumiesz choć w jednym calu moje postępowanie... Trzeba zarabiać taka jest kolej rzeczy, ale 100-200 % to już zdzierstwo a ja tego nie będę tolerował ...

Będę bardzo wdzięczny i nie ukrywam, chłopaki podzielę się konstrukcją i wymiarami oraz wykonaniem, jak otrzymam od Daniela środkową osłoną z podstopniami :-)

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Post autor: jarecki13 » wt 23 gru, 2014

Kurde tak piszesz Daniel o stanie łożysk i sworzni aż zaczynam się bać co będzie u mnie po tułaczce przez ocean :( , a co do osłon to właśnie zauważyłem ,że są różnego typu jedne występują w całości z podstopniami a drugie bez, ale pomyślałem sobie pewnie do tych drugich trzeba dokupić a tu taki klops, gdzieś kiedyś przeglądałem fora jankeskie i wiem ,ze robią też z jakiegoś mocnego tworzywa typu kewlar ale nie wiem dokładnie z jakiego i na pewno to nie były do Rincona cena była wysoka ,ale za to dużo lżejsze.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Jarek spokojnie każdy rincon przebył ocean, Ty będziesz miał młodszy rocznik niż my więc raczej Ci nic nie grozi ;)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Awatar użytkownika
demonic

Jerek
Jak będziesz miał na miejscu to radość posiadania ( wreszcie ) przyćmi nie które wydatki, w końcu robimy dla siebie...Nie ma co się martwić na zaś ... ;-) po drugie zrobienie całego zawieszenia to nie jest znów taki duży koszt ;-) dlatego zrobiłem i mam spokój... a w hondach zazwyczaj najczęściej robi się zawieszenie niż pozostałe podzespoły :-)

Awatar użytkownika
demonic

Acha gdyby ktoś widział i miał dostęp do poszerzeń montowanych na plastikach tylnych dajcie proszę znać ... bo plecki sobie pobrudzę ;-)

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Post autor: jarecki13 » wt 23 gru, 2014

Podnosicie mnie na duchu :), kumpel mój już przerobił zawieszenie u tokarza tylko jeszcze nie mam od niego info jak to wyszło, ogólnie dużo musiał robić w swoim sprzęcie ale podołał wyzwaniu i maszyna lata aż miło, robił pompę wody(przeróbka z motoru) do tego coś miał z wałem przód bo woda i błoto wyrobiły frezy i nie było napędu też zrobił teraz mówi ,że się zabierze za zgrzyt przy wstecznym i pewnie też ogarnie bo wie w czym jest problem- ogólnie kupił bardzo tanio i zarejestrowanego a że jest samoukiem i pasjonatom to wiedział czy ogarnie temat i jak na razie dobrze mu idzie. Co do robienia dla siebie to słuszna racja nic tak nie cieszy jak quadzik w garażu z nowymi gadżetami ;). Szkoda tylko ,że będę miał mało czasu na jazdę bo w przyszłym roku mamy kupę poligonów :( Rafał ty to czyścioszek jesteś ;) , zamontuj sobie taką kabinkę aby się nie pobrudzić ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Honda”