SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Zablokowany
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 15 paź, 2014

oolsztyniak pisze:
marcinSWAPcb500 pisze: a w dzień też z daleka widać co sprawia że wcześniej ktoś cię zauważy czyli poprawia bezpieczeństwo drivera w nocy wali aż miło :D
Jasne, w dzień Cię widać a w nocy jeszcze bardziej, gorzej jak trafisz na kumatego policjanta, który zabierze Ci za to dowód.
Później kumaty diagnosta zobaczy przełożony silnik i dowodu nie odda i zrobi się kłopocik.
Lepiej nie kusić losu.

Ale oczywiście każdy podchodzi do tematu indywidualnie :)
to powiem ci że ja na przegladziki jeżdżę do państwowej straży pożarnej z tym kxenonikiem i nawet kiedyś spytałem czy mam to przełozyć na zwykła żarówkę by przegląd przeszedł to sie ośmiał i powiedział spoko to tylko quad :) pozatym panowie nie bądź tacy przewrażliwieni jak diagnosta może stwierdzic ze to nie jest ten silnik skoro wszystko wyglada jak by było oryginalnie a wiadomo jak trafisz na pajaca to ci sie do braku ręcznego doczepi a nie zauważy że silnik inny juz takie przypadki były w tedy jedziesz na inna stacje kontroli :)

a z ta policją to wystarczy mieć ze soba żarówke H4 jeśli usuniesz usterkę na miejscu nie moga zabrać ci dowodu :)

następna sprawa wyglada tak że wszystkie moje kontrole na quadzie kończyły sie tym że panowie brali mój nr tel ;) pozdro
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » śr 15 paź, 2014

Ja nie neguję Twojej pracy i pomysłu bo generalnie jak widać ma to sens i wzięcie :-)
Mówię o skrajnych przypadkach, do ręcznego nie ma prawa się przyczepić, tak samo jak do trójkąta, gaśnicy czy światła wstecznego dlatego, że to jest "Pojazd samochodowy inny" a wg homologacji takich elementów on posiadać nie musi.

Nie wiem gdzie mieszkasz ale ile razy się słyszy, że diagnosta w ogóle nie chce podbijać dowodów w quadzie i nie wpuszcza ich w ogóle na hale, słyszałem też akcje sprawdzania zawieszenia czy hamulców :lol: a u mnie sprawdza VIN na ramie, światła, klakson, bierze stówkę i do widzenia bo co więcej sprawdzi?

Ale są tacy co się czepiają, trafisz na chorego policjanta to zabierze Ci dowód a zwykła żarówka H4 chyba nie wystarczy bo przecież całą instalację masz pod zenon więc jak chcesz ją tam wstawić?

PS jeśli wszystkie kontrole Policji kończyły się wzięciem od Ciebie nr telefonu to musisz być niezła laska :lol: ;-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » śr 15 paź, 2014

Marcin powiedz mi co do wydechu to są jakieś specjalne kryteria tzn średnica itp? Żeby pasowało i zaoszczędziło Ci jakiejś dodatkowej roboty przy swapie? Bo szukam czegoś tylko nie wiem właśnie wg jakich kryteriów. Chyba ,że Ty masz dojścia do jakiś tłumików? Z tego mega buczącego z tej 450 raczej zrezygnuję bo moja kobieta całkowicie mnie znienawidzi już :p. Ale coś głośniejszego od serii na pewno będę chciał mieć.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 15 paź, 2014

oolsztyniak pisze:Ja nie neguję Twojej pracy i pomysłu bo generalnie jak widać ma to sens i wzięcie :-)
Mówię o skrajnych przypadkach, do ręcznego nie ma prawa się przyczepić, tak samo jak do trójkąta, gaśnicy czy światła wstecznego dlatego, że to jest "Pojazd samochodowy inny" a wg homologacji takich elementów on posiadać nie musi.

Nie wiem gdzie mieszkasz ale ile razy się słyszy, że diagnosta w ogóle nie chce podbijać dowodów w quadzie i nie wpuszcza ich w ogóle na hale, słyszałem też akcje sprawdzania zawieszenia czy hamulców :lol: a u mnie sprawdza VIN na ramie, światła, klakson, bierze stówkę i do widzenia bo co więcej sprawdzi?

Ale są tacy co się czepiają, trafisz na chorego policjanta to zabierze Ci dowód a zwykła żarówka H4 chyba nie wystarczy bo przecież całą instalację masz pod zenon więc jak chcesz ją tam wstawić?

PS jeśli wszystkie kontrole Policji kończyły się wzięciem od Ciebie nr telefonu to musisz być niezła laska :lol: ;-)

jeśli chodzi o ten hid zenon to to cały układ jest wpiety pod orygnalna kostke z quada wiec tylko wypinam przetwornice wkładam żarówke i kostke wpinam na żarówke :) ot co cała filozofia a co do rozdawania numerów ;) laska fajna ze mnie wcale :P ale sam wiesz jak policjant rozmawia '' a gdzie pan jedzie , a czym pan sie zajmuje a co to za maszyna no i jak widzę że chłop do pogadania to zapuszcze mu temat co to za przróbka jeden nawet kedyś się przejechał :) a jednemu panu komendantowi robiłem już taki Swap :) więc reasumując jest tak jak mówisz zależy na kogo trafisz ja widzisz że chłop luzny i ciekawy to sie z nim pogada jak zjeb i służbista to lepiej nic sie nie oddzywać i czekać na rozwój wydażeń ;)

a jesli chodzi o to że diagnosta nie chce zrobic przegladu to mozesz to zgłosic odpowiednim organom on ma psi obowiazek zrobic ci przegląd gadałem na ten temat z zaprzyjaźnionym komendantem ;)

Awatar użytkownika
660760239
Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
Imię: Damian

Post autor: 660760239 » śr 15 paź, 2014

Mam pytanie mam problem z komputerem w lucku.Jadę na pełnej piź... i pokazuje że jadę 52.A prędkość maks pokazywało 95 przy 8100 obrotow a teraz 59 i 18000.Nie wiem co jest.

Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: beben1982 » śr 15 paź, 2014

Sprawdź bezpiecznik pod siedzeniem i wszystkie masy bo to to powoduje takie przeważnie problemy.

Awatar użytkownika
trauma

Post autor: trauma » czw 16 paź, 2014

Panowie szukam nerfbarów/ podłóg do LS'a ale nigdzie takich typowo dedykowanych pod LS'a nie znalazłem. Więc pewnie pasują od jakiego innego modelu. Tylko pytanie jakiego? Interesują mnie dokładnie takie jak na zdjęciu niżej. To zdjęcie mojego poprzedniego LS. Kupiłem go już z takimi nerfbarami i niestety nie ogarnąłem z czego to mogło być.

Obrazek[/URL]

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 16 paź, 2014

trauma ja zamówiłem takie tez zakładam do siebie jak założe to ci wyślę fotkę i mogę je mieć w dobrej cenie równiez dla ciebie :)

Obrazek

Awatar użytkownika
trauma

Post autor: trauma » czw 16 paź, 2014

OO spoko dzięki za info te też wyglądają konkretnie :]. Także czekam na efekt końcowy jak będziesz je miał już na swoim gadzie ;).

Awatar użytkownika
660760239
Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
Imię: Damian

Post autor: 660760239 » czw 16 paź, 2014

...

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”