Zawias Elki w Rinconie 680

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Honda
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Re: Zawias Elki w Rinconie 680

Post autor: Pingwin Legnica » ndz 23 gru, 2012

Kiedy ustawimy ten zawias jak ma byc to opiszę co i jak z ustawieniami. Z tego co widzę to dluga droba przed nami :) Jedno jest pewne foka pozbyla sie dwoch wad dzieki którym jest szybsza w zakrętach, na trasie mozna nia pokonywac wyboje niczym czołg bez obawy ze quad dobije w dziurze a potem nas wykapultuje w niebo. Poza ty zjazdy to teraz bajka, quad nie klęka , nie ugina się. Dzieki czemu nie napieramy całym ciezarem na kierownicę, zjazdy sa bezpieczniejsze. Przy podniesieniu kierownicy będzie szczyt marzeń.

I najważniejsze dla foczkowcow : latając Can-amem a potem foczka nachodzą mnie trzy refleksje :
1. Can am jest cudowny, jest szybki, jest stworzony dla kierowcy, jest przewidywalny. Jest mega szybki. Jego tworcy pomysleli nad uzytkownikiem i pod niego go zaprojektowali. Fantastycznie sie go prowadzi. Łatwość, z ktora sie to robi jest zadziwiajaca. Kierowca canama ma 3 razy lzej niz foczkowiec. W moich jednak oczach jest niewychowanym bydlakiem. Na wszystko odpowiada moca silnika i co kolwieg chcesz zrobic dajesz po manecie. Takie bydle. Na foczke siadasz po canamie i myslisz O Matko, Co To ? Po 5 km.juz zaczynasz sie z nia jednoczyc, a po 20 km tworzy sie zwiazek na całe życie. Foczka to quad z duszą, ktora sie kocha.

W ciezkim terenie, błocie, technicznych gorkach foczka spisuje sie lepiej. W zadnym wypadku sie nie odkleja i jest przyklejona niczym super glue. Im ciezszy teren tym foka lepiej sie czuje.im ciezszy teren tym kirrowca bardziej sie spelnia.

Plwiedzcie mi czym mam jechać na mt rally ? Co z tego ze canam jest szybszy skoro w klasie sport polegnie na przeprawie ? A jak jakims cudem mu sie uda to co mi z tego, ze ma nadmoc jak coś sie posypie ??? A foka nigdy tego nie zrobi ?? I badz tu madry...

Dlaczego o tym piszę? Zawias elki na pewno jest dużą szansą dla foki i z cala pewnoscia pozwoli zblizyc się troche do canama, pozostając wiernie swoim wspanialym cechom.

Ot, trochę filozofii przed swietami :)

Ps. Gdybym dzisia mialbym wybraz jednego quada a drugiego pozegnac - pozegnal bym oba. Kupil bym sobie foko-elkę.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
syciu
A.P.T. - ATV Poznań Team
Quad:: Renegade 800 XXC
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: syciu » ndz 23 gru, 2012

Pingwin ja wlasnie zlozylem zawias i dzisiaj zrobilem 50 km - powiem tak - dobrze zrobilem ze sprzedalem ten co mialem i kupilem typowy do Renegade :) - przyszedl z fabryki tak jak mial byc gotowy - jedno co ustawialem to wysokosc quada bo sprezyny byly skrecone na zero. Jest bosko :) Nie wiem czemu dostaliscie totalnie nie ustawiony zawias :-(
M5 - "Chcesz się ścigać, nie masz szans" - Jeremy Clarkson
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team

ZONEparts.pl

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » ndz 23 gru, 2012

Podeslij swoje ustawienia na pw, nasze masz w skanie. Ciekawe czy sie różnią ustawienia.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

Awatar użytkownika
domin11
Lucky ATV Team
Quad:: 800 HO
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: domin11 » ndz 23 gru, 2012

Nie jestem aby promowac jakąś markę ale zawiecha poldka jest nie do pobicia. Ma on wady moja 500- ska
1. Za mało mocy
2. Gażnik
3. Airbix

Jeżeli chodzi o zawiehcę nie ma nic podobnego w serii
Tera zapodałem sobie sprężyny EPI koszt około tysiaka 4 sztuki

Prowadzenie takie samo jak "Ponton" Ale większy prześwit
... inne hobby to tylko wymówka :)

Awatar użytkownika
BuBu
Quad:: G700 XXc
Imię: Marcin

Post autor: BuBu » pn 24 gru, 2012

Pingwin, zdecyduj się wreszcie, w której klasie jedziesz. Raz tak, raz siak.
Co z tego ze canam jest szybszy skoro w klasie sport polegnie na przeprawie ?
Chyba przesadzasz. Erni, janosiki, akwid, jeżdżą żółtkami i dają radę.
Powiedzcie mi czym mam jechać na mt rally ?
Can-am'em. Nie będzie już taryfy ulgowej, że Honda ma za mało V-max. Dowiesz się wtedy gdzie diabeł był pogrzebany. W słabszym sprzęcie, czy w umiejętnościach. Hi hi. :mrgreen:

Awatar użytkownika
BuBu

Post autor: BuBu » pn 24 gru, 2012

syciu pisze:powiem tak - dobrze zrobilem ze sprzedalem ten co mialem i kupilem typowy do Renegade :)
Syciu, a Ty jak taka cicha myszka. Niezłe mody robisz, a na forum ani słowa. Pochwal się, foty jakieś wstaw, daj nacieszyć oko. :D

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » pn 24 gru, 2012

BuBu pisze:Chyba przesadzasz. Erni, janosiki, akwid, jeżdżą żółtkami i dają radę.
widziałem na mt series utopionego canama i to dwa razy

dwa razy tego samego i dwa razy w tym samym miejscu :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Awatar użytkownika
WOCZEK
PingwinSquad
Quad:: Foczka

Post autor: WOCZEK » pn 24 gru, 2012

Ja też widziałem tego samego żółtka utopionego.Erni to nawet na jednym kole i bez opony dojedzie do mety jako pierwszy.
Pingwin Squad

Awatar użytkownika
BuBu

Post autor: BuBu » wt 25 gru, 2012

Pingwin Legnica pisze:
widziałem na mt series utopionego canama i to dwa razy

dwa razy tego samego i dwa razy w tym samym miejscu :)
Eeee tam. Jakiś uparty kierowca musiał być, albo mu się nie chciało ruszyć tyłka.
WOCZEK pisze:Ja też widziałem tego samego żółtka utopionego.Erni to nawet na jednym kole i bez opony dojedzie do mety jako pierwszy.
No właśnie. I to can-am'em. A Pingwin się zastanawia czy can-am da radę.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » wt 25 gru, 2012

Tomaszku Erni by na rinconie opierdzielilby ten rajd bez problemu :)

Bubu ten uparty kierowca to zwyciezca Drezno Wroclaw wiec jakies tam doświadczenie przeprawowe posiada ;)

Poza tym jak Tomek (Woczek) nie wystrtuje na mt to jest duże prawdopodobnie ze nie zobaczymy foczki na rajdzie w ogóle. Szkoda...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Honda”