zakup nowej cf x8 moj drugi quad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: zakup nowej cf x8 moj drugi quad
swoją drogą wentylator nie włacza się od kresek na wyświetlaczu a ma swój własny sterownik
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
Daniel mozesz mi pierwszy punkt jesniej wytlumaczyc ? Bo nie chce nic rozwalic a nie mam pewnosci czy dobrze rozumie? Elektronika to nie moj konik... Dzieki daniel za tak szybka odpowiedz chce to zrobic jeszcze dzis aby spokojnie isc spac czujnik termiczny i wentylator to wymieia na gwarancji bo to pewnie wieksza kasa? Przekaznik to chyba bedzie zaden problem kupie oryginalny czy moge go na jakis inny wymienic?
Zmora i Ikar macie racje to juz jest pech i to na maxa. Twoja awaria zmora juz sie wyjasnila?
Zmora i Ikar macie racje to juz jest pech i to na maxa. Twoja awaria zmora juz sie wyjasnila?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
1. czujnik termiczny w chłodnicy - widać go od nadkola, lewego, jest wkręcony w chłodnicę (od strony silnika) , na 1\3 wysokości od dołu, wyjąć z niego wtyczkę (jest zatrzask) i w niej, (tej z kablem co idzie do quada) zewrzeć dwa piny np. spinaczem biurowym (zmostkować) i powinien ruszyć wentylator, jak ruszy - czujnik do wymiany
a teraz , chyba dokładniej się nie da ?
a teraz , chyba dokładniej się nie da ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
U mnie nigdy nie pokazało się więcej niż trzy kreski.
Zresztą mój się nie psuje bo jest jakiś dziwny
Przekaźniki możesz podmienić żeby sprawdzić czy to akurat to.
Zresztą mój się nie psuje bo jest jakiś dziwny
Przekaźniki możesz podmienić żeby sprawdzić czy to akurat to.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
Pierwsza diagnoza::
W chłodnicy jest czujnik temperatury do którego sa podlaczone 2 przewody ,odlacz je ,wlacz zapłon(przekręć kluczyk) i zlacz te przewody razem jeśli wentylator ruszy to masz czujnik do wymiany...
Jeśli wentylator nie ruszy to sprawdz bezpieczniki i przekaźniki na przednim bagażniku..
Jeśli to nic nieda to możesz jeszcze sam wentylator podlaczyc po akumulator na krotko i sprawdzić czy wogole działa sam wentylator..
W mojej X8 wentylator zalacza się się przy 4 kresce,,,zadko przy 3-ej..
..
W chłodnicy jest czujnik temperatury do którego sa podlaczone 2 przewody ,odlacz je ,wlacz zapłon(przekręć kluczyk) i zlacz te przewody razem jeśli wentylator ruszy to masz czujnik do wymiany...
Jeśli wentylator nie ruszy to sprawdz bezpieczniki i przekaźniki na przednim bagażniku..
Jeśli to nic nieda to możesz jeszcze sam wentylator podlaczyc po akumulator na krotko i sprawdzić czy wogole działa sam wentylator..
W mojej X8 wentylator zalacza się się przy 4 kresce,,,zadko przy 3-ej..
..
No niestety czujnik termiczny dziala, przekazniki tez czyli padl wentylator wiec czeka mnie znow serwis gwarancyjny oby to byla ostatnia naprawa. Dziekuje za pomoc, moze nie naprawilem ale znow sie czegos nauczylem.
Olsztyniak mojemu moze szkodzi czyste gorskie powietrze
Olsztyniak mojemu moze szkodzi czyste gorskie powietrze
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
naprawdę - nie do wiary
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Fakt jakoś szybko u mnie też awarii brak odpukać.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
mnie też nigdy - przy jeździe na szutrach z prędkością powyżej 50 km/hoolsztyniak pisze:U mnie nigdy nie pokazało się więcej niż trzy kreski.
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Poproś w serwisie o montaż takiego czujnika (koszt ok 150zł) będziesz miał realna informację o temperaturze silnika, czy się przegrzewa czy nie, na ilości kresek trudno opierać ocenę jego pracy bo każda kreska to zakres temperatur od/do.Norek01 pisze: Jakie moga byc przyczyny nie dzialajacego wentylatora zawsze wlaczal sie przy trzeciej kresce teraz nic nawet na czwartej.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad