Cj_cezar pisze:
Wydaje mi się, że dopóki silnik chodzi to CVT nie nabierze wody od wylotu.
Niestety nabierze, o ile nie trzymasz silnika na wysokich obrotach i nie ma dużego ciśnienia powietrza to zaleje. A kiedyś odpuścić gaz musisz gdy quad w wodzie utknie. Rura przedłużająca wylot z CVT do G1 kosztuje mniej niż 200zł , samodzielny montaż zajmuje kwadrans.
Paweł_wawa pisze:Wieszanie na drzewie pomogło i ruszyliśmy dalej ale ja koniecznie chcę mieć przedłużkę na wydechu, tylko jak to zrobić bez śladów?
pzdr
Nie sądzę żeby Ci to groziło rurka wydechowa jest b cienka więc ciśnienie spalin duże. Jeżeli sam nie zgasisz silnika to woda go nie zdławi. Jedyna możliwość to zalanie świecy ale w can-amach nie słyszałem aby się to zdarzyło komukolwiek. Zrobienie snorkla wydechu jest relatywnie proste o ile średnica zewnetrzna rury wydechowej ma popularną srednicę. Wtedy wystarczy cybant i nacięta na koncu rura w kształcie litery L idąca do góry.
marioIII pisze:Samemu mozna taniej ale znalezc jakies patenty na canama .... myslalem ze bedzie proste a nie jest.
Akurat na wylot z CVT nie, skąpa ilość miejsca i karkołomne wygięcia sprawiają że rękodzieło nie ma sensu.
Dla czego nie chcesz zrobić tak jak proponowałem? Kupić oryginalny snorkiel wylotu z CVT i obniżyć kompa na płaskownikach o kilka cm?