Uwalony quad przez serwis
- migacz
- Quad:: CF Moto Allroad 500
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Uwalony quad przez serwis
Ogólnie to quad przestał ciągnąć, a pasek miał 33mm więc stierdziłem, że zużyło się sprzęgło. Po wyciągnięciu sprzęgła okazało się że jest starte do metalu na końcach łapek. Dzwon ponoć był dobry jeszcze bo pytałem o to.
https://rollcenter.pl/ - rolety u moskitiery że mucha nie siada
- migacz
- Kontakt:
Acha jeszcze zanim otworzyłem osłonę to na chwilkę go odpaliłem i widziałem przez ten otwór który się wybił, że wałek się kręci. Nic, przyjdzie mi kupić klucz udarowy i rozebrać to ustrojstwo żeby zobaczyć jak tam pod wariatorem to wygląda.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Obejrzałem wcześniej film bez dźwięku i nie wiedziałem że olej poszedł do CVT.
Quada na przyczepę i do serwisu a mechanikowi pokrywą CVT mocno w głowę strzelić.
Masz fakturę na naprawę?
Quada na przyczepę i do serwisu a mechanikowi pokrywą CVT mocno w głowę strzelić.
Masz fakturę na naprawę?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Przyczyna jest jedna i tylko jedna nie została odpowiednio dokręcona nakrętka od sprzęgła odkręciła się , wypchnęło dzwon na zewnątrz co spowodował pęknięcie obudowy wewnętrznej CVT i dalej już wiadomo co bo widać dalszy efekt na filmiku .
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- migacz
- Kontakt:
Ok. Gada zawiozłem do serwisu, za parę dni dadzą znać co się stało i z czyjej winy. Czekam z niecierpliwością.
i tak to własnie jest z serwisami ale nie tylko quadowymi bo z samochodami nie jest lepiej. Serwisy zlewają klienta niszczą swoją bezmyślnością nie tanie zabawki a klienci zaczynają sami się szkolić w naprawach. Potem płacz bo w Polsce jest źle ale robić nie ma komu serwisowi partacze i lenie.
Z tego wszystkiego aż odradziłem koledze kupno cf500, najpierw zachwalałem bo nie było jakiś większych problemów a teraz nie wiem.. ale co chwile sprzęgła i dziwne awarie po kilkuset km. Jeszcze wmawiają ludziom, że źle jeżdżą WTF...
Z tego wszystkiego aż odradziłem koledze kupno cf500, najpierw zachwalałem bo nie było jakiś większych problemów a teraz nie wiem.. ale co chwile sprzęgła i dziwne awarie po kilkuset km. Jeszcze wmawiają ludziom, że źle jeżdżą WTF...
Czyżby kolego zaczęło się cos dziać z Twoim quadem ze zaczałes odradzać zakup cf 500?
z moją gadziną wszystko w porządku ale czytam inne tematy i tam ludzie narzekają dosyć mocno. Kupione tego czy zeszłoroczne egzemplarze mają problemy które do tej pory zupełnie nie występowały. Od sprzęgła po jakieś pierdółki i to nie tylko na tym forum ale na zagranicznych też.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Widocznie za mało zarabiali na częściach to wstawili sprzęgło z plastiku
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
Po wymianie zrobiłem już 1000km i napiernicza jak dziki wię cos w tym musi byc. Oby tak dalej. Jak napisał kiedyś mój brat jak kupujesz quada to kup se też cały warsztat.............i miał racje