Wizyta w fabryce CF MOTO
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Re: Wizyta w fabryce CF MOTO
No to jak by zobaczył nasze góry to przypuszczam że nie wytrzymał by więcej niż kilka wyjazdów. Zresztą misiu oraz kingi też nie wytrzymują długo, góra dwa sezony. O ile silniki są trwałe to niestety ramy czy tulejki zawieszenia, gałki, sworznie oraz inne pierdoły lecą na potęgę. O dziwo canamy niby z pękającymi ramami i bardzo usterkowe, wytrzymują najdłużej. Świetne silniki, trzeba tylko pilnować oleju, zawieszenie KYBa również uważam za bardzo udane. Mimo dużego przebiegu w moim quadzie nie zaobserwowałem problemów z prądem czy problemów w elektronice. Może trafiłem na udany egzemplarz?
- alfadraw
- Quad:: CF MOTO 800-2
- Imię: Łukasz
Kolego ikar ja się z tobą nie zgodzę co do wytrzymałości tego quada.
ja mam na swoim przebieg 1800 km i sprawuje się bardzo dobrze.
przejechałem 2 rajdy do końca(przeprawowe)
co niedziele jeżdżę bardzo ciężko ze swoją ekipą pod ogromne piony, głębokie bagna i strumyki. Przyznaje się miałem 2 problemy, raz zablokował mi się przedni most ale wymienili na gwarancji i raz zmieliłem przegub, ale kupiłem nowy i wymiana 15 min. żadne śrubki mi się nie odkręcają, mam też dystanse z przodu i z tyłu i jest wszystko ok, miałem wcześniej can ama i można powiedzieć ze prawie co tydzień coś się musiało urwać a w X8 o dziwo na razie nie. Z canama byłem zadowolony i z X8 też jestem, można powiedzieć że jeździ się nim tak samo jak can amem.
ja mam na swoim przebieg 1800 km i sprawuje się bardzo dobrze.
przejechałem 2 rajdy do końca(przeprawowe)
co niedziele jeżdżę bardzo ciężko ze swoją ekipą pod ogromne piony, głębokie bagna i strumyki. Przyznaje się miałem 2 problemy, raz zablokował mi się przedni most ale wymienili na gwarancji i raz zmieliłem przegub, ale kupiłem nowy i wymiana 15 min. żadne śrubki mi się nie odkręcają, mam też dystanse z przodu i z tyłu i jest wszystko ok, miałem wcześniej can ama i można powiedzieć ze prawie co tydzień coś się musiało urwać a w X8 o dziwo na razie nie. Z canama byłem zadowolony i z X8 też jestem, można powiedzieć że jeździ się nim tak samo jak can amem.
Alfadraw, nie zmyśliłem sobie tego, takie są fakty. Dzisiaj jedziemy odebrać CFkę po tygodniowej naprawie - chłopaki szybciutko się wyrobili - serwis na 5+. Niemniej jednak realia są takie, że cfka popsuła się już parę razy dość poważnie. Oczywiście szanuje ten sprzęt, bo podkreślam jest naprawdę bardzo fajny. Może egzemplarz, egzemplarzowi nie równy ?
Miro przy Twoim przebiegu wydaje mi się, że to kwestia dobrego serwisowania
Miro przy Twoim przebiegu wydaje mi się, że to kwestia dobrego serwisowania
Ozo Drapers Squad
- alfadraw
- Quad:: CF MOTO 800-2
- Imię: Łukasz
Ja się tylko nie zgadzam ze stwierdzeniem ze daleko im brakuje do Japończyków czy amerykanów i że ma dużo wad. Po prostu trafiłeś na awaryjny egzemplarz
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Są egzemplarze trefne i są egzemplarze udane. Ja mam ponad 12000 km i wszystko elegancko działa a dzisiaj w identycznym quadzie outy xxc z przebiegiem 350 km padło wspomaganie i to żadnej wody nie widziało normalna jazda. Fakt trochę śniegu było. I inny przykład inny kolega ma również xxc i przy 3500 km przeskoczył łańcuch rozrządu. Najpierw raz za chwilkę drugi raz i zaworki spotkały się z tłokiem. Winny napinacz łańcucha który od początku nie działał jak należy. Tak więc niezależnie od marki i jak to w życiu bywa trzeba mieć odrobinę szczęścia.
Gdzieś w necie widziałem informacje o wspomaganiu w X8, w 2014r. Ma ktoś jakieś informacje? Czy to jest kwestie tylko i wyłącznie importera?
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
z tego co gdzieś coczytałem to problem importera...bo Czechach X8 Predator (tak się chyba tam nazywa) występuje z wspomaganiem
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
Czyli to samo co z hamulcami, tam są chyba przy kołach. No i inna budowa przednich wahaczy o ile dobrze pamiętam ...
Ozo Drapers Squad
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Jedynie wahacze są inne ze stopu lekkiego a co do wspomagania bedzie i u nas tylko trzeba poczekać jak je dopracują
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts