Zawias Elki w Rinconie 680
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Zawias Elki w Rinconie 680
Kiedy ustawimy ten zawias jak ma byc to opiszę co i jak z ustawieniami. Z tego co widzę to dluga droba przed nami Jedno jest pewne foka pozbyla sie dwoch wad dzieki którym jest szybsza w zakrętach, na trasie mozna nia pokonywac wyboje niczym czołg bez obawy ze quad dobije w dziurze a potem nas wykapultuje w niebo. Poza ty zjazdy to teraz bajka, quad nie klęka , nie ugina się. Dzieki czemu nie napieramy całym ciezarem na kierownicę, zjazdy sa bezpieczniejsze. Przy podniesieniu kierownicy będzie szczyt marzeń.
I najważniejsze dla foczkowcow : latając Can-amem a potem foczka nachodzą mnie trzy refleksje :
1. Can am jest cudowny, jest szybki, jest stworzony dla kierowcy, jest przewidywalny. Jest mega szybki. Jego tworcy pomysleli nad uzytkownikiem i pod niego go zaprojektowali. Fantastycznie sie go prowadzi. Łatwość, z ktora sie to robi jest zadziwiajaca. Kierowca canama ma 3 razy lzej niz foczkowiec. W moich jednak oczach jest niewychowanym bydlakiem. Na wszystko odpowiada moca silnika i co kolwieg chcesz zrobic dajesz po manecie. Takie bydle. Na foczke siadasz po canamie i myslisz O Matko, Co To ? Po 5 km.juz zaczynasz sie z nia jednoczyc, a po 20 km tworzy sie zwiazek na całe życie. Foczka to quad z duszą, ktora sie kocha.
W ciezkim terenie, błocie, technicznych gorkach foczka spisuje sie lepiej. W zadnym wypadku sie nie odkleja i jest przyklejona niczym super glue. Im ciezszy teren tym foka lepiej sie czuje.im ciezszy teren tym kirrowca bardziej sie spelnia.
Plwiedzcie mi czym mam jechać na mt rally ? Co z tego ze canam jest szybszy skoro w klasie sport polegnie na przeprawie ? A jak jakims cudem mu sie uda to co mi z tego, ze ma nadmoc jak coś sie posypie ??? A foka nigdy tego nie zrobi ?? I badz tu madry...
Dlaczego o tym piszę? Zawias elki na pewno jest dużą szansą dla foki i z cala pewnoscia pozwoli zblizyc się troche do canama, pozostając wiernie swoim wspanialym cechom.
Ot, trochę filozofii przed swietami
Ps. Gdybym dzisia mialbym wybraz jednego quada a drugiego pozegnac - pozegnal bym oba. Kupil bym sobie foko-elkę.
I najważniejsze dla foczkowcow : latając Can-amem a potem foczka nachodzą mnie trzy refleksje :
1. Can am jest cudowny, jest szybki, jest stworzony dla kierowcy, jest przewidywalny. Jest mega szybki. Jego tworcy pomysleli nad uzytkownikiem i pod niego go zaprojektowali. Fantastycznie sie go prowadzi. Łatwość, z ktora sie to robi jest zadziwiajaca. Kierowca canama ma 3 razy lzej niz foczkowiec. W moich jednak oczach jest niewychowanym bydlakiem. Na wszystko odpowiada moca silnika i co kolwieg chcesz zrobic dajesz po manecie. Takie bydle. Na foczke siadasz po canamie i myslisz O Matko, Co To ? Po 5 km.juz zaczynasz sie z nia jednoczyc, a po 20 km tworzy sie zwiazek na całe życie. Foczka to quad z duszą, ktora sie kocha.
W ciezkim terenie, błocie, technicznych gorkach foczka spisuje sie lepiej. W zadnym wypadku sie nie odkleja i jest przyklejona niczym super glue. Im ciezszy teren tym foka lepiej sie czuje.im ciezszy teren tym kirrowca bardziej sie spelnia.
Plwiedzcie mi czym mam jechać na mt rally ? Co z tego ze canam jest szybszy skoro w klasie sport polegnie na przeprawie ? A jak jakims cudem mu sie uda to co mi z tego, ze ma nadmoc jak coś sie posypie ??? A foka nigdy tego nie zrobi ?? I badz tu madry...
Dlaczego o tym piszę? Zawias elki na pewno jest dużą szansą dla foki i z cala pewnoscia pozwoli zblizyc się troche do canama, pozostając wiernie swoim wspanialym cechom.
Ot, trochę filozofii przed swietami
Ps. Gdybym dzisia mialbym wybraz jednego quada a drugiego pozegnac - pozegnal bym oba. Kupil bym sobie foko-elkę.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- syciu
- A.P.T. - ATV Poznań Team
- Quad:: Renegade 800 XXC
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Pingwin ja wlasnie zlozylem zawias i dzisiaj zrobilem 50 km - powiem tak - dobrze zrobilem ze sprzedalem ten co mialem i kupilem typowy do Renegade - przyszedl z fabryki tak jak mial byc gotowy - jedno co ustawialem to wysokosc quada bo sprezyny byly skrecone na zero. Jest bosko Nie wiem czemu dostaliscie totalnie nie ustawiony zawias
M5 - "Chcesz się ścigać, nie masz szans" - Jeremy Clarkson
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team
ZONEparts.pl
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team
ZONEparts.pl
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Podeslij swoje ustawienia na pw, nasze masz w skanie. Ciekawe czy sie różnią ustawienia.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- domin11
- Lucky ATV Team
- Quad:: 800 HO
- Imię: Dominik
- Kontakt:
Nie jestem aby promowac jakąś markę ale zawiecha poldka jest nie do pobicia. Ma on wady moja 500- ska
1. Za mało mocy
2. Gażnik
3. Airbix
Jeżeli chodzi o zawiehcę nie ma nic podobnego w serii
Tera zapodałem sobie sprężyny EPI koszt około tysiaka 4 sztuki
Prowadzenie takie samo jak "Ponton" Ale większy prześwit
1. Za mało mocy
2. Gażnik
3. Airbix
Jeżeli chodzi o zawiehcę nie ma nic podobnego w serii
Tera zapodałem sobie sprężyny EPI koszt około tysiaka 4 sztuki
Prowadzenie takie samo jak "Ponton" Ale większy prześwit
... inne hobby to tylko wymówka :)
- BuBu
- Quad:: G700 XXc
- Imię: Marcin
Pingwin, zdecyduj się wreszcie, w której klasie jedziesz. Raz tak, raz siak.
Chyba przesadzasz. Erni, janosiki, akwid, jeżdżą żółtkami i dają radę.Co z tego ze canam jest szybszy skoro w klasie sport polegnie na przeprawie ?
Can-am'em. Nie będzie już taryfy ulgowej, że Honda ma za mało V-max. Dowiesz się wtedy gdzie diabeł był pogrzebany. W słabszym sprzęcie, czy w umiejętnościach. Hi hi.Powiedzcie mi czym mam jechać na mt rally ?
- BuBu
Syciu, a Ty jak taka cicha myszka. Niezłe mody robisz, a na forum ani słowa. Pochwal się, foty jakieś wstaw, daj nacieszyć oko.syciu pisze:powiem tak - dobrze zrobilem ze sprzedalem ten co mialem i kupilem typowy do Renegade
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
widziałem na mt series utopionego canama i to dwa razyBuBu pisze:Chyba przesadzasz. Erni, janosiki, akwid, jeżdżą żółtkami i dają radę.
dwa razy tego samego i dwa razy w tym samym miejscu
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Ja też widziałem tego samego żółtka utopionego.Erni to nawet na jednym kole i bez opony dojedzie do mety jako pierwszy.
Pingwin Squad
- BuBu
Eeee tam. Jakiś uparty kierowca musiał być, albo mu się nie chciało ruszyć tyłka.Pingwin Legnica pisze:
widziałem na mt series utopionego canama i to dwa razy
dwa razy tego samego i dwa razy w tym samym miejscu
No właśnie. I to can-am'em. A Pingwin się zastanawia czy can-am da radę.WOCZEK pisze:Ja też widziałem tego samego żółtka utopionego.Erni to nawet na jednym kole i bez opony dojedzie do mety jako pierwszy.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Tomaszku Erni by na rinconie opierdzielilby ten rajd bez problemu
Bubu ten uparty kierowca to zwyciezca Drezno Wroclaw wiec jakies tam doświadczenie przeprawowe posiada
Poza tym jak Tomek (Woczek) nie wystrtuje na mt to jest duże prawdopodobnie ze nie zobaczymy foczki na rajdzie w ogóle. Szkoda...
Bubu ten uparty kierowca to zwyciezca Drezno Wroclaw wiec jakies tam doświadczenie przeprawowe posiada
Poza tym jak Tomek (Woczek) nie wystrtuje na mt to jest duże prawdopodobnie ze nie zobaczymy foczki na rajdzie w ogóle. Szkoda...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl