Problem z quadem 110 cc

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
kakus97
Quad:: ATV 110
Imię: Kacper.

Re: Problem z quadem 110 cc

Post autor: kakus97 » ndz 11 mar, 2012

Witam.;) Mój problem ze 110-tką wygląda tak, odpala bez problem ( niedziała mi starter nie wiem dlaczego.. więc łącze śrubokrętem dwie śruby na cewce.;D nie wie ktoś co może być przyczyną że przycisk startera nie działa.?) i quad odpala bez większego problemu lecz czasem głubi lub skacze na obrotach raz ma tak niskie żę gaśnie albo ledwo co chodzi a raz tak wysokie że nawet na zablokowanym tylnym hamulcu chce odjechać sam.. Ale za każdym razem gdy chwile sie pojeździ i sie nagrzeje to traci moc i gaśnie..;/ na wysokich obrotach chodzi ale nie ma takiej mocy jaką powinien mieć.. a jak puszcze gaz to gaśnie i trzeba chwile odczekać aż przestygnie i znowu odpala bez problemu i po chwili zdycha..;( co może być przyczyną.? czy mogą to być źle ustawione zawory.? z góry dziękuje za pomoc.;D

SKWAREK
Quad:: ATV 110

Post autor: SKWAREK » śr 12 gru, 2012

i co ci sie stalo kakus97 juz wiez

JohnyBi
Quad:: Suzuki Reiger 400

Post autor: JohnyBi » sob 15 gru, 2012

Też miałem quada 110cc i też taki sam problem. Jednak u mnie po przeczyszczeniu gaźnika wszystko chodziło jak trzeba.

pr.maciej
Quad:: xmr
Imię: Maciej

Post autor: pr.maciej » sob 15 gru, 2012

Kolego sprawdź świecę oraz ustawienie mieszanki co do włącznika czasem lubią poprostu saśniedzieć styki
facebook Atv4funMx

Maxer
Quad:: 110cc
Imię: Max

Problem z quadem :/

Post autor: Maxer » śr 14 sie, 2013

Witam mam quada 110cc

Przy kazdym odpalaniu quada,a robie to czesto nie chce odpalic gdy go podlacze na krotko do auta odpala,Swieca jest na 50% dobra paliwo jest naladowany jest

Prosze o szybka pomoc z Gory dziekuje :cwaniak:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”