Yamaha Grizzly 660 wata w tłumiku?

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Panther
Quad:: Yamaha Grizzly 660
Imię: Łukasz
Kontakt:

Yamaha Grizzly 660 wata w tłumiku?

Post autor: Panther » czw 06 gru, 2012

Witam,

zacznę od tego, że mój gad jest dosyć głośny. Po wykręceniu końcówki z wydechu okazało się że nie ma kryzy, wydech w środku jest cały pusty. Udało mi się kupić całą końcówkę z kryzą i po założeniu nie jest ciszej, może trochę ale bez szału. Pytanie jest takie, co powinno znajdować się w tłumiku? Czy jak włoże wate przeznaczoną do wypełniania tłumików to coś to zmieni?
Pozdrawiam - Łukasz

mayerx
Quad:: Niekończąca się opowieść

Re: Yamaha Grizzly 660 wata w tłumiku?

Post autor: mayerx » pt 07 gru, 2012

tak wata wycisza całość. Teraz pytanie czy jest tam możliwość wstawienia waty. Ja w swoim miśku (g7) wypierdzieliłem wszystkie komory w tłumiku i wstawiłem dodatkową ściankę (w kształcie rury z otworami) i pomiędzy właśnie tą rurą a tłumikiem wsadziłem watę. Watę po jakimś czasie trzeba uzupełnić - ja po 1,5 roku.

Awatar użytkownika
Panther
Kontakt:

Post autor: Panther » pt 07 gru, 2012

Ja mam pusty wydech nic w nim nie ma. Nie mam zadnej rury tylko jest kryza z sitkiem
Pozdrawiam - Łukasz

mayerx

Post autor: mayerx » pn 10 gru, 2012

No dobrze, a cała kryza to jest na wielkość tłumika? Czy jest mniejsza niż sam tłumik? Bo jeśli jest mniejsza (w g660 tego nie pamiętam) to oznacza, że jest to druga ścianka tłumika.

Awatar użytkownika
Panther
Kontakt:

Post autor: Panther » pn 10 gru, 2012

mniejsza jest, tzn krotsza. ma moze z 15 cm dlugosci
Pozdrawiam - Łukasz

mayerx

Post autor: mayerx » wt 11 gru, 2012

no nie dogadaliśmy się ... chodzi mi o to czy średnica kryzy jest mniejsza od obudowy samego tłumika (a pewnie tak) jakoś mi się wierzyć nie chce że nie ma tam drugiej ścianki i dodatkowych komór. Jednak w fabrycznych tłumikach wymienić ta watę to najczęściej można się liczyć z rozcinaniem go w połowie i ponownym spawaniu. Tłumiki sportowe mają to lepiej zrobione - odkręcasz kołnierz na końcu tłumika i widzisz cały środek :)

mayerx

Post autor: mayerx » wt 11 gru, 2012

A to co zamontowałeś to tzw łapacz iskier - u mnie w gadach wywalany : )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”