Yamaha Grizzly 660 wata w tłumiku?
- Panther
- Quad:: Yamaha Grizzly 660
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Yamaha Grizzly 660 wata w tłumiku?
Witam,
zacznę od tego, że mój gad jest dosyć głośny. Po wykręceniu końcówki z wydechu okazało się że nie ma kryzy, wydech w środku jest cały pusty. Udało mi się kupić całą końcówkę z kryzą i po założeniu nie jest ciszej, może trochę ale bez szału. Pytanie jest takie, co powinno znajdować się w tłumiku? Czy jak włoże wate przeznaczoną do wypełniania tłumików to coś to zmieni?
zacznę od tego, że mój gad jest dosyć głośny. Po wykręceniu końcówki z wydechu okazało się że nie ma kryzy, wydech w środku jest cały pusty. Udało mi się kupić całą końcówkę z kryzą i po założeniu nie jest ciszej, może trochę ale bez szału. Pytanie jest takie, co powinno znajdować się w tłumiku? Czy jak włoże wate przeznaczoną do wypełniania tłumików to coś to zmieni?
Pozdrawiam - Łukasz
Re: Yamaha Grizzly 660 wata w tłumiku?
tak wata wycisza całość. Teraz pytanie czy jest tam możliwość wstawienia waty. Ja w swoim miśku (g7) wypierdzieliłem wszystkie komory w tłumiku i wstawiłem dodatkową ściankę (w kształcie rury z otworami) i pomiędzy właśnie tą rurą a tłumikiem wsadziłem watę. Watę po jakimś czasie trzeba uzupełnić - ja po 1,5 roku.
- Panther
- Kontakt:
Ja mam pusty wydech nic w nim nie ma. Nie mam zadnej rury tylko jest kryza z sitkiem
Pozdrawiam - Łukasz
No dobrze, a cała kryza to jest na wielkość tłumika? Czy jest mniejsza niż sam tłumik? Bo jeśli jest mniejsza (w g660 tego nie pamiętam) to oznacza, że jest to druga ścianka tłumika.
- Panther
- Kontakt:
mniejsza jest, tzn krotsza. ma moze z 15 cm dlugosci
Pozdrawiam - Łukasz
no nie dogadaliśmy się ... chodzi mi o to czy średnica kryzy jest mniejsza od obudowy samego tłumika (a pewnie tak) jakoś mi się wierzyć nie chce że nie ma tam drugiej ścianki i dodatkowych komór. Jednak w fabrycznych tłumikach wymienić ta watę to najczęściej można się liczyć z rozcinaniem go w połowie i ponownym spawaniu. Tłumiki sportowe mają to lepiej zrobione - odkręcasz kołnierz na końcu tłumika i widzisz cały środek
A to co zamontowałeś to tzw łapacz iskier - u mnie w gadach wywalany : )