Witam
Mam 16 lat i poszukuję idealnie dobranego dla siebie quada na początek mojej zabawy z tymi pojazdami.
Który według Was będzie dla mnie lepszy? Może polecacie coś innego? (tylko nie chinole)
Poszukuję czegoś nowego, albo krótko używanego - z malutkim przebiegiem w dobrej cenie
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Yamaha YFM250 Raptor, Kymco Maxxer 250/300, czy coś innego?
-
- Quad:: Lucky star 180-250/kiedys adly
- Imię: Piotr
Re: Yamaha YFM250 Raptor, Kymco Maxxer 250/300, czy coś inne
Ciężko stwierdzić co by do ciebie pasowało. Napisz jaki masz wzrost, waga, jakie masz doświadczenie w jeździe quadem, oraz ile jesteś w stanie na niego wydać ? Napisałeś, że zaczynasz swoją przygodę z quadami, jeśli dobrze zrozumiałem to będzie twój pierwszy raz. Powyżej 300 to bym Ci nie radził bo to może być za dużo jak na początek.
Mam zerowe doświadczenie z quadami Mój wzrost wynosi około 176cm, a waga z 65kg..
Wydać myślę tak do około 12 tyś. (mogę przekroczyć)
Wydać myślę tak do około 12 tyś. (mogę przekroczyć)
-
- Quad:: Lucky star 180-250/kiedys adly
- Imię: Piotr
ja bym Ci polecił lucky stara 250 może to sporo jak na początek, ale quad jest szeroki i stabilny, ale pamiętaj balans ciałem najważniejszy Z częściami nie jest problem, jest to jeden z większych quadów jak go opanujesz to przesiądziesz się na coś większego, ale wszystko po kolei Nie wiem czy są kolo ciebie jakieś wypożyczalnie quadów, jeśli są to warto sprawdzić bo lucky star jest często w wypożyczalniach. Usiąść sprawdzić co i jak, przejechać się trochę a potem ocenić czy warto go kupić a powiem Ci, że warto
Hehe, tajwańczyka to ja nie chcę Nie chcę więcej czasu spędzić w warsztacie, niż na jeździe.. Ja także patrze na quada pod względem estetycznym - wygląd ;] Jak już coś kupuję, to kupuję to na długi czas. Nie zamierzam kupić takiego Lucky Stara i za rok go wymienić. Dlatego myślę o takich markach typu Yamaha. Po prostu chce rodzimego japońca