Cf 800 problem z silnikiem od strony wariatora
Re: Cf 800 problem z silnikiem od strony wariatora
Tak jeszcze wczoraj byłem w serwisie w Ostródzie sprawdzić wszysto i wymienić oleje, może zły olej albo za mało
A i stukać zaczeło jadąc po normalnie ulicą w pewnym momęcie zaczeło coraz to mocniej i kontrolka do tego ,więc odrazu na pobocze!
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
gdzieś kiedyś dałem filmik na youtube jak cf ma przytarty silnik, tytuł jest chyba cf moto 800 a użytkownik ewa ( i chyba jakieś cyfry ) ogólnie myśleliśmy że to wariator potem łożysko jednokierunkowe potem okładziny sprzęgła a skończyło się na przytartym silniku, nie chce cię straszyć ale lepiej zlej olej i zobacz czy nie ma w nim kawałków metalu jeśli są to silnik przytarty .
Dzięki chyba widziałem twoj filmik podobny dźwięk ,tylko dlaczego? Może wina oleju zalali mi taki"Valvoline" ful synthetic 10w-40 zostało jakieś 0,6l 0,7 z 4l
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Z 4 litrów powinno zostać jakieś 0,2 - 0,3 max a i tak po rozgrzaniu dojdzie jakieś 0,1
Nie mogę obejrzeć Twojego filmu bo wywala komunikat, że jest prywatny.
Jeśli tłucze i miga kontrolka ciśnienia oleju niestety duże jest prawdopodobieństwo że motorownia umarła.
Jak chcesz to wrzucaj go na przyczepę i przywieź do mnie, zwalimy olej, wariator i zobaczymy czy silnik masz do śmieci.
Olej jaki wlali raczej nie ma większego znaczenia, jeśli obsługuje mokre sprzęgło jest ok.
Mi wlewali Ipone full power catana właśnie w ostórdzie, pieruńsko drogi olej a i tak po 700 km go wylałem.
Dziwi mnie tylko fakt czemu tak mało dolali, ostatni mój pacjent, który u mnie był po serwisie w ostródzie miał założony przez nich gąbkowy filtr powietrza, którego nikt nie nasączył olejem a w silniku brakowało jakieś 0,3 litra oleju.
Poza tym większość z nas przeszła na półsyntetyk, nie wiem po co leją pełen.
Nie mogę obejrzeć Twojego filmu bo wywala komunikat, że jest prywatny.
Jeśli tłucze i miga kontrolka ciśnienia oleju niestety duże jest prawdopodobieństwo że motorownia umarła.
Jak chcesz to wrzucaj go na przyczepę i przywieź do mnie, zwalimy olej, wariator i zobaczymy czy silnik masz do śmieci.
Olej jaki wlali raczej nie ma większego znaczenia, jeśli obsługuje mokre sprzęgło jest ok.
Mi wlewali Ipone full power catana właśnie w ostórdzie, pieruńsko drogi olej a i tak po 700 km go wylałem.
Dziwi mnie tylko fakt czemu tak mało dolali, ostatni mój pacjent, który u mnie był po serwisie w ostródzie miał założony przez nich gąbkowy filtr powietrza, którego nikt nie nasączył olejem a w silniku brakowało jakieś 0,3 litra oleju.
Poza tym większość z nas przeszła na półsyntetyk, nie wiem po co leją pełen.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Dzwonie do niego!
- oolsztyniak
- Moderator
Do kogo?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Gdzie Cię znajde kolego
- oolsztyniak
- Moderator
W Olsztynie
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Olej zmieniał ci serwis ? i na zimnym jak wykrecasz bagnet to ile masz na miarce ?