Pięknie mruczy a tu jeszcze tyle czekaniaMarcin ATV SWAP Garage pisze:Nie chce mi sie wierzyc że wypalone świece po 7 miesiącach jak były założone nowe , obstawiam syf w gaźniku i tyle synchro tez nie było potrzebne bo było robione ale gostek za cos musiał kase wziąć i tyle tak robia serwisy przykre ale prawdziwe .trauma pisze:Wracam do tematu szrpania gada :p. Ale spokojnie temat już opanowany. Ostatecznie winowajcow było dwóch . 1. To świece ,które kończyły swój żywot, jedna wypalona konkretnie . 2. To gaźniki ,które wymagały wyczyszczenia i ogólnego serwisu .
Gadzina dostała nowe świece, synchro itp. I chula jak nowa
Nowy Dzik
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tjh8WnyPtU0[/youtube]
SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
---------------------------------------------------------------------
- Wszędzie dobrze ale na quadzie najlepiej
Synchronizacja gaznikow ma jakiś wpływ na osiagi albo lepsze wkrecanie na obroty? Czy tylko obroty biegu jałowego?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
tylko JałówkaTomek_B7 pisze:Synchronizacja gaznikow ma jakiś wpływ na osiagi albo lepsze wkrecanie na obroty? Czy tylko obroty biegu jałowego?
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
Siema panowie jest brat bliźniak mojego lucka na sprzedaż właściwie identycznie zrobiony i doinwestowany
https://www.olx.pl/oferta/lucky-star-ac ... 01cdbb97e3
https://www.olx.pl/oferta/lucky-star-ac ... 01cdbb97e3
- Panther
- Quad:: Yamaha Grizzly 660
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Czytam co jakiś czas Wasze posty i szczerze mówiąc jestem pod wrażeniem wiedzy Marcina.
Mam szybkie pytanko. Posiadam yamahe grizzly 660 iam problem wydechem. Kupiłem używkę i okazało się że na rurze wylotowej jest dziurawa. Sam już nie wiem co mam zrobić. Myślałem o tym aby zamontowac jakiś wydech od moto lub od dominatora. Możesz coś polecić? Dodam tylko że quad to przeprawówka i nie musi ryczeć i ziać ogniem z wydechu.
Mam szybkie pytanko. Posiadam yamahe grizzly 660 iam problem wydechem. Kupiłem używkę i okazało się że na rurze wylotowej jest dziurawa. Sam już nie wiem co mam zrobić. Myślałem o tym aby zamontowac jakiś wydech od moto lub od dominatora. Możesz coś polecić? Dodam tylko że quad to przeprawówka i nie musi ryczeć i ziać ogniem z wydechu.
Pozdrawiam - Łukasz
-
Zadzwoń do Dominatora podejrzewam ze maja cos dedykowanego do twojego quada tylko wspomnij im o db kilerze bo w kupujac tłumik u nich w komplecie go nie ma ale można domówić za jakaś opłata w przeciwnym razie moze być dość głośny ja za dominatory dedykowane do tych silników cb 500 które montuje płace 519 zł z przesyłka niestety jeszcze sie rabatów u nich nie dorobiłem ewentualnie mozesz podpasować uzywke od moto ale szukaj raczej wydechu pochodzącego z moto o podobnej pojemności problem polega tylko na tym ze taki wydech bedziesz musiał tam jakoś przypasować więc pewnie bez cięcia i spawania sie nie obedziePanther pisze:Czytam co jakiś czas Wasze posty i szczerze mówiąc jestem pod wrażeniem wiedzy Marcina.
-
Kolejny w szeregach właśnie na Dominatorze
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hILN7QYIL0w[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hILN7QYIL0w[/youtube]
Idziesz z tymi quadami jak dzik w sosnę ;p (taki tam suchar ) A tak na poważnie co robisz z plastikami ze sa zawsze takie ładne ? Malujesz ?
-
Ten akurat jest pomalowany ale juz taki był jak do mnie trafił . Nieraz plastiki sa po prostu nowe i dla tego ładnie wyglądają ale zawsze kazdy quad jest myty i pucowany po robocieJuraas pisze:Idziesz z tymi quadami jak dzik w sosnę ;p (taki tam suchar ) A tak na poważnie co robisz z plastikami ze sa zawsze takie ładne ? Malujesz ?
Marcin, przeczytałem cały temat, ale nie pamiętam jak to było z kolektorem prowadzonym dołem a bokiem silnika. Spadki mocy przez skrócenie odcinka były i źle pracował bo to gaźnik i musiał mieć odpowiednią prędkość gazów, jeśli dobrze pamiętam to w przeciwieństwie do gaźnika wtrysk sam to ustala? Bo przy skróceniu wtrysk w ER6 by tego nie ustawił? Popraw mnie jeśli się mylę bo zapamiętanie tych 6699 postów to nie taka łatwa sprawa...