problem z rozrządem i odpaleniem big bear 350

Wasze doświadczenia i problemy z quadami Yamaha Kodiak/Big Bear 400, Kodiak/Grizzly 450...
Awatar użytkownika
kostek_ak
Quad:: yamaha big bear 350
Imię: andrzej

problem z rozrządem i odpaleniem big bear 350

Post autor: kostek_ak » czw 13 mar, 2014

Witam. Mam problem, wymieniłem łańcuszek rozrządu w yamaha big bear 350 i nie odpala, wcześniej palił pięknie. Paliwo, iskra jest, rozrząd na znakach, nic nie pokrzywione przed rozruchem kilka razy obracałem wałem ręcznie. Jak zadawkuję paliwo bezpośrednio pod świecę to pyrknie i gaśnie. Czy przestawiony może być rozrząd o 180 stopni???????
smak wolności ---- try this

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Re: problem z rożrządem i odpaleniem big bear 350

Post autor: Adam Wieczorek » czw 13 mar, 2014

Wydaje mi się że raczej napewno przestawiles rozrząd, mysisz sprawdzić jeszcze raz. Mam nadzieję ze robiłeś to zgodnie z serwisowka.
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

Awatar użytkownika
kostek_ak

Re: problem z rozrządem i odpaleniem big bear 350

Post autor: kostek_ak » czw 13 mar, 2014

I tu pojawia się problem :) . nie posiadam serwisówki, rozumiem iż bez niej nie ma szans odpalić quada ?. Sprawdzone po raz drugi tłok GMP znaki na na T i rozrząd na kresce znaki pokrywają się idealnie tak zostało złożone zawory ssanie 0,6 i wydech 0,16. oddał bym do serwisu ale zbywają mnie już drugi tydzień SEZON

Awatar użytkownika
Iguana Team
Moderator
Quad:: Miśki dwa - G7 & 350 IRS
Imię: Jaro
Kontakt:

Post autor: Iguana Team » czw 13 mar, 2014

Sprawdź tutaj: http://quadzik.pl/forum/post115011.html#p115011

Awatar użytkownika
kostek_ak

Post autor: kostek_ak » pt 14 mar, 2014

ok dzięki. Wszak to 400-setka ale coś zawsze można podglądnąć. Jutro zabieram się jeszcze raz do ustawiania............

Awatar użytkownika
kostek_ak

Post autor: kostek_ak » pn 17 mar, 2014

......poddaje się. Czy może mi ktoś tak dla pewności napisać jak sprawdzić czy zawory są prawidłowo ustawione tak jak laikowi bo już nie mam pewności czy dobrze sprawdzam. Z góry dziękuję za każdą podpowiedz..... ile obrotów wałem w którym momencie sprawdzać luz. Nadmieniam ciśnienie jest iskra duża niebieska paliwo też, zawory nie pokrzywione obracałem wałem kilka razy powoli przeciwnie do wskazówek zegara

Awatar użytkownika
kostek_ak

Post autor: kostek_ak » pt 21 mar, 2014

więc tak skoro nikt nie pisze nie podpowiada, a ja nie bardzo lubię tak pozostawiać tematu, zaskoczę wszystkich.
Wiecie jak to jest jesteście niby pewni tego co robiliście sprawdzacie to po wielokroć, przychodzi moment zwątpienia bo nie zadziałało, w tym momencie prosicie o pomoc (to forum) i dalej nic. Zwątpienie sięga granic, co nie zmienia faktu iż quad dalej nie odpala. KAŻDY NORMALNIE ZAPROWADZIŁ BY DO SERWISU I PO ROBOCIE..... Ja jednak nie , po dłuższym postoju postanowiłem dziś zaglądnąć i od niechcenia nacisnąłem przycisk startera :?: . a on ODPALIŁ jak by nigdy nic i chodził ładne kilka sekund bez problemu, poskręcałem dekielki zaworów i ponownie rozruch bez problemu pali wchodzi na obroty, po kilka kroć ponawiałem bez problemu, rozgrzałem go, krótka próba żadnych problemów I CO WY NA TO ?????? TAK WIĘC SEZON MOŻNA ZACZĄĆ POZDRAWIAM FORUM i temat zamykam

Awatar użytkownika
Iguana Team
Moderator
Quad:: Miśki dwa - G7 & 350 IRS
Imię: Jaro
Kontakt:

Post autor: Iguana Team » pt 21 mar, 2014

kostaek_ak super, tylko w dalszym ciągu nie znamy przyczyny takiego zachowania. Wychodzi na to, że nie było paliwa i w końcu doszło do cylindrów, innego wytłumaczenia nie widzę :D

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Adam Wieczorek » pt 21 mar, 2014

Kolego na odległość zawsze jest ciężko postawić diagnozę jak sie nie widzi pojazdu. Jesteśmy tylko pasjonatami i wszystko wiedzący nie jesteśmy.
Czytając twój ostatni post pierwsze co mi przyszło do głowy "pamiętał o przekręceniu kluczyka" :) ale spoko to żart :) co nie zmienia faktu że musiałeś coś przeoczyć

Awatar użytkownika
kostek_ak

Post autor: kostek_ak » pt 21 mar, 2014

hehehe nie wiecie ile opcji przerabiałem. pełna regulacji gaźnika i oczywiście czyszczenie mimo to czyściłem zbiornik a co mi tam, regulacja zaworów i ustawianie rozrządu również wedle serwisówki za co dziękuje IGUANA TEAM. Ciśnienie sprawdzone prądy również, a on dalej nie odpalał podmianka świecy mimo iż miałem irydową (na której pozostał) zwątpiłem w swe możliwości definitywnie aż do dziś jestem już po jeżdzie próbnej pali pięknie oby tak dalej. Tak na zdrowy rozsądek nie mam pomysłu co by to mogło być może wyjdzie w praniu.......

do wgmparkot :) :) nie mam stacyjki takiego nabyłem połączenie mam bezpośrednie :) ale nie powiem wyłącznik zapłonu w desperacji też sprawdzałem no i wiadomo za każdym razem był na ON.........

ODPOWIEDZ

Wróć do „Yamaha Kodiak/Big Bear 400, Kodiak/Grizzly 450”