Wyposażenie

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
asa

Wyposażenie

Post autor: asa » sob 04 gru, 2010

wiecie zastanawiam sie czemu nie można do quada niegdzie znaleźć czegoś w rodzaju nadwozia co czyniło by z z niego mikro autko.
okulistka sie uprła ze nie podpisze mi papierów na pravko jazdy bo nie widze w 3d..... no cóż no ale na atv ( takie z homo l7e) nie trzeba pravka :)
odrazu mówie ze nie bardzo che mi sie na nim skakać ale od deszczyu czy wiatru to by odizolowywało :)

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Re: Wyposażenie

Post autor: Ruszko » sob 04 gru, 2010

Na quada musisz mieć prawko B.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » ndz 05 gru, 2010

Są samochody na które nie potrzeba prawa jazdy tak zwane mini cars. Mają pojemność do 50cm i v-max 45km/h. Do ich prowadzenia wystarczy dowód osobisty.
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » ndz 05 gru, 2010

asa pisze:wiecie zastanawiam sie
a czemu to tak od razu wyskakujesz z tematem, żadnego WITAM, DZIEŃ DOBRY, nawet jest do tego odpowiedni temat http://quadzik.pl/forum/no-to-zaczynamy-t2566-855.html,

Tomku, po części masz rację, ale na rower jest karta rowerowa, na motorower (50ccm) jest karta motorowerowa, takie uprawnienia nie jest trudno zdobyć, przy tego typu kursie zdobywamy minimalną wiedzę do zachowania i poruszania się po drogach publicznych. Sam znam kilku matołów co pokupowali sobie chińskie skutery, bo im wolno jeździć bo mają dowód, a nie wiedzą co to znak.

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » ndz 05 gru, 2010

Piotrze kończąc 18 lat na rower, motorower i pochodne, w tym również mini carsy nie trzeba żadnego dokumentu. Oczywiście do 18 lat potrzebna jest karta motorowerowa.
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » ndz 05 gru, 2010

tede74 pisze:Piotrze kończąc 18 lat na rower, motorower i pochodne, w tym również mini carsy nie trzeba żadnego dokumentu.
Właśnie,
PIOTR_15 pisze:Sam znam kilku matołów co pokupowali sobie chińskie skutery, bo im wolno jeździć bo mają dowód, a nie wiedzą co to znak.
Takich ludzi jest masa, jedzie bo jedzie.

asa

Post autor: asa » czw 09 gru, 2010

nom sorki troche nieokrzesany type ze mnie :P
z tego co wyczytalem mozna jeździć quadem takim do 45kmh i 50ccm jako pojazdem l6e ( na karte motorowerowa do 18 lub na dowód po 18 , na am w przyszłości jesli nie ukończysz 18 przed wprowadzeniem )
głównie chodzi mi o to czy nie słszał ktos o firmie robiącej takie kabinki czy może macie jakies linki cos :D

Muzio1996
Quad:: ...
Imię: Karol
Kontakt:

Post autor: Muzio1996 » pt 10 gru, 2010

A po co ci takie coś wogule ?
Jak dla mnie to taki pomysł byłby bez sensu.
Lepiej by było sobie skuter kupić.
Takich 2-óch, jak nas 3-ech, niema ani 1

asa

Post autor: asa » pt 10 gru, 2010

no tak jak w 1 psoscie powtarzam ze chce go używać jako sodka komunikacji :D Kabinka by pomagała bo nie wiem jak kto ale ja tam nie lubie jeździć jak pada deszcz :) a jak jedziesz nawet wiosna czy jesienia to 40 mh i zimny wiatr to też mało interesujące :)
no i dlatego bo quady sa na dowód na który nie ma przeciwskazan :)
a po 3 zaintrygowała mnie ta dziura w rynku :)

Muzio1996
Quad:: ...
Imię: Karol
Kontakt:

Post autor: Muzio1996 » pt 10 gru, 2010

To sobie kup skuter z dachem (kiedyś taki wydziałem).
Takich 2-óch, jak nas 3-ech, niema ani 1

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”