Wyposażenie
Wyposażenie
wiecie zastanawiam sie czemu nie można do quada niegdzie znaleźć czegoś w rodzaju nadwozia co czyniło by z z niego mikro autko.
okulistka sie uprła ze nie podpisze mi papierów na pravko jazdy bo nie widze w 3d..... no cóż no ale na atv ( takie z homo l7e) nie trzeba pravka
odrazu mówie ze nie bardzo che mi sie na nim skakać ale od deszczyu czy wiatru to by odizolowywało
okulistka sie uprła ze nie podpisze mi papierów na pravko jazdy bo nie widze w 3d..... no cóż no ale na atv ( takie z homo l7e) nie trzeba pravka
odrazu mówie ze nie bardzo che mi sie na nim skakać ale od deszczyu czy wiatru to by odizolowywało
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Re: Wyposażenie
Na quada musisz mieć prawko B.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Są samochody na które nie potrzeba prawa jazdy tak zwane mini cars. Mają pojemność do 50cm i v-max 45km/h. Do ich prowadzenia wystarczy dowód osobisty.
a czemu to tak od razu wyskakujesz z tematem, żadnego WITAM, DZIEŃ DOBRY, nawet jest do tego odpowiedni temat http://quadzik.pl/forum/no-to-zaczynamy-t2566-855.html,asa pisze:wiecie zastanawiam sie
Tomku, po części masz rację, ale na rower jest karta rowerowa, na motorower (50ccm) jest karta motorowerowa, takie uprawnienia nie jest trudno zdobyć, przy tego typu kursie zdobywamy minimalną wiedzę do zachowania i poruszania się po drogach publicznych. Sam znam kilku matołów co pokupowali sobie chińskie skutery, bo im wolno jeździć bo mają dowód, a nie wiedzą co to znak.
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Piotrze kończąc 18 lat na rower, motorower i pochodne, w tym również mini carsy nie trzeba żadnego dokumentu. Oczywiście do 18 lat potrzebna jest karta motorowerowa.
Właśnie,tede74 pisze:Piotrze kończąc 18 lat na rower, motorower i pochodne, w tym również mini carsy nie trzeba żadnego dokumentu.
Takich ludzi jest masa, jedzie bo jedzie.PIOTR_15 pisze:Sam znam kilku matołów co pokupowali sobie chińskie skutery, bo im wolno jeździć bo mają dowód, a nie wiedzą co to znak.
nom sorki troche nieokrzesany type ze mnie
z tego co wyczytalem mozna jeździć quadem takim do 45kmh i 50ccm jako pojazdem l6e ( na karte motorowerowa do 18 lub na dowód po 18 , na am w przyszłości jesli nie ukończysz 18 przed wprowadzeniem )
głównie chodzi mi o to czy nie słszał ktos o firmie robiącej takie kabinki czy może macie jakies linki cos
z tego co wyczytalem mozna jeździć quadem takim do 45kmh i 50ccm jako pojazdem l6e ( na karte motorowerowa do 18 lub na dowód po 18 , na am w przyszłości jesli nie ukończysz 18 przed wprowadzeniem )
głównie chodzi mi o to czy nie słszał ktos o firmie robiącej takie kabinki czy może macie jakies linki cos
-
- Quad:: ...
- Imię: Karol
- Kontakt:
A po co ci takie coś wogule ?
Jak dla mnie to taki pomysł byłby bez sensu.
Lepiej by było sobie skuter kupić.
Jak dla mnie to taki pomysł byłby bez sensu.
Lepiej by było sobie skuter kupić.
Takich 2-óch, jak nas 3-ech, niema ani 1
no tak jak w 1 psoscie powtarzam ze chce go używać jako sodka komunikacji Kabinka by pomagała bo nie wiem jak kto ale ja tam nie lubie jeździć jak pada deszcz a jak jedziesz nawet wiosna czy jesienia to 40 mh i zimny wiatr to też mało interesujące
no i dlatego bo quady sa na dowód na który nie ma przeciwskazan
a po 3 zaintrygowała mnie ta dziura w rynku
no i dlatego bo quady sa na dowód na który nie ma przeciwskazan
a po 3 zaintrygowała mnie ta dziura w rynku
-
- Quad:: ...
- Imię: Karol
- Kontakt:
To sobie kup skuter z dachem (kiedyś taki wydziałem).
Takich 2-óch, jak nas 3-ech, niema ani 1