Majowa wyprawa - Kierunek Bunkry !
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Majowa wyprawa - Kierunek Bunkry !
Adam coś Ty najlepszego narobił
I to na chwilę przed wyjazdem....
Najważniejsze, że żyjesz.
Jeśli chodzi o tendencje wybijania tyłu to faktycznie tak jest ale Panowie zawieszenie trzeba regulować. Tu kluczowe znaczenie ma szybkość odbijania sprężyny, trzeba ustawić ja na minimum i tył powoli wraca do swojej wysokości.
No i przede wszystkim wydłużyć amortyzatory na śrubie bo przecież sporo jest regulacji.
Daleko nie masz do Wałcza i bliżej niż my wszyscy, wpadnij chociaż z czwartku na piątek jak będzie impreza zapoznawczo-poruchawcza , chociaż piwko wypijemy i może tą obiecaną przez Ciebie flaszkę
No chyba, że samopoczucie i zdrowie nie pozwoli to zrozumiem.
Niech ktoś Cię podwiezie bo domyślam się, że sam kierować nie możesz.
130 km i jesteś na miejscu
Trzymaj się chłopie i wracaj szybko do zdrowia !
BTW jeśli nie dasz rady przyjechać to wyślij mi Twój adres na PW, wyślę Ci pocztą koszulkę bo przecież jest dla Ciebie
Co do zwrotu kosztów za nocleg - jeśli nie przyjedziesz - to wyjaśni się na miejscu bo już jest opłacone
I to na chwilę przed wyjazdem....
Najważniejsze, że żyjesz.
Jeśli chodzi o tendencje wybijania tyłu to faktycznie tak jest ale Panowie zawieszenie trzeba regulować. Tu kluczowe znaczenie ma szybkość odbijania sprężyny, trzeba ustawić ja na minimum i tył powoli wraca do swojej wysokości.
No i przede wszystkim wydłużyć amortyzatory na śrubie bo przecież sporo jest regulacji.
Daleko nie masz do Wałcza i bliżej niż my wszyscy, wpadnij chociaż z czwartku na piątek jak będzie impreza zapoznawczo-poruchawcza , chociaż piwko wypijemy i może tą obiecaną przez Ciebie flaszkę
No chyba, że samopoczucie i zdrowie nie pozwoli to zrozumiem.
Niech ktoś Cię podwiezie bo domyślam się, że sam kierować nie możesz.
130 km i jesteś na miejscu
Trzymaj się chłopie i wracaj szybko do zdrowia !
BTW jeśli nie dasz rady przyjechać to wyślij mi Twój adres na PW, wyślę Ci pocztą koszulkę bo przecież jest dla Ciebie
Co do zwrotu kosztów za nocleg - jeśli nie przyjedziesz - to wyjaśni się na miejscu bo już jest opłacone
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Najlepszego dla kolegi i szybkiego i dobrego zrostu kości.
A i żeczywiscie nieznalazłem gdzie pierwsze spotkanie, a czasu ......
A i żeczywiscie nieznalazłem gdzie pierwsze spotkanie, a czasu ......
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
W naszym hobby niebezpieczne momenty to ostre wzniesienia i szybka jazda po hopkach. Niestety większość maszym jest źle wyważona często również z naszej winy, obciazamy przód wyciągarkami, bumperami,kuferkami w efekcie mamy duzo ciezszy przod niz tyl. To rodzi niebezpieczne zachowanie pojazdu. Trzeba o tym pamiętać. Na szczescie na naszym wyjeździe tempo przemieszczania bedzie bardziej turystyczno relaksacyjne wiec mam nadzieję ze Nikt nie będzie szarzowal i bedzie bezpiecznie.
Jezeli chodzi o kwestie lokalizacji itd to moze lepiej na pw.do Olsztyniaka
Jezeli chodzi o kwestie lokalizacji itd to moze lepiej na pw.do Olsztyniaka
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
O, znowu pierwszy, tylko inne forum.
Jedno , co przychodzi ,mi do głowy po wyprawie, to TO: Ale było zaje*****.
Piekna robota, pisze sie na nastepny taki bal. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczyska... jaknajszybciej.
Jedno , co przychodzi ,mi do głowy po wyprawie, to TO: Ale było zaje*****.
Piekna robota, pisze sie na nastepny taki bal. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczyska... jaknajszybciej.
- oolsztyniak
- Moderator
Kocham Was
A teraz dobranoc, właśnie wlazłem do domu.
Z takimi ludźmi jak Wy mogę jechać nawet na koniec świata...
A teraz dobranoc, właśnie wlazłem do domu.
Z takimi ludźmi jak Wy mogę jechać nawet na koniec świata...
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Mi też się bardzo podobało mimo że przejechałem tylko 25km
- oolsztyniak
- Moderator
No szkoda, że awaria Cię wykluczyła i postanowiłeś wrócić.
Mam nadzieję, że nie zraziłeś się przez to i jeszcze do nas kiedyś dołączysz
Mam nadzieję, że nie zraziłeś się przez to i jeszcze do nas kiedyś dołączysz
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Zrazić w życiu, trochę się wkurzyłem bo było mi przykro ale ja jestem przyzwyczajony do bycia jednym z największych szczęśliwców.
Wracając autem musiałem jeszcze zahaczyć o warsztat i na tym też moje przygody się nie skończyły, a jak bym opowiedział jak mój wyjazd się zaczął to bym mógł książkę napisać "urodzony pod szczęśliwą gwiazdą" jak ktoś tam w międzyczasie powiedział wyczerpałem limit pecha, to się grubo mylił
mimo wszystko na następny się pisze
Wracając autem musiałem jeszcze zahaczyć o warsztat i na tym też moje przygody się nie skończyły, a jak bym opowiedział jak mój wyjazd się zaczął to bym mógł książkę napisać "urodzony pod szczęśliwą gwiazdą" jak ktoś tam w międzyczasie powiedział wyczerpałem limit pecha, to się grubo mylił
mimo wszystko na następny się pisze
szczęściarzem to ja jestem - piszcie jak było - czy wichury Wam nie doskwierały, czy nie było problemów z leśnikami ? Coś czuję, że mam czego żałować
- oolsztyniak
- Moderator
Adi74poz koszulki Ci wyślę
Pogoda była świetna, piątek słoneczko a temperatura myślę że około +30 było - ręce opalone mam na budowlańca - rękawek i rękawiczka
W sobotę trochę pochmurnie, miejscami kropiło, w nocy padało ale to dobrze bo mniej się kurzyło - ogólnie pogoda była super. W niedziele również słoneczko grzało także z tym nie było problemu
Leśnicy zrobili na nas "nagonkę" w okolicach Bornego Sulinowa, nasz bus servis mijał po drodze 4 auta straży leśnej a i my na miejscu kilka mijaliśmy - problemów nie było
Nie spotkaliśmy się również z ogólną niechęcią do quadowców, w jednym miejscu tylko ktoś się przyczepił ale w sumie nie wiem po co zawróciliśmy
Ludzie do nas machali, robili nam zdjęcia, nagrywali - dzieciaki zawsze uśmiechnięte
Biwakowaliśmy, piwkowaliśmy, gadaliśmy i chrapaliśmy
Rafi od wszystkich uciekał, spalił dwa paski napędowe (do Wałcza wracał za TRX na linie jakieś 25 km ) , w arctic cat poleciała manszeta i ukręciła się półoś, kolega VEEGO stracił amortyzator, Kordian w Białym Borze wyrolował Grizzly ale obyło się na stracie lusterek reszta działa , więcej strat chyba nie było.
Oczywiście nie ma co wspominać o ilości łatanych kół przez gwoździe czy inne wynalazki.
Ogólnie wyjazd mega fajny, mega przyjemny i na pewno będzie kolejny
W końcu znamy się nie tylko z zza klawiatury
Pogoda była świetna, piątek słoneczko a temperatura myślę że około +30 było - ręce opalone mam na budowlańca - rękawek i rękawiczka
W sobotę trochę pochmurnie, miejscami kropiło, w nocy padało ale to dobrze bo mniej się kurzyło - ogólnie pogoda była super. W niedziele również słoneczko grzało także z tym nie było problemu
Leśnicy zrobili na nas "nagonkę" w okolicach Bornego Sulinowa, nasz bus servis mijał po drodze 4 auta straży leśnej a i my na miejscu kilka mijaliśmy - problemów nie było
Nie spotkaliśmy się również z ogólną niechęcią do quadowców, w jednym miejscu tylko ktoś się przyczepił ale w sumie nie wiem po co zawróciliśmy
Ludzie do nas machali, robili nam zdjęcia, nagrywali - dzieciaki zawsze uśmiechnięte
Biwakowaliśmy, piwkowaliśmy, gadaliśmy i chrapaliśmy
Rafi od wszystkich uciekał, spalił dwa paski napędowe (do Wałcza wracał za TRX na linie jakieś 25 km ) , w arctic cat poleciała manszeta i ukręciła się półoś, kolega VEEGO stracił amortyzator, Kordian w Białym Borze wyrolował Grizzly ale obyło się na stracie lusterek reszta działa , więcej strat chyba nie było.
Oczywiście nie ma co wspominać o ilości łatanych kół przez gwoździe czy inne wynalazki.
Ogólnie wyjazd mega fajny, mega przyjemny i na pewno będzie kolejny
W końcu znamy się nie tylko z zza klawiatury
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son