Honda trx 450? dobrze?

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Honda
Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » pt 31 sie, 2007

hello
moze moje informacje sa niepelne ale wydawalo mi sie ze wersja sportowa ma na koncu dopisek EX, sory jesli sie pomyliem. Badz co badz i tak raczej 130 bedzie nia ciezko pojechac a o 160 nie ma mowy

Zippo22

Post autor: Zippo22 » pt 31 sie, 2007

Ok no to widać pora żeby jakiś user tego sprzetu się wypowiedział ;) Co do tego co powiedział motyf to są 2 wersje ER (Electric Starter) i R (czyli wersja z kopniakiem) ja posiadam wersje z kopem. Jeśli chodzi o to co pisze Ruszko to wcale nie jest tak prosto, 450 jest to sprzęt stricte sportowy i czasami nie wybacza błedów, Kriss musisz poprostu znać umiar i wiedzieć na co Cię stać.
Następna sprawa to prędkość maxymalna. Hmm oni chyba na innych forach mieli TRX z podtlenkiem azotu....jednym słowem ta prędkość to bujda. Honda TRX 450 seryjna jest w stanie osiągnąć prędkość maxymalną rzędu 120-130 km/h a to i tak przy zmienionych zębatkach, ja najwięcej jechałem trochę powyżej 100.
Chyba YFZ a nie Raptor ;) Ten spór trwa od bardzooooo dawna, ja się nie będe spierał ale uważam, że Honda jest lepsza mimo iż YFZ posiada doskonałe amortyzatory seryjnie i ma trochę niżej położony środek ciężkości. Wybrałem Honde z powodu silnika, jej niezawodności oraz doskonałego prowadzenia i komfortu jazdy (moim zdaniem bije na głowe YFZ pod tymi względami).
A co do jazdy małymi prędkościami to nie martw się, on się zapewne nie dusi. Czy słychać aż takie stuki w silniku ? Jeśli tak to typowe dla Hondy, silnik z CRF jest trochę dziwną konstrukcją ponieważ mimo iż to jednostka 4-suwowa uwielbia średnie i wysokie obroty za to na dole .... no właśnie dół to jest słaby w Honzie, w mojej 2005 musiałem założyć specjalny kit tuningowy żeby to poprawić a i tak ma muła ... słyszałem jednak, że w 2007 trochę to porawili.

Coś jescze ? :twisted:

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » pt 31 sie, 2007

Też mam Honde TRX 450R.
Też w dolnym zakresie obrotów kuleje :(
Też słyszałem tą bajke a propos prędkości maksymalnej,
ale ja słyszałem, że trzeba mieć założone oponki szosowe
i rozwijać tą prędkość na asfalcie :mrgreen:
Pozdrawiam Mikołaj

Zippo22

Post autor: Zippo22 » pt 31 sie, 2007

Hmm to sa naprawde bajki, seryjnym quadem nie osiągniesz takiej prędkości. Wiem bo próbowalem jak wymieniłem moje opony terenowe na szosowe kiedy brałem udział w SM ;)

Karolus_92

Post autor: Karolus_92 » pt 31 sie, 2007

panowie a powiedzcie ile takie cacko kosztuje...?? bo przymierzam sie do kupna quada najpierw (jak chyba każdy;p) myślalem o kingway'u 250 ale poczytałem forum... :D i wiadomo
aczkolwiek jest taka sprawa ze tata chce mi kupić quada (i on też chciałby pojeździć) więc w grę wchodzi większa jednostka...
pomóżcie

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » sob 01 wrz, 2007

trx kolo 30 tysi nowy
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » sob 01 wrz, 2007

Nowy TRX 450ER kosztuje dokładnie 38 900 PLN
Honda-Motor
Załączniki
Honda TRX 450ER
Honda TRX 450ER
Pozdrawiam Mikołaj

kriss

Post autor: kriss » ndz 09 wrz, 2007

ja za swoj dalem 38k, ale jest czarny..

moj kumpel jechal nim 140km/h, jestem pewien

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » ndz 09 wrz, 2007

TRX 450R nie ma licznika :twisted:
Pozdrawiam Mikołaj

Zippo22

Post autor: Zippo22 » pn 10 wrz, 2007

Spoko Kriss jeśli masz wynik potwierdzony GPS'em to wtedy uwierze - bo nawet liczniki quadowe przekłamują. Najlepiej i jeśli to możliwe zmierzyć GPS. 140 seryjny TRX ? nie sądze ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Honda”