problem z rozrządem i odpaleniem big bear 350
problem z rozrządem i odpaleniem big bear 350
Witam. Mam problem, wymieniłem łańcuszek rozrządu w yamaha big bear 350 i nie odpala, wcześniej palił pięknie. Paliwo, iskra jest, rozrząd na znakach, nic nie pokrzywione przed rozruchem kilka razy obracałem wałem ręcznie. Jak zadawkuję paliwo bezpośrednio pod świecę to pyrknie i gaśnie. Czy przestawiony może być rozrząd o 180 stopni???????
smak wolności ---- try this
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Re: problem z rożrządem i odpaleniem big bear 350
Wydaje mi się że raczej napewno przestawiles rozrząd, mysisz sprawdzić jeszcze raz. Mam nadzieję ze robiłeś to zgodnie z serwisowka.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
Re: problem z rozrządem i odpaleniem big bear 350
I tu pojawia się problem . nie posiadam serwisówki, rozumiem iż bez niej nie ma szans odpalić quada ?. Sprawdzone po raz drugi tłok GMP znaki na na T i rozrząd na kresce znaki pokrywają się idealnie tak zostało złożone zawory ssanie 0,6 i wydech 0,16. oddał bym do serwisu ale zbywają mnie już drugi tydzień SEZON
- Iguana Team
- Moderator
- Quad:: Miśki dwa - G7 & 350 IRS
- Imię: Jaro
- Kontakt:
Sprawdź tutaj: http://quadzik.pl/forum/post115011.html#p115011
ok dzięki. Wszak to 400-setka ale coś zawsze można podglądnąć. Jutro zabieram się jeszcze raz do ustawiania............
......poddaje się. Czy może mi ktoś tak dla pewności napisać jak sprawdzić czy zawory są prawidłowo ustawione tak jak laikowi bo już nie mam pewności czy dobrze sprawdzam. Z góry dziękuję za każdą podpowiedz..... ile obrotów wałem w którym momencie sprawdzać luz. Nadmieniam ciśnienie jest iskra duża niebieska paliwo też, zawory nie pokrzywione obracałem wałem kilka razy powoli przeciwnie do wskazówek zegara
więc tak skoro nikt nie pisze nie podpowiada, a ja nie bardzo lubię tak pozostawiać tematu, zaskoczę wszystkich.
Wiecie jak to jest jesteście niby pewni tego co robiliście sprawdzacie to po wielokroć, przychodzi moment zwątpienia bo nie zadziałało, w tym momencie prosicie o pomoc (to forum) i dalej nic. Zwątpienie sięga granic, co nie zmienia faktu iż quad dalej nie odpala. KAŻDY NORMALNIE ZAPROWADZIŁ BY DO SERWISU I PO ROBOCIE..... Ja jednak nie , po dłuższym postoju postanowiłem dziś zaglądnąć i od niechcenia nacisnąłem przycisk startera . a on ODPALIŁ jak by nigdy nic i chodził ładne kilka sekund bez problemu, poskręcałem dekielki zaworów i ponownie rozruch bez problemu pali wchodzi na obroty, po kilka kroć ponawiałem bez problemu, rozgrzałem go, krótka próba żadnych problemów I CO WY NA TO ?????? TAK WIĘC SEZON MOŻNA ZACZĄĆ POZDRAWIAM FORUM i temat zamykam
Wiecie jak to jest jesteście niby pewni tego co robiliście sprawdzacie to po wielokroć, przychodzi moment zwątpienia bo nie zadziałało, w tym momencie prosicie o pomoc (to forum) i dalej nic. Zwątpienie sięga granic, co nie zmienia faktu iż quad dalej nie odpala. KAŻDY NORMALNIE ZAPROWADZIŁ BY DO SERWISU I PO ROBOCIE..... Ja jednak nie , po dłuższym postoju postanowiłem dziś zaglądnąć i od niechcenia nacisnąłem przycisk startera . a on ODPALIŁ jak by nigdy nic i chodził ładne kilka sekund bez problemu, poskręcałem dekielki zaworów i ponownie rozruch bez problemu pali wchodzi na obroty, po kilka kroć ponawiałem bez problemu, rozgrzałem go, krótka próba żadnych problemów I CO WY NA TO ?????? TAK WIĘC SEZON MOŻNA ZACZĄĆ POZDRAWIAM FORUM i temat zamykam
- Iguana Team
- Moderator
- Quad:: Miśki dwa - G7 & 350 IRS
- Imię: Jaro
- Kontakt:
kostaek_ak super, tylko w dalszym ciągu nie znamy przyczyny takiego zachowania. Wychodzi na to, że nie było paliwa i w końcu doszło do cylindrów, innego wytłumaczenia nie widzę
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Kolego na odległość zawsze jest ciężko postawić diagnozę jak sie nie widzi pojazdu. Jesteśmy tylko pasjonatami i wszystko wiedzący nie jesteśmy.
Czytając twój ostatni post pierwsze co mi przyszło do głowy "pamiętał o przekręceniu kluczyka" ale spoko to żart co nie zmienia faktu że musiałeś coś przeoczyć
Czytając twój ostatni post pierwsze co mi przyszło do głowy "pamiętał o przekręceniu kluczyka" ale spoko to żart co nie zmienia faktu że musiałeś coś przeoczyć
hehehe nie wiecie ile opcji przerabiałem. pełna regulacji gaźnika i oczywiście czyszczenie mimo to czyściłem zbiornik a co mi tam, regulacja zaworów i ustawianie rozrządu również wedle serwisówki za co dziękuje IGUANA TEAM. Ciśnienie sprawdzone prądy również, a on dalej nie odpalał podmianka świecy mimo iż miałem irydową (na której pozostał) zwątpiłem w swe możliwości definitywnie aż do dziś jestem już po jeżdzie próbnej pali pięknie oby tak dalej. Tak na zdrowy rozsądek nie mam pomysłu co by to mogło być może wyjdzie w praniu.......
do wgmparkot nie mam stacyjki takiego nabyłem połączenie mam bezpośrednie ale nie powiem wyłącznik zapłonu w desperacji też sprawdzałem no i wiadomo za każdym razem był na ON.........
do wgmparkot nie mam stacyjki takiego nabyłem połączenie mam bezpośrednie ale nie powiem wyłącznik zapłonu w desperacji też sprawdzałem no i wiadomo za każdym razem był na ON.........