Uwalony quad przez serwis
- migacz
- Quad:: CF Moto Allroad 500
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Uwalony quad przez serwis
Witam.
Chłopaki mam problem. Mam swojego gada od września. Ogólnie to nie miałem co narzekać do maja zrobiłem nim ponad 2000km i nic się nie działo do czasu aż się skończyło sprzęgło. Z gwarancji zrezygnowałem po pierwszym przeglądzie - wiadomo dlaczego. Oddałem go do serwisu gdzie sprzęgło było wymienione plus klocki, uszczelniacz wału przy przednim dyferencjale i kilka innych pierdół. Po odebraniu go z serwisu w czerwcu kilka razy się nim przejechałem i zauważyłem że osłona cvt się dość mocno grzeje, ale myślałem że to wina temperatury na zewnątrz (wcześniej jeżdżone praktycznie tylko w chłodniejsze dni). Zrobiłem może z 200km, brak czasu, brak kolegów którzy powyjeżdżali za pracą sezonową. W zeszłym tygodniu chciałem się przejechać po okolicy, quad odpalił i wszystko cacy. Wrzuciłem H i ruszyłem. Niestety po przejechaniu około 30m coś strzeliło i quad zatrzymał się. Zgasiłem go obszedłem dookoła ale nic nie zauważyłem (już zaczęło się robić ciemno). Odpaliłem quada na "strzał" wrzucam mu H a on stoi w miejscu. Zapchnąłem go do garażu i następnego dnia chciałem zobaczyć co się stało.
Wynik moich oględzim można zobaczyć tutaj:
Pytanie brzmi:
- czy to przez źle przeprowadzony serwis?
- co mogło się uszkodzić?
Chłopaki mam problem. Mam swojego gada od września. Ogólnie to nie miałem co narzekać do maja zrobiłem nim ponad 2000km i nic się nie działo do czasu aż się skończyło sprzęgło. Z gwarancji zrezygnowałem po pierwszym przeglądzie - wiadomo dlaczego. Oddałem go do serwisu gdzie sprzęgło było wymienione plus klocki, uszczelniacz wału przy przednim dyferencjale i kilka innych pierdół. Po odebraniu go z serwisu w czerwcu kilka razy się nim przejechałem i zauważyłem że osłona cvt się dość mocno grzeje, ale myślałem że to wina temperatury na zewnątrz (wcześniej jeżdżone praktycznie tylko w chłodniejsze dni). Zrobiłem może z 200km, brak czasu, brak kolegów którzy powyjeżdżali za pracą sezonową. W zeszłym tygodniu chciałem się przejechać po okolicy, quad odpalił i wszystko cacy. Wrzuciłem H i ruszyłem. Niestety po przejechaniu około 30m coś strzeliło i quad zatrzymał się. Zgasiłem go obszedłem dookoła ale nic nie zauważyłem (już zaczęło się robić ciemno). Odpaliłem quada na "strzał" wrzucam mu H a on stoi w miejscu. Zapchnąłem go do garażu i następnego dnia chciałem zobaczyć co się stało.
Wynik moich oględzim można zobaczyć tutaj:
Pytanie brzmi:
- czy to przez źle przeprowadzony serwis?
- co mogło się uszkodzić?
Ostatnio zmieniony wt 28 lip, 2015 przez migacz, łącznie zmieniany 1 raz.
https://rollcenter.pl/ - rolety u moskitiery że mucha nie siada
- marioIII
- Quad:: siwy OUT 500L był: Sportsman 800 EFI i Rancher TRX 350 FE
- Imię: Mariusz
Re: Uwalony quad przez serwis
Filmik nie chodzi ale z opisu to jakby pasek strzelił tylko
Jeśli ktoś chciałby pośmigać w zielonogórskim lub na Śląsku
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG
- sebavfr
- Quad:: Polaris sportsmen 570
- Imię: Sebastian
też bym obstawiał pasek jak nic nie trzasnęło. Silnik się wkręca na obroty?
- migacz
- Kontakt:
Filmik poprawiony.
- sebavfr
- Quad:: Polaris sportsmen 570
- Imię: Sebastian
No nieźle co to za serwis? bież qada do nich i pokaż jak spartolili robotę jakąś rękojmie chyba dają na swoją pracę.
Powodzenia w walce.
Powodzenia w walce.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Mi to wygląda na to, że odkrecil się wariator.
Strzel z pneumata i będzie git.
Strzel z pneumata i będzie git.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- migacz
- Kontakt:
Dzięki oolsztyniak za podpowiedź, ale czy to normalne że niedokręcony wariator jest luźny jak na filmiku? Z tego co oglądam różne filmy z wymiany sprzęgła to tam wszędzie to wszystko jest sztywne.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Pytanie nr 1 dlaczego wymieniles sprseglo? Nie jest normalne aby przy 2000 km się skończyło. Dlaczego?
Jak jest w cvt olej - pasek bezwzględnie do wymiany, nasiaknie olejem i będzie się slizgal.
Dokrecenie pneumatem nic nie da, trzeba rozebrać, dostać się do sprzęgła, wygląda jakby urwał się od niego wałek, który wychodzi do cvt.
Generalnie bez rozebrania to wróżenie z fusów.
Jak jest w cvt olej - pasek bezwzględnie do wymiany, nasiaknie olejem i będzie się slizgal.
Dokrecenie pneumatem nic nie da, trzeba rozebrać, dostać się do sprzęgła, wygląda jakby urwał się od niego wałek, który wychodzi do cvt.
Generalnie bez rozebrania to wróżenie z fusów.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Pingwin Legnica pisze:Nie jest normalne aby przy 2000 km się skończyło. Dlaczego?
A to jest chyba któreś z kolei opisywane tutaj sprzęgło, które poszło do kosza.
Najszybciej padło chyba po 400 km a Importer zwala winę na użytkownika.
Zerknij tu
popsute-sprzeglo-cf-moto-500-przebieg-1 ... 13229.html
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
Mi walneło sprzęgło po 900km a tu widzę panowie że mógł pierdyknąc dzwon który obraca się na sprzegle ale to tylko takie moje przypuszczenie bo juz poznałem ten mechanizm z autopsji