Problem z quadem 110 cc
Problem z quadem 110 cc
Witam, proszę o wyrozumiałość jestem nowy .
A mianowicie posiadam quada 110cc i mam problem, ostatnio jezdziłem swoim quadem i po przejechaniu jakis 5 km dojechalem do domu i zgasilem quada i po jakims czasie probowalem go odpalic i nic. Iskra jest, paliwo dostaje, rozrusznik kręci, kompresja jest wszystko co potrzebne zeby chodził a tu nic z tego nei chce odpalic ;(
Dodam jeszcze, że jak próbowałem go wziasc na pych to przy wrzuceniu biegu koła się nawet nie obroca jak by coś blokowało w silniku ;((
Helpp ;((
Z góry dzięki
A mianowicie posiadam quada 110cc i mam problem, ostatnio jezdziłem swoim quadem i po przejechaniu jakis 5 km dojechalem do domu i zgasilem quada i po jakims czasie probowalem go odpalic i nic. Iskra jest, paliwo dostaje, rozrusznik kręci, kompresja jest wszystko co potrzebne zeby chodził a tu nic z tego nei chce odpalic ;(
Dodam jeszcze, że jak próbowałem go wziasc na pych to przy wrzuceniu biegu koła się nawet nie obroca jak by coś blokowało w silniku ;((
Helpp ;((
Z góry dzięki
-
- Quad:: Nic
- Imię: Andrzej
Re: Problem z quadem 110 cc
Sprawdź Gaźnik
gaznik w porządku, jak kręci i dodam lekko gazu to w cylindrze jest potężne udeżenie i przez chwilę przestaje krecic
możliwe ze cos z zaworami jest ?
-
A Co Z Uszcelką Gaźnika
uszczelka tez w porządku poprostu cos z silnikiem chyba moze być. a jakie są przyczyny jak sprzęgło sie posypie??
-
Nie Wiem
a co ma sprzęgło do odpalania ?
wykręć świecę i sprawdź czy jest iskra, wyczyść ją i wyreguluj przerwę (0,8-1 mm)
skąd wiesz że gaźnik jest w porządku ? prześwietliłeś go ?
sprawdź położenie dźwigni i linki ssania, być może się nie wyłącza i zalewasz silnik przy odpalaniu, zdejmij filtr powietrza
wykręć świecę i sprawdź czy jest iskra, wyczyść ją i wyreguluj przerwę (0,8-1 mm)
skąd wiesz że gaźnik jest w porządku ? prześwietliłeś go ?
sprawdź położenie dźwigni i linki ssania, być może się nie wyłącza i zalewasz silnik przy odpalaniu, zdejmij filtr powietrza
brak filozoficznych podpisów do podziału...
stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700
stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700
- Ivan
- Quad:: Gryzzli 700 FI
- Kontakt:
Kolego, mam w garażu takie cudeńko.
Pewnego dnia nie odpalił mimo ze wczesniej palił na dotyk.
Iskra byla, paliwo dochodzilo, była kompresja.
Zdemontowałem i przeczyscilem gaźnik, sprawdzilem dysze itd i wszystko było w najlepszym porządku, mimo to zero efektu, dalej nie palił.
Kupiłem na allegro gaźnik nowy, fabrycznie wyregulowany za 35 złoty.
Zamontowałem, poczekałem 5 minut po czym spróbowałem zapalić.
Odpalił.
Jak widzisz nie wiem co było przyczyną, wiem tylko jak usunąłem awarie
Pewnego dnia nie odpalił mimo ze wczesniej palił na dotyk.
Iskra byla, paliwo dochodzilo, była kompresja.
Zdemontowałem i przeczyscilem gaźnik, sprawdzilem dysze itd i wszystko było w najlepszym porządku, mimo to zero efektu, dalej nie palił.
Kupiłem na allegro gaźnik nowy, fabrycznie wyregulowany za 35 złoty.
Zamontowałem, poczekałem 5 minut po czym spróbowałem zapalić.
Odpalił.
Jak widzisz nie wiem co było przyczyną, wiem tylko jak usunąłem awarie
Ale gaznik nie blokuje kół na biegu, to jest wina rozrządu albo sprzęgła. Ale sam nie wiem dokładnie i mam podobny problem