Yamaha YFM250 Raptor, Kymco Maxxer 250/300, czy coś innego?

Konfrontacje modeli, porównania, zalety i wady...
ODPOWIEDZ
RainbowX
Imię: Mariusz

Yamaha YFM250 Raptor, Kymco Maxxer 250/300, czy coś innego?

Post autor: RainbowX » ndz 24 kwie, 2011

Witam

Mam 16 lat i poszukuję idealnie dobranego dla siebie quada na początek mojej zabawy z tymi pojazdami.

Który według Was będzie dla mnie lepszy? Może polecacie coś innego? (tylko nie chinole)

Poszukuję czegoś nowego, albo krótko używanego - z malutkim przebiegiem w dobrej cenie :)

Z góry dziękuje za odpowiedzi

NoDdYls250
Quad:: Lucky star 180-250/kiedys adly
Imię: Piotr

Re: Yamaha YFM250 Raptor, Kymco Maxxer 250/300, czy coś inne

Post autor: NoDdYls250 » ndz 24 kwie, 2011

Ciężko stwierdzić co by do ciebie pasowało. Napisz jaki masz wzrost, waga, jakie masz doświadczenie w jeździe quadem, oraz ile jesteś w stanie na niego wydać ? :) Napisałeś, że zaczynasz swoją przygodę z quadami, jeśli dobrze zrozumiałem to będzie twój pierwszy raz. Powyżej 300 to bym Ci nie radził bo to może być za dużo jak na początek.

RainbowX

Post autor: RainbowX » ndz 24 kwie, 2011

Mam zerowe doświadczenie z quadami :P Mój wzrost wynosi około 176cm, a waga z 65kg..

Wydać myślę tak do około 12 tyś. (mogę przekroczyć)

NoDdYls250
Quad:: Lucky star 180-250/kiedys adly
Imię: Piotr

Post autor: NoDdYls250 » ndz 24 kwie, 2011

ja bym Ci polecił lucky stara 250 może to sporo jak na początek, ale quad jest szeroki i stabilny, ale pamiętaj balans ciałem najważniejszy :) Z częściami nie jest problem, jest to jeden z większych quadów jak go opanujesz to przesiądziesz się na coś większego, ale wszystko po kolei :) Nie wiem czy są kolo ciebie jakieś wypożyczalnie quadów, jeśli są to warto sprawdzić bo lucky star jest często w wypożyczalniach. Usiąść sprawdzić co i jak, przejechać się trochę a potem ocenić czy warto go kupić a powiem Ci, że warto :)

RainbowX

Post autor: RainbowX » pn 25 kwie, 2011

Hehe, tajwańczyka to ja nie chcę :) Nie chcę więcej czasu spędzić w warsztacie, niż na jeździe.. Ja także patrze na quada pod względem estetycznym - wygląd ;] Jak już coś kupuję, to kupuję to na długi czas. Nie zamierzam kupić takiego Lucky Stara i za rok go wymienić. Dlatego myślę o takich markach typu Yamaha. Po prostu chce rodzimego japońca ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porównania modeli”