Honda trx 450? dobrze?

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Honda
kriss

Honda trx 450? dobrze?

Post autor: kriss » wt 28 sie, 2007

witam,

dostalem quada honda trx 450 2007 na 16te urodziny, i niewiem czy on nie jest za szybki...

Problem w tym ze nim nie da sie jechac wolno, bo zaczyna warczec...
jest to moj 1szy quad w zyciu, i niestedy jest manualny..

czy macie jakies info na ten temat?

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » wt 28 sie, 2007

ojojoj powiem tak jeździj na 1/4 jego mocy na początku przez jakiś tydzień i wariuj przy tej prędkość 30km/h mniej wiecej :) poznasz przez to maszyne. po tygodniu jezdzij 60 itd... a potem juz normalnie wedle potrzeb:D

ps. wszystkiego najlepszego
ps.2 widzialem twoj drugi post na temat prawka , tak od 16 lat mozesz robic prawko na kategorie B1 i jeździć quadem po ulicy:)
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

kriss

Post autor: kriss » śr 29 sie, 2007

jestes pewien???

czy trudno jest zdac na b1??

gdzie mozna zdac??

mam kola z "gwozdziami" czy mozna to wykrecic?

ale problem w tym ze on nie pojedzie 30km/h
dusi sie, minimum 50km/h, nawet wiecej

kriss

i mam jeszcze pytanie,
czy ten moj quad jest dobry?
troche kosztowal, ale niewiem czy mi sie nie rozwali w terenie..

a i jeszcze, czy to prawda ze ten quad wyciagnie 170km/h??
na innych forach bylo tak napisane

i ktory jest lepszy, moj kumpel moi ze moj odstaje od jego quada, wiec:

honda trx 450 2007 czy yamaha raptor 450 2006

ktory lepszy, jego czy moj?
Ostatnio zmieniony śr 29 sie, 2007 przez kriss, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » śr 29 sie, 2007

czy jest dobry:| hehe jest bardzo dobry:) nie rozwali bo to Honda:) a nie chinol hehe
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

kriss

bo on powiedzial ,ze jak na 1szego quada to jezd za dobry na mnie...

PS:odpowiesz na pozostale moje pytania

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » śr 29 sie, 2007

helo, quad jest bardzo dobnry. szkoda tylko ze masz w manualu.
nie rozwali Ci sie, badx spokojny, tylkonie przygrzmoc w jakis pieniek lub drzewo.
czy quad jest za dobry? bez przesady. to abrdzo dobry quad ale sa przeciez lepsze.
nie wiem co sie dzieje ze dlawi sie przy 30 km/h...moze cos zle operujes zbiegami? jesli jestes pewien ze dobrze to proponuje sie zglosic do serwisu. co do predkosci max to jeszcze nie slyszalem o quadzie, taki normalnym, ktory jechal by 170. Twoj pojedzie pewnie okolo 90 max, no moze przy sprzyjajacych war to 100. to jest faktycznie duzo i napewno za duzo jak na poczatek ale przynajmniej minie troche czasu zanim zabraknie ci mocy
powodzenia

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » śr 29 sie, 2007

acha, co do tego ktory quad lpeszy to nie da sie ich porownac. raptor to typowy sprzet na wyscigi, jazdy bokami i szalenstwo.skoki i takei tam :D Twoj to typowa przeprawowka, bloto, woda, gory. nei da sie tego porownac bo to 2 kompletnie odmienne quady. jak na moje oko to twoj jest zdecydowanie lepszy ale to wszystko zalezy jak lubisz jezdzic. to jest napewno bezpieczniejsza alternatywa

kriss

Motyf pisze:helo, quad jest bardzo dobnry. szkoda tylko ze masz w manualu.
nie rozwali Ci sie, badx spokojny, tylkonie przygrzmoc w jakis pieniek lub drzewo.
czy quad jest za dobry? bez przesady. to abrdzo dobry quad ale sa przeciez lepsze.
nie wiem co sie dzieje ze dlawi sie przy 30 km/h...moze cos zle operujes zbiegami? jesli jestes pewien ze dobrze to proponuje sie zglosic do serwisu. co do predkosci max to jeszcze nie slyszalem o quadzie, taki normalnym, ktory jechal by 170. Twoj pojedzie pewnie okolo 90 max, no moze przy sprzyjajacych war to 100. to jest faktycznie duzo i napewno za duzo jak na poczatek ale przynajmniej minie troche czasu zanim zabraknie ci mocy
powodzenia
sam jechalem nim 120..
wiec jak moze pojechac kolo 90tki???
kumpel ma takiego samego, i mowi ze wyciagnal na nim 160...

Z tego co mowisz, to nieiwem czy nie pomyliles honde trx 450 z jakims innym modelem, bo wlasnie trx 450 jest bardziej na skakanie, i sciganie sie..
Ostatnio zmieniony śr 29 sie, 2007 przez kriss, łącznie zmieniany 1 raz.

kriss

Motyf:
acha, co do tego ktory quad lpeszy to nie da sie ich porownac. raptor to typowy sprzet na wyscigi, jazdy bokami i szalenstwo.skoki i takei tam :D Twoj to typowa przeprawowka, bloto, woda, gory. nei da sie tego porownac bo to 2 kompletnie odmienne quady. jak na moje oko to twoj jest zdecydowanie lepszy ale to wszystko zalezy jak lubisz jezdzic. to jest napewno bezpieczniejsza alternatywa
bylem na zawodach, i 3 sposrod 8 uczestnikow mialo honde trx 450, a dla ciekawostki dodam, ze byl tylko 1 raptor, skakali nimi 10-15m w dal, i jakos wszystkie zyly...

PS: nie bylo tam zadnego bloda, tylko chopy
Ostatnio zmieniony pt 31 sie, 2007 przez kriss, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Honda”